به گزارش خبرگزاری شبستان در این نشست علمی دکتر مجید توسلی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی این واحد، دکتر سید عبد الامیر نبوی پژوهشگر ارشد پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه، دکتر سید مصطفی ابطحی، دکتر کیهان برزگر و دکتر محمد فرازمند از اساتید دانشکده علوم سیاسی به زوایای مختلف تحولات خاورمیانه و نقش اخوان المسلمین در این زمینه پرداختند.
مجید توسلی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی این واحد دانشگاهی ضمن تشریح نقش و جایگاه ویژه اخوان المسلمین در معادلات سیاسی جهان اسلام و بطور کلی در دیگر نقاط دنیا،گفت: تحلیل و بررسی دقیق علمی و آکادمیک از فعالیت ها و حوادث سیاسی منطقه یکی از وظایف اصلی دانشکده حقوق و علوم سیاسی است.
وی تصریح کرد: استقبال خوب دانشجویان واساتید از طرح و تبیین مسائل روز بین الملل نشانگر ضرورت و توسعه هرچه بیشتر این نشست های تخصصی و علمی در دانشگاه است و دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد نیز برهمین اساس برنامه ها و نشست های تخصصی با موضوع مسائل مرتبط بین الملل را در دستور کار خود دارد.
سید مصطفی ابطحی عضوهیأت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات در این نشست علمی، بیشترین شناخت جامعه ایرانی از اخوان المسلمین را به دهه 1940 دانست و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی اقشار دانشگاهی و حوزوی در حرکتی مشترک با ترجمه آثار پیشتازان حرکت اسلامی در خاورمیانه به ارائه اندیشه سیاسی اخوان المسلمین در کشور پرداختند.
قائم مقام موسسه فرهنگی اکو با اشاره به استقبال اخوان المسلمین از پیروزی انقلاب اسلامی، افزود: اخوان المسلمین اولین گروهی بودند که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به تهران آمده و پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفتند و حتی یکی از رهبران اخوان المسلمین کتابی با محوریت بررسی و شناخت شخصیت و رویکردهای امام خمینی (ره) نوشت وانقلاب اسلامی ایران را الگویی برای همه مبارزان جهان اسلام معرفی کرد.
ابطحی تصریح کرد: اخوان المسلمین در مسئله هسته ای کشور نیز از رویکردهای جمهوری اسلامی حمایت کرده است.
وی با بیان این مطلب که یوسف ندا، مدیر روابط بین الملل اخوان المسلمین در مورد شیعیان مباحث و اندیشه های وحدت آفرینی را مطرح کرده است افزود: پس از جنگ تحمیلی اخوان با ایران روابط بسیارخوبی را برقرار کرد به گونه ای که"محمد مهدی هاکف" ششمین رهبر اخوان بارها از ایران تجلیل کرد.
کیهان برزگر عضو هیات علمی و رئیس گروه روابط بین الملل این واحد و رئیس پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه در این نشست مفاهیمی چون ارزش ها و هنجارها، اقتصاد و قدرت را از جریان های اصلی روابط بین الملل دانست و اخوان المسلمین را از دیدگاه نظریه های روابط بین الملل مورد بررسی قرار داد.
وی با بیان این مطلب که خاورمیانه یک منطقه ایدئولوژیک، تاریخی و سیاسی است، افزود: رئالیسم کلاسیک معتقد است که قدرت، بازیگران یک منطقه را تعیین می کند ولی نئو رئالیسم، ساختار نظام بین الملل را موثر در ایجاد محدودیت برای بازیگران و ایفای نقش می داند، و به عبارت دیگر بازیگر سیاسی که علاقه مند است فراتر از مرزهای بین المللی نقش آفرینی کند، باید به ساختار بین الملل توجه ویژه ای داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما