90 درصد افراد توانایی حفظ کل قرآن را دارند

علی رجبی با اشاره برخی از جذابیت های ذاتی قرائت قرآن گفت: شاید 10 درصد افراد توانایی قاری شدن داشته باشند ولی 90 درصد افراد توانایی حفظ کل قرآن را دارند.

علی رجبی، حافظ بین المللی قرآن با بیان این مطلب که نمی توان به طور صریح گفت که قرائت قرآن مشکل تر است یا حفظ آن به خبرنگار شبستان گفت: قرائت قرآن نیازمند استعداد های صوتی و لحنی بوده که همه امکان بهره مندی از آن را ندارند ولی به طور یقین افرادی که حافظ 5 جزء قرآن شوند می توانند کل آیات قرآن را در مدت معینی حفظ شوند.
وی با اشاره ملاک های حفظ موفق قرآن در موسسات و نهاد های قرآنی خاطر نشان کرد: اگر منظور از حفظ موفق قرآن توانمندی افراد در ارائه مطلوب محفوظات خود از کل آیات قرآن بدانیم متأسفانه 10 درصد از خروجی کلاس های حفظ قرآن در داخل کشور به سرانجام می رسند.
وی افزود: ممکن است افرادی در کوچه و خیابان سال ها به بازی فوتبال بپردازند ولی هیچگاه یک فوتبالیست حرفه ای نشوند. همانطور که در هرجایی امکان استفاده افراد از حفظ غیر اصولی و بی کیفیت هست ولی از آن خروجی قابل ذکر به عنوان حافظ موفق به جامعه قرآنی نمی توان متصور شد.

 

آفت های کلاس های آموزشی حفظ قرآن
رجبی با اشاره به اهم مشکلات موسسات آموزشی حفظ قرآن در کشور تصریح کرد: کیفیت پایین حفاظ، ضعف در ارائه صحیح مشابهات آیات قرآن، صرف وقت و انرژی فراوان در مقابل بهره مندی کم و عدم وجود حفظ کاربردی قرآن همراه با لذت در وجود حافظ مهم ترین آفت های کلاس های آموزشی حفظ قرآن در کشور است.
وی با اشاره به فقدان جلسات سنتی حفظ قرآن به عنوان یک اتفاق مناسب خاطر نشان کرد: بعد علمی و آموزش کلاسیک حفظ قرآن از بعد هنری آن بیشتر بوده و لذا نمی شود مانند جلسات هفتگی قرائت قرآن در حسینیه ها و مساجد به امر حفظ قرآن پرداخت.
وی با اشاره به وجود همت و عزم بالا در فراگیری آیات قرآن ویژه حفاظ اظهار کرد: یکی از وظایف مربیان شناخت کامل زوایای روحی شاگرد در تحقق حفظ آیات قرآن بوده تا در ابتدای راه از میزان استعداد وهمت حافظ خود شناخت پیدا کنند.
پایان پیام/
 

کد خبر 208002

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha