فرهاد پورفرضی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل با بیان اینکه مرحله دوم این طرح نیز از آذرماه آغاز شده است، اظهار داشت: کلیه نانواییها مورد بازرسی قرار میگیرند تا در صورت نیاز با خبازان متخلف برخورد شده و تعطیلی واحد آنها را شاهد باشیم.
وی افزود: کارخانههای تولید آرد باید به غنیسازی آرد با آهن مناسب و افزودنیهای مجاز همت کنند چرا که هر فرد باید روزانه از طریق نان بخشی از آهن مورد نیاز بدنش را جذب کند تا به مشکل کمخونی و فقر آهن دچار نشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با بیان اینکه در راستای بازرسی و ساماندهی بهداشتی نانوایان در استان اردبیل حدود 100 نانوایی متخلف به دادگاه معرفی شدند، تصریح کرد: از این تعداد با حکم دادگاه فعالیت هشت نانوایی تعطیل و در بقیه موارد نیز تذکر لازم به نانوایان داده شده است.
پورفرضی با بیان اینکه نان به عنوان قوت غالب مردم حاوی مواد غذایی اصلی و برطرف کننده کمبودهای آهن و افزایش برخی ویتامینها در بدن است، اضافه کرد: ما از مرحله آرد گندم تا عرضه نان به مردم از جنبه بهداشتی تمام فعالیتها را مورد بررسی و ارزیابی بهداشتی قرار میدهیم تا آرد غنیسازی با آهن و با کیفیت پخت مناسب به مردم عرضه شود.
وی ادامه داد: مردم نباید احساس کنند تولید نان سفید مطلوب و مرغوب است چرا که تولید این نان از آرد سبوس گرفته شده انجام میشود در حالی که نان سبوسدار منبع فیبر بوده و پر از ویتامین B12 و B6 میباشد که به همین دلیل امروزه تولید نان سفید توصیه نمیشود.
این مسئول با بیان این مطلب که نانی که سبوس آن گرفته شده و فاقد فیبر باشد به سیستم گوارشی صدمه زده و اسباب کم خونی را فراهم میآورد، خاطر نشان کرد: در گذشته شاهد آن بودیم برخی نانوایان در عملآوری سریع خمیر نان از جوش شیرین استفاده میکردند که استفاده از این ماده به سوء تغذیه منجر شده و ناراحتیهای گوارشی را به شدت افزایش میدهد.
پورفرضی در پایان سخنان خود یادآور شد: نظارتها سبب شده پخت و پزها در سالهای اخیر از کیفیت و موازین بهداشتی مناسب برخوردار باشد چرا که ما سعی میکنیم، نان با کیفیت بدون جوش شیرین و در محیط بهداشتی تولید شده را به مردم عرضه کنیم.
پایان پیام/
نظر شما