به گزارش خبرگزاری شبستان از قم؛ خلیل مرادی، سرپرست اداره ثبت احوال شهرستان قم بعد از ظهر امروز(2دی) در نشستی خبری که با موضوع تشریح برنامه های هفته ثبت احوال برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران در تاریخ 30 آذر ماه 1297 خورشیدی، مقررات تشکیل اداره سجلد احوال در وزارت کشور تهیه شد و نخستین شناسنامه برای دختری به نام فاطمه ایرانی در تاریخ سه دی همان سال صادر شد.
وی با اشاره به این که سوم دی ماه سالروز تاسیس اداره ثبت احوال است بیان داشت: در سال 1304 شمسی بر اساس قانون، دریافت شناسنامه برای همه شهروندان ایرانی در مناطقی که در آن ها اداره سجل احوال دایر بود الزامی شد و در تاریخ 19 دی 1304 نخستین سجل در قم به نام میرزا حسن سعیدی ثبت شد.
مرادی خاطرنشان کرد: قوانین اداره ثبت احوال چندین بار دستخوش تغییرات قرار گرفت، آخرین بار در سال 1355 با تعریف وظایف و ساختار جدید، این نهاد به نام کنونی یعنی سازمان ثبت احوال کشور تغییر نام یافت، برخی وظایف و آیین نامههای این سازمان در سال 1363 مورد بازنگری مجلس شورای اسلامی قرار گرفت، تصویب شد و تاکنون در حال اجراست.
وی عنوان کرد: ثبت تولد و صدور شناسنامه برای نوزادان، ثبت مرگ و صدور گواهی وفات، تعویض شناسنامه، ازدواج و طلاق و نقل تحولات، صدور گواهی ولادت برای شهروندان خارجه، تنظیم دفاتر ثبت کل وقایع و نام خانوادگی و تهیه آمارهای جمعیتی وظایف اصلی سازمان ثبت احوال کشور است.
سرپرست اداره ثبت احوال شهرستان قم با بیان این که در حال حاضر اداره ثبت احوال کشور در 2 بخش حاکمیتی و تصدی گری مشغول انجام فعالیت است، تصریح کرد: بخش تصدی گری در قم از سال 89 با افتتاح نخستین دفتر پیشخوان کار خود را آغاز کرد.
تاسیس 3 دفتر پیشخوان تا پایان سال جاری در قم
مرادی ابراز داشت: در حال حاضر هشت دفتر پیشخوان در قم وجود دارد که تا پایان سال سه دفتر دیگر به آن اضافه خواهد شد.
وی با اشاره به این که خدمات حاکمیتی در خود اداره ثبت احوال انجام می شود، گفت: در سال 90 از 34 هزار و 538 مورد از خدماتی که در دفاتر پیشخوان صورت گرفته 34 مورد آن حاکمیتی بوده است.
مرادی بیان کرد: در 9 ماه نخست سال جاری16 هزار و 992 ولادت در استان به ثبت رسیده که در مقایسه با 9 ماه ابتدایی سال گذشته هشت درصد افزایش داشته و همچنین آمار وفات در9 ماه اول سال جاری چهار هزار 70 مورد بوده که در مقایسه با 9 ماه ابتدایی سال گذشته که سه هزار و719 مورد بوده، 9 درصد افزایش داشته است.
معاون حقوقی و سجلد استان قم افزود: ازدواج نیز در 9 ماه نخست سال جاری 9 هزار و 728 مورد بوده که در مقایسه با 9 ماه ابتدایی سال گذشته که 10 هزار و 675 مورد بوده، با کاهش رو به رو بوده که دلیل آن مقارن شدن با ماه های محرم و صفر است.
وی با بیان این که آمار طلاق نیز با 1858 مورد در سال جاری نسبت به سال گذشته که 1798 بوده، افزایش داشته است اضافه کرد: همچنین تعویض شناسنامه درسال جاری با تعداد 21 هزار و 898 مورد، نسبت به سال گذشته 20 درصد داشته است.
مرادی با اشاره به این که تغییر نام در سال جاری با 196 مورد ثبتی کاهش و تغییر نام خانوادگی با 1128 موردثبتی افزایش داشته است، گفت: پنج نفر اول فراوانی نام پسران به ترتیب از اول امیر علی، علی و بعد امیرحسین، محمدطاها و محمد حسین در دختران به ترتیب اول فاطمه و بعد زهرا، زینب، ریحانه و نازنین زهرا هستند.
مدیر کل سازمان ثبت احوال کشور با علمای قم دیدار خواهد کرد
وی در ادامه به تشریح برنامه های هفته ثبت احوال پرداخت و ابراز داشت: در روز یکشنبه سوم دی ماه استاندار قم پیامی را به مناسبت سالروز تاسیس اداره ثبت احوال در این روز از طریق صدا و سیما اعلام خواهند کرد، در روز دوشنبه چهار دی ماه مدیر کل سازمان ثبت احوال قم در 2 دبیرستان دخترانه و پسرانه حضور پیدا خواهند کرد که در حاشیه آن مسابقه ای برگزار خواهد شد، در رو سه شنبه ریاست سازمان ثبت احوال کشور از استان قم بازدید و به دیدار علما و مراجع خواهند رفت و در روز جمعه نیز برنامه حضور کارمندان ثبت احوال بر سر مراز شهدای سوم خرداد و سخنرانی رییس ثبت احوال کشور پیش از خطبه نماز جمعه را خواهیم داشت.
دانش آموزان 15 ساله تعویض شناسنامه خود را به تعویق نیندازند
وی یادآورشد: با توجه به الزام تعویض شناسنامه در 15 سالگی دانش آموزان عزیز نسبت به تعویض شناسنامه خود در طی سال اهتمام داشته باشند و آن را به دلیل ثبت نام در مدارس به ماه های تیر و شهریور موکول نکنند که موجب ازدحام و شلوغی خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما