حجتالاسلام علی درگاهی، معاون آموزش ستاد مردمی پیشگیری و حفاظت اجتماعی قوه قضائیه مسجد را بهترین مکان و پایگاه برای حفظ وحدت در جامعه اسلامی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: وحدت اسلامی با بعثت پیامبر اسلام (ص) شکل گرفت، پیامبر اکرم (ص) مظهر پیوند بین قومیتها و نژادهای مختلف بود. پیامبر اسلام بین همه قبایل و نژادها و ملل پیوند صلح و دوستی برقرار کرد.
وی افزود: مسجدالنبی (ص) در دوران پیامبر نماد واقعی وحدت معرفی شد و نقش واقعی و کارکردهای اصلی جامعه اسلامی را تبیین کرد. آموزش، برقراری عدالت، ایجاد انس و الفت و رأفت اسلامی، رسیدگی به مشکلات مردم و قضاوت از کارکردهای مساجد است. حتی در مواقع جنگ نیز مسجد پایگاه نیروهای رزمنده محسوب میشود.
حجتالاسلام درگاهی مساجد را بهترین مکان برای ایجاد وحدت بین مسلمانان دانست و گفت: آموزش و یادگیری قرآن می تواند محور وحدت مسلمانان باشد به ویژه که این آموزش در مساجد و با محوریت ائمه جماعات صورت گیرد چرا که قرآن باعث ایجاد انسجام و وحدت بین مسلمانان سراسر جهان میشود.
معاون آموزش ستاد مردمی پیشگیری و حفاظت اجتماعی بیان کرد: ضرورت حفظ وحدت با توجه به سیره و سفارشات ائمه اطهار (ع) مشخص میشود. ائمه اطهار (ع) به عنوان منادیان حق و عدالت همواره از مسلمانان برای حفظ وحدت و همکاری با یکدیگر دعوت کردهاند. در قرآن کریم سفارش شده است: "واعتصموا به حبل الله جمیعا ولا تفرقوا"؛ به ریسمان محکم الهی چنگ بزنید و پراکنده و متفرق نشوید. حضرت علی (ع) نیز میفرماید: اجر رفع اختلاف بین مسلمانان بالاتر و بیشتر از یک سال نماز و روزه است. زیرا تفرقه باعث کمرنگ شدن ارزش های اسلامی و جدایی مسلمانان از یکدیگر می شود و زمینه های نفوذ بیگانگان را فراهم می کند.
وی ادامه داد: خداوند مسلمانان را از تفرقه و جدایی بر حذر میدارد، بر همین مبنا باید در جامعه اسلامی عوامل و موانعی که باعث ایجاد تفرقه و تضعیف وحدت میشوند، شناسایی شود تا با عوامل مخرب و تضعیف کننده برخورد شود.
حجتالاسلام درگاهی یادآور شد: دینگریزی، نفاق، زورمداری، جهل، برتریطلبی قومی و نژادی، فردگرایی و پیروی از هوای نفس از مهمترین عوامل ایجاد تفرقه هستند. ائمه جماعات و مسئولان فرهنگی مساجد باید در حفظ ارزشها و وحدت مردم کوشا باشند و خود نیز با رفتار اسلامی از بروز عوامل تفرقه انگیز بین مردم و مساجد جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: قانونمداری، یافتن زبان مشترک برای ارتباط با مردم در مساجد در همه ردههای سنی، تقویت روحیه تعاون و همکاری و تقویت اصول دین به ویژه نماز جماعت از سوی امام جماعت و هیئت امنا و بعد عموم مردم، تشکیل امتی واحد و بنیانی محکم را موجب می شود که هیچ عاملی نمیتواند در آنها رخنه کرده و باعث ایجاد ضعف و خلل شود.
وی وحدت را عامل موفقیت جامعه اسلامی دانست و گفت: وحدت باعث تقویت قدرت و اقتدار جامعه اسلامی شده و اتحاد و انسجام باعث پیروزی و موفقیت در برنامهها و عملکرد جامعه اسلامی میشود و اینها همه در سایه برنامه ریزی و فعالیت در سایه مساجد میسر می شود.
حجتالاسلام درگاهی یادآور شد: دشمنشناسی، افزایش بصیرت، دوری از شعارگرایی، توجه به عملگرایی، ایجاد تعاون و همکاری از مهمترین کارکردهای مسجد هستند که این عوامل وحدت و انسجام را برای جامعه اسلامی به همراه دارد. امام خمینی (ره) بهترین مظهر و نماد وحدت بخشی هستند. ایشان زمینه های ایجاد وحدت بین شیعه و سنی را فراهم و بر استمرار آن تأکید داشتند چرا که وحدت را نشانه اقتدار، پیروزی و عزت مسلمانان میدانستند.
وی ادامه داد: حفظ وحدت و تقویت گفتوگوی بین مذاهب می تواند به همت ائمه جماعات مساجد در سطح جهان اسلام و برای همه مسلمانان برقرار شود که این نیازمند ایجاد ارتباط بین ائمه جماعات مساجد کشورهای اسلامی و مسلمانان جهان و آگاهی آنان از مشکلات و مسایل مشترک باشد.
وی خاطرنشان کرد: تضعیف اسلام و کشورهای اسلامی زمانی صورت میگیرد که وحدت آنها از بین برود. وحدت و انسجام اسلامی ایران اسلامی بارها و بارها به جهان کفر و استکبار ثابت شده است. ایادی استکبار و صهیونیسم در فتنه 88 و 25 بهمن به برکت وحدت عمومی مردم، کاری از پیش نبردند و مردم متحد ترفند های آنان را خنثی کردند. ائمه جماعات مساجد و توده های مردم محکم و پایدار باعمل به فرامین رهبری در برابر استکبار جهانی ایستادگی میکنند.
پایان پیام/
نظر شما