مجتبی رضوانی٬ مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی٬ در گفتگو با خبرنگار شبستان در اراک٬ با اعلام این خبر گفت: تا کنون مجموعا تعداد 848 اثر تاریخی، فرهنگی، معنوی و طبیعی ثبت ملی شده است.
وی ادامه داد: طی دولت های نهم و دهم 641 اثر تاریخی٬ فرهنگی و طبیعی استان مرکزی در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد.
رضوانی با بیان اینکه این آثار از سال های 84 تا 91 به ثبت ملی رسیدند٬ افزود: از این تعداد 621 اثر تاریخی غیر منقول ( بنا، تپه و محوطه)، 16 اثر میراث ناملموس و5 اثر میراث طبیعی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطر نشان کرد: تا سال 84 تعداد 207 اثر تاریخی غیر منقول در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده بود.
رضوانی اظهار کرد: تعدادی از آثار ناملموس (معنوی) این استان اخیرا در اجلاس سراسری شورای عالی سیاستگذاری ثبت کشور به ثبت رسید.
وی ادامه داد: مراسم نخل گردانی خمین، نخل گردانی تفرش، نخل گردانی نراق، علم بران تفرش، تعزیه گرکان و علم گردانی هزاوه در حوزه آئین های عاشورائی از جمله این آثار هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: پیش از این نیز مراسم جغجغه زنی انجدان، بیل گردانی نیم ور، تیرگان فراهان، گیوه دوزی سنجان، تعزیه وفس و غیره در حوزه آداب و رسوم و مردم شناسی استان در ردیف آثار میراث معنوی و ملی ایران به ثبت رسیده بودند.
رضوانی در پایان درختان چنار روستای بینجرد تفرش، چنار کهنسال مسجد ششناو تفرش، چنار امامزاده قاسم کهک تفرش، چنار کهنسال امامزاده قاسم شاه باروق و چنار کهنسال وقف محله تفرش را از آثار ثبت شده طبیعی این استان عنوان کرد.
پایان پیام/
نظر شما