به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، حجتالاسلام والمسلمین غلامرضا مصباحیمقدم، رییس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در نشستی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با اشاره به علل تحریمهای غرب علیه کشورمان گفت: دشمن با استفاده از ابزار تحریم میخواهد ما را به انزوا بکشاند چرا که موفقیتهای ایران در حوزههای مختلف اقتصادی برای آنها مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است.
وی اظهار کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی جوامع غربی دچار مشکلات زیادی شده است چرا که قبل از وقوع انقلاب کشور زیر سلطه آنها بود، حال آنکه پس از آن این قضیه از میان رفت و شاهد ایرانی مستقل بودیم.
وی ادامه داد: مسئلهای که در این میان مطرح میشود سوال از چرایی تحریم علیه ایران است، اینکه آیا کشورهای بیگانه به علت دارا بودن انرژی هستهای به تحریم ما پرداختهاند؟
رییس کمیسیون برنامهریزی و بودجه مجلس تصریح کرد: قطعا علت این تحریمها نمیتواند داشتن انرژی هستهای باشد. به هر حال توان فعالیتهای هستهای ایران توسط دوربینهای آژانس تحت نظر است و آنها تمامی کارهای ما را در حوزه هستهای نظارت میکنند، بنابراین منشأ تحریمها انرژی هستهای نیست بلکه به این مسئله برمیگردد که پس از گذر 33 سال از انقلاب اسلامی ایران به پیشرفت چشمگیری اقتصادی دست یافته است.
وی با بیان اینکه در طول سالیان اخیر حتی ورود نشریات علمی نیز به کشور تحریم شده است، عنوان کرد: کشور از لحاظ ابعاد اقتصادی و JTP هفدهمین اقتصاد دنیا محسوب میشود، ضمن آنکه به لحاظ علمی در شرایط پیشرفت روزافزون قرار دارد، بنابراین آنها نمیخواهند که این روند ادامه یابد، پس دست به دامان تحریم میشوند.
حجت الاسلام مصباحیمقدم افزود: بنابر توجه به اوصاف یادشده و شرایط مذکور سخن از اقتصاد مقاومتی به میان میآید که این اقتصاد مؤلفهای متفاوت از اقتصاد ریاضتی است.
وی تاکید کرد: اگر ما مقاومت نکنیم دستاوردهای انقلاب تحتالشعاع قرار میگیرد، بنابراین باید اقتصادی را دنبال کنیم که ضربهپذیری ما را کاهش دهد که این فکر اقتصادی در اقتصاد مقاومتی تعریف میشود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اساسیترین مواردی که کشورهای بیگانه به لحاظ اقتصادی به آنها فشار آورده و یا تحریم کردهاند، گفت: فروش نفت و انتقال ارز جمله مهمترین مسایلی است که آنها به دنبال تحریماش بودند اما توفیق نیافتند، به نحوی که قیمت بینالمللی نفت رو به صعود گذاشت.
وی با بیان اینکه در چنین شرایطی تشدید تحریم انتقال ارز از کشورهایی که به آنها کالا فروخته میشد و همچنین ممالکی که کالا از آنها خریداری میشد از جمله دیگر ابزارهای فشار بر اقتصاد ما بود، افزود: تلاش آنها بر این بود تا با مولفههای یادشده وضعیت اقتصادی ما را دچار مشکل کنند اما ما تحریمها را دور زدیم و نه تنها ارز تأمین شد بلکه درآمد ارزی بیشتری نیز به دست آمد.
حجت الاسلام مصباحی مقدم ابراز کرد: اکنون باید بگویم هر آنچه که آنها تحریم کردهاند توسط متخصصان داخلی ساخته شد، از جمله دانشهای مرتبط با کالاهای بخش نفت و گاز که توسط کارشناسان و مهندسان داخلی تولید شد یعنی از طریق مهندسی معکوس توانستیم بسیاری از مواردی که برای کشور ما تحریم شده بود را شبیهسازی کنیم.
وی با اشاره به اینکه اتکا به تولید داخلی از جمله ثمرات تحریم بر کشور است، بیان کرد: برخلاف آنچه که انتظار میرفت تحریم ها سبب شد تا تولیدات ما به نحوی افزایش یابد که در منطقه هیچ کشوری جز ما داعیهدار نباشد، برای مثال برای انتقال برق و گاز کشور به کشورهای همسایه اقدام شد که این امر نه تنها موجب دور زدن تحریمها گشت بلکه روابط ما با همسایگان ما را نیز رشد داد.
رییس کمیسیون برنامهریزی و بودجه مجلس با گریز به بسترهای فرهنگی اقتصاد مقاومتی در کشور اظهار کرد: ملت ما ملتی عاشورایی است و ما از سالار شهیدان (ع) الهام گرفتهایم و مولفه عزت که اباعبدالله (ع) روی آن تکیه داشت، بنابراین این الهام از سیدالشهداء (ع) سبب شد تا در کشور انقلاب شود و در شرایطی که همه معتقد بودند کشور ما با انقلاب دارد با شرق و غرب و به طور کلی دنیا مقابله میکند همه چیز متفاوت از آن چیزی شد که بیگانگان میگفتند و ما عملا توانستیم در حوزههای مختلف به پیشرفت روزافزون دست یابیم.
وی با اشاره به وضعیت کشور در زمان جنگ و دوران دفاع مقدس تصریح کرد: آنها حتی در آن زمان نیز نتوانستند ما را تسلیم کنند، به بیان دیگر فرهنگ دفاع مقدس اثری بر ما گذاشت که تاکنون مقاومت خود را ادامه دادهایم و در این راستا روحیه استقلالطلبی که ایجاد شد در حقیقت فرهنگی بود که بر اساس آن توانستیم کشورهایی را به دیدگاه خودمان جلب کنیم.
وی با اشاره به مسئله اصلاح الگوی مصرف در بدنه تولید و ارتباط میان مصرفکننده اظهار کرد: هم اکنون بسیاری از کالاهایی وجود دارد که در داخل تولید میشود اما متأسفانه مورد استفاده مصرفکننده قرار نمیگیرد، برای مثال مبل و پوشاک کشور تحت تأثیر ترکیه است که این امر نباید باشد چرا که ما در این حوزهها توانمندیم، بنابراین باید الگوی مصرف اصلاح شود.
حجت الاسلام مصباحیمقدم خاطرنشان کرد: اینکه چرا برخی علیرغم وجود تولیدات داخلی به سراغ تولید خارجی میروند شاید ناشی از کجسلیقگی باشد و اینکه اصطلاحا در جامعه میگویند مرغ همسایه غاز است، در حالی که ما تولیدات خوبی داریم و باید بیشتر فعالیت کنیم تا این تولیدات افزایش یابد هر چند که در شرایط فعلی حمایت از تولید داخلی و صادرات در شرایط خوبی قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما