به گزارش خبرگزاری شبستان، بنا بر جزئیات اعلام شده از سوی دبیرخانه همایش بینالمللی فلسفه دین معاصر، اندیشمندان داخلی و خارجی، طی روزهای سوم و چهارم دی ماه، به ارائه 25 مقاله و سخنرانی، در محل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی می پردازند.
بنابراین گزارش، همایش بینالمللی "فلسفه دین معاصر" با حضور چهرههای داخلی و خارجی و با هدف ایجاد بستری مناسب برای گفتوگو میان اندیشمندان شرق و غرب، سوم و چهارم دیماه، در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار میشود.
استدلالهای وجود خدا در غرب و شرق، تجربه دینی، تکثرگرایی دینی، الهیات و شر، عقلانیت باورهای دینی، گفتوگوی شرق و غرب بر محور دین، مطالعات میانفرهنگی و فلسفه دین معاصر، دین و تکنولوژی و جایگاه هنر دینی در فلسفه دین معاصر محورهای این همایش هستند.
همچنین، طی دو روز برگزاری این همایش، حدود 25 سخنرانی و مقاله برگزیده در قالب 6 پنل مختلف ارائه می شود؛ که در پنل افتتاحیه حمیدرضا آیتاللهی با موضوع Philosophy of religion in an Islamic context، جان کوچلر با موضوعunity in diversity philosophy and the dialogue between religions و هادی صادقی پیرامون عقلانیت ایمان سخنرانی می کنند.
علاوه بر این، «مسئله شر»، «معرفتشناسی - پلورالیسم»، «دین، هنر - معرفتشناسی«، «براهین اثبات وجود خدا و علم» و «دین ـ تجربه دینی» عناوین دیگر پنلهای این همایش هستند.
این گزارش می افزاید: مسئله شر در اندیشه لایبنیتس و استاد مطهری، تئودیسه پرورش روح جان هیک و نقد دی. زد. فیلیپس بر آن، بررسی مفهوم حاشیه بشری در نظریه وحدت متعالی ادیان، لوازم دلالتشناختی نظریه پلورالیستی جان هیک، پدیدارشناسی زیست هنری به مثابه دینورزی، تبیین برهان وجودی نزد فیلسوفان دین معاصر، استدلالهای وجودی خدا از دیدگاه کانت به عنوان یک فیلسوف غربی، وحی و تجربه دینی از دیدگاه آیتالله جوادی آملی و عبدالکریم سروش و روایت هستی در تراژدیهای یونانی و ادیان ابراهیمی عناوین تعدادی از مقالاتی هستند که در این پنلها ارائه می شوند.
حمیدرضا آیتاللهی، سیدحسن حسینی، قاسم پورحسن، محمد سعیدیمهر، محمد ایلخانی، محسن جوادی، محمد محمدرضایی، احد فرامرزقراملکی، محمود خاتمی، حجتالاسلام رشاد، محمد لگنهاوزن، غلامحسین خدری،Prof. Alvin Plant،Prof. Tim O’Connor و Prof. Peter van Inwagen اعضای هیئت علمی همایش بینالمللی فلسفه دین هستند.
شایان ذکر است، همایش فلسفه دین معاصر سوم و چهارم دی ماه به همت انجمن علمی فلسفه دین ایران و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما