پیشنهاد توقف طرح پزشک خانواده تا برطرف شدن ایرادها

قطعنامه‌ای در پایان سمینار یکروزه آسیب‌شناسی روند اجرای پزشک خانواده شهری توسط کارشناسان شرکت‌کننده صادر و در آن پیشنهاد شد تا زمان برطرف کردن ضعف‌ها و ایرادات اجرایی،طرح پزشک خانواده متوقف شده وسپس اجرایی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سمینار فوق‌العاده‌ای در روز جمعه یکم دی ماه جهت کارشناسی مشکلات حاد طرح پزشک خانواده نسخه 02 در محل سازمان نظام پزشکی و به دعوت هیأت رئیسه مجمع عمومی سازمان، با حضور رئیس کل و معاونان سازمان و اعضای شورای‌عالی نظام پزشکی و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان جامعه پزشکی شهرهای استان فارس و مازندران (به عنوان استان‌های مجری طرح پزشک خانواده)، نمایندگانی از سایر شهرها که مکاتباتی با هیأت رئیسه مجمع عمومی سازمان داشته‌اند و نیز رؤسای شوراهای هماهنگی استان‌های کشور برگزار گردید و پس از بیان نقطه نظرات حاضرین قطعنامه زیر صادر شد:
 

طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع یک طرح عظیم ملی برای اصلاح ساختار نظام سلامت در کشور عزیز اسلامی ایران بوده که با توجه به عظمت و کارآمدی آن نیاز به ساختارهای اساسی و بودجه لازم جهت اجرای صحیح آن و پیشگیری از تکرار اشتباهات پزشک خانواده روستایی و نسخه 01 و بهره‌گیری از تجربیات به دست آمده در اجرای پیلوت طرح داشته و در طول سنوات گذشته توجه جامعه پزشکی و به خصوص پزشکان عمومی را به عنوان تنها راه برون رفت از وضعیت فعلی و رفع اشکالات عدیده نظام سلامت جلب کرده است.
 

جهت اجرای درست و منطقی طرح پزشک خانواده اقدامات و بررسی‌های اساسی صورت گرفت که می‌توان به همایش پزشک خانواده در سال 89- مجمع عمومی فوق‌العاده سازمان در سال 89- جلسات متعدد شورای‌عالی و هیأت رئیسه مجمع- نشست مشترک ریاست کل سازمان، هیأت رئیسه مجمع و رؤسای شورای هماهنگی استان‌ها در اردیبهشت 91- جلسه مشترک هیأت رئیسه مجمع و نمایندگانی از شورای‌عالی با مسؤولان طرح و معاونین وزارتخانه در تیرماه 91 اشاره کرد که منجر به صدور بیانیه‌های متعدد از طرف مجمع عمومی- شورای‌عالی- رؤسای شورای هماهنگی کشور و انجمن‌های پزشکان عمومی شد.

 

ایرادات اصلی طرح:
 

- عدم ایجاد بسترسازی فرهنگی و آموزش‌های لازم برای دست‌اندرکاران و مجریان طرح، پزشکان و مردم
- بی‌توجهی به مشارکت نمایندگان پزشکان عمومی به عنوان خط اول و مجریان اصلی نظام ارجاع و پزشک خانواده شهری در سیاست‌گذاری طرح
- عدم تخصیص بودجه لازم برای اجرای طرح و عدم پرداخت مطالبات پزشکان درگیر در طرح برخلاف وعده‌های اولیه
- عدم فعالیت جامع و به موقع سامانه خدمات سلامت ایرانیان، که این ناهماهنگی مشکلات زیادی را در اجرای طرح در استان‌های پیشتاز پدید آورد.
- عدم یکپارچگی بیمه‌ها، در حال حاضر تنها بیمه تأمین اجتماعی و بیمه سلامت (خدمات درمانی) و کمیته امداد به طرح گرویده و سایر بیمه‌ها (که متعدد و با فعالیت گسترده می‌باشند) تمایلی به همکاری با نظام ارجاع نشان نداده‌اند.
- نادیده گرفتن نقش اساسی بخش خصوصی (اصل 44 قانون اساسی) و احترام به استقلال شغلی (اصل 29 قانون اساسی)

 

پیشنهادهای اصلی سمینار:
1- تأمل و توقف طرح تا برطرف شدن ایرادات طرح و مهیا شدن زیر ساخت‌های ضروری به منظور رفع اشکالات عدیده موجود در اجرای طرح صورت پذیرد.
2- جهت جلوگیری از سردرگمی بیماران و بیمه‌شدگان ادامه قرارداد پزشکان با سازمان‌های بیمه‌گر به صورت موازی با طرح پزشک خانواده در استان‌هایی که طرح اجرا شده است به صورت تداوم پایداری قراردادهای بیمه پزشکان و مؤسسات پزشکی انجام گیرد.
3- دفاع جدی از حقوق تضییع شده همکاران پزشک خانواده در استان‌های مازندران- فارس و شهرهای مجری طرح 02 صورت گیرد.
4- حذف سرانه دستیار از سرانه ناچیز پزشک خانواده، رعایت جایگاه حرفه‌ای ماما با در نظر گرفتن سرانه‌ای جداگانه و همچنین تنظیم برنامه‌ای برای اینکه بتوانند در محل کار خود به ارائه خدمت به بیماران مشغول باشند.
5- در ادامه مذاکرات و گزارش‌های کارشناسی متعدد، شرکت‌کنندگان در سمینار 1/10/91 از مسؤولین سازمان نظام پزشکی کشور درخواست دارند که با پیگیری از مراجع حقوقی و قضائی نسبت به تضییع حقوق و جبران خسارت و زیان‌های همکاران درگیر در طرح اقدام جدی به عمل آورند. همچنین حمایت از پزشکانی که به هر دلیل توانایی همکاری با طرح پزشک خانواده شهری را نداشته‌اند و از سوی سازمان‌های بیمه‌گر لغو قرارداد می‌گردند نیز از اهمیت فوری برخوردار است.
6- از شورای هماهنگی استان‌ها درخواست می‌شود که با رؤسای دانشگاه و مسؤولین استان مربوطه جلساتی جهت انتقال دغدغه‌های جامعه پزشکی و رفع نواقص ساختاری و ایجاد زمینه مناسب قبل از اجرای نظام ارجاع داشته باشند.
7- نهایتاً شرکت‌کنندگان، از ارکان سازمان نظام پزشکی و انجمن‌های تخصصی درخواست نمودند تا در کنار انجمن‌های پزشکان عمومی، جهت تکمیل کارشناسی و ارائه طرحی کارآمد و جامع و فراتر از نسخه 02 تلاش کنند.

 

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 208613

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha