به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، دبیر دفتر آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آسیب پذیری سالمندان در این دوران سنی، گفت: حمایت خانواده ها از سالمندان می تواند از آسیب پذیری آنها جلوگیری کند.
دکتر محبت محسنی افزود: اگر خانواده ها نقش حمایت کننده داشته باشند و سالمندان را تنها نگذارند این امر از ایجاد وضعیت آسیب پذیری فرد سالمند جلوگیری می کند.
وی اضافه کرد: آسیب پذیری سالمندان زمانی ایجاد می شود که فرد برای انجام کارهای روزمره و یا کارهای شخصی به اطرافیان خود وابستگی پیدا کند.
دکتر محسنی با بیان اینکه بیماری می تواند عامل مستعد موثری در ایجاد آسیب پذیری سالمندان باشد، گفت: آسیب پذیری در فرد سالمند باعث به هم ریختگی عملکرد وی و همچنین بروز مشکل برای فرد سالمند، خانواده و جامعه می شود.
وی با بیان اینکه در دوران سالمندی عملکرد فیزیولوژیک فرد کاهش پیدا می کند، اظهار داشت: مسائل اجتماعی و خانوادگی نقش مهمی در آسیب پذیری سالمند دارد.
دبیر دفتر آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی کرمان ادامه داد: تغذیه نامناسب، یائسگی و پوکی استخوان از مسائل و مشکلات سالمندی به شمار می رود که این اختلالات می تواند باعث آسیب پذیری در فرد شود.
وی ادامه داد: بیشتر خانواده ها، به دنبال یک موضوع و یا بیماری مهمی از جمله بروز بیماری سرطان و یا ام اس در فرد سالمند هستند در حالی که نشانه هایی از افسردگی و فراموشی را باید در این افراد جدی گرفت.
دکتر محسنی بیان کرد: اگر نشانه های عدم اختلالات شناختی، عدم تحرک، عدم بی اختیاری در سالمند وجود داشته باشد به این معنی است که سالمند به سمت آسیب پذیری پیش می رود و باید به فکر درمان و یا جبران این مشکل باشیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، وی گفت: با توجه به اینکه روند جمعیتی در ایران رو به سالمند بودن است، نیازهای بهداشتی و اجتماعی آنان نیز تغییر می کند.
دبیر دفتر آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: بنابراین لازم است در کنار آمادگی های سازمان های دست اندکار خدمات اجتماعی و بهداشتی از نظر جامعه شناختی و روانشناختی نیز، این گروه سنی را مورد توجه قرار دهیم.
پایان پیام/
نظر شما