به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام حسین مهدوی مهر، رییس مجتمع آموزش عالی مشهد شب گذشته (30آذر) در مراسم تجلیل از طلاب پژوهشگر برتر که جامعه المصطفی(ص) مشهد برگزار شد، ضمن تقدیر از فعالان در عرصه پژوهش، اظهار داشت: روحیه تقدیر از بزرگان مطلب مهمی است این که شخصی عنوان کند مطلبی را از استادی فرا گرفته است، کسر شأن برای او نیست و این امر باعث می شود که شخص مطلب را از قول خودش نقل کند و این آفت پژوهش است.
وی افزود: ذکر منبع کار طلاب و پژوهشگران را ارزشمند می کند حال اگر به دلایلی نخواستیم اسم صاحب منبع را یاد کنیم چه اشکالی دارد با عنوان استاد از وی یاد کنیم اگر آن شخص در زمینه های دیگر استاد شما نباشد، در همین مطلبی که دارید نقل می کنید، او استاد شما محسوب می شود و حتما لازم نیست استاد در تمام شئون از شما بالاتر باشد.
حجت الاسلام مهدوی مهر در پاسخ به افرادی که در مقام تخریب و تخطئه حوزه علمیه گفته اند حوزه مرید پرور است نه محقق پرور، گفت: سابقه تحقیق در حوزه های علمیه بوده است، ما در مقام تخطئه دانشگاه نیستیم، هر مرکز علمی شأن و احترام ویژه خودش را دارد ولی اینجوری نبوده است که دانشگاه شهرت به پژوهش داشته باشد. اتفاقا شأن مراکز علمی دولتی از ابتدایی بگیرید تا دانشگاه، شأن آموزشی است نه پژوهشی در مراکز علمی دولتی هر ساله تعدادی کتب تألیف می شوند و دانش آموز یا دانشجو آن کتاب را در طول یک ترم تحصیلی مطالعه می کند.
وی ادامه داد: در پایان از همان کتاب هم امتحان می گیرند و شأن تحقیق کسی برای دانشگاه ذکر نکرده است البته مراکز پژوهشی دانشگاهی رو به رشد هستند ولی پژوهش در حوزه، بدون هیچ نام و نشانی و بدون هیچ حقوق و بودجه ای انجام شده است.
رئیس مجتمع اموزش عالی مشهد ادامه داد: جنس تحقیق باید از جنس سوز و عطش باشد، این همه تحقیق و آثار تحقیقی فراوان ما در زمینه فلسفه و سایر زمینه ها خود بیانگر پیشینه عمیق و روشن حوزه علمیه در امر پژوهش است، علامه امینی، ملاصدرا و ابوعلی سینا نمونه بارز یک پژوهشگر واقعی هستند که در تاریخ حوزه علمیه می درخشند، بنابراین باید این مطلب روشن شود که حوزه محقق پرور بوده و هست.
وی افزود: این که شخصی پس از اندکی مطالعه خسته می شود و حوصله اش سر می رود به این دلیل است که او، برای این کار ساخته نشده است و یا اهل این کار نیست. طلبه ای که در پژوهش و تحقیق حق مطلب را دریابد و طعم دلنشین مطالعه و تحقیق کامش را شیرین کند دیگر از این عسل مصفی دست نخواهد کشید و لحظه ای از این بحر بی پایان غافل نخواهد شد.
رییس مجتمع آموزش عالی مشهد اظهار داشت: ما باید یک کاری بکنیم که همه افراد لذت تحقیق را بچشند و چشیدن لذت تحقیق باعث می شود که افراد خودشان محقق شوند.
وی تصریح کرد: پژوهش زیتون است، بیشتر افراد در ابتدا به خاطر طعم ویژه زیتون، آن را به سختی و با اکراه می خورند ولی پس از مدتی که به خوردن زیتون ادامه دادند و به خواص مهم آن پی بردند، خود را به خوردن آن عادت می دهند و در بعضی موارد شاید از خوردن آن سیر نشوند در پژوهش باید یک همچین دیدگاهی داشت و این دیدگاه در شیوه زندگی مطالعاتی پژوهشگران بزرگ نظیر بوعلی سینا و علامه امینی ثابت شده است.
حجت الاسلام مهدوی مهر افزود: اگر کسی داعیه فهم و چشیدن چشیدنی های علمی را داشته باشد، قطعا به آنچه که می خواهد دست می یابد.
رییس جامعه المصطفی مشهد با بیان اینکه زمانی نتیجه یک فعالیت لذت بخش است که اثرات آن در اجتماع ملموس باشد، گفت: پژوهش اساس تاثیر گذاری فعالیت های دینی و فرهنگی است
پایان پیام/
نظر شما