جامعه باید از نگاه های تحقیرآمیز به زنان سرپرست خانوار دوری کند

سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به لزوم دوری جامعه از نگاه تحقیرآمیز به زنان سرپرست خانوار گفت: نگاه های تحقیرآمیز همچون سمی سلامت زن سرپرست خانوار را به مخاطره می اندازد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) بعد از ظهر امروز (29 آذر) در همایش ارتقای سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: این همایش برگزار شده است تا از مقام زن تجلیل کنیم و راهکارهای سلامت این قشر به ویژه زنانی که خود سرپرست خانواده هستند، بررسی کنیم.
 

وی ادامه داد: زن عنصر مقاوم خانواده است و از دامن زن است که انسان باید به معراج برود؛ زن مرکز رأفت، محبت و الفت خانواده است و اگر این عنصر را از داخل خانواده بگیریم، انسجام خانواده از بین می رود.
 

سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه کرد: زن محور آرامش، آسایش، سکینه، رحمت و مودت در داخل جامعه ای کوچک به نام خانواده است و از این رو جایگاه بسیار رفیعی دارد و اگر زنان به عمق این عنایت الهی معرفت پیدا می کردند هرگز در جهان ارزان فروشی نمی کردند.
 

وی یادآور شد: وقتی در جامعه در خصوص زن سرپرست خانوار صحبت می شود، اکثریت زنی بی سواد که کارهای بی ارزشی انجام می دهد را به ذهن دارند، در حالی که براساس آیات و روایات، حیات طبیعی بالاترین نقش برای زنان در چارچوب خانواده است و در این چارچوب است که می تواند فرزندان با کفایتی را تربیت کند.
 

انواری اعلام کرد: وقتی ایجاد اشتغال برای زن در بیرون از خانواده افتخار می شود، آنگاه باید آنچه را که به دست می آورد، صرف خودآرایی کند در صورتی که نقش اصلی زن عطوفت، مهربانی و انسجام خانواده است ولی به این وظیفه با دیده حقیرانه نگاه می شود.
 

وی با اشاره به زنان سرپرست خانوار تأکید کرد: این زنان باید هم نقش مادر و هم نقش پدر را ایفا کنند انجام این دو وظیفه به صورت همزمان مسئولیت این دسته از زنان را سنگین تر می کند و این مسئولیت یا ناشی از فوت همسر یا جدایی و یا مشکلاتی است که همسر را از قابلیت مدیریت اجرایی خانواده محروم می کند و زنان سرپرست خانوار باید نقش مدیریت اجرایی را در کنار نقش خود داشته باشند.
 

سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) تأکید کرد: اگر شرایط را برای نقش آفرینی این قشر از زنان فراهم نکنیم آنها نه تنها نقش مادری را به خوبی ایفا نمی کنند بلکه در نقش پدری نیز موفق نخواهد بود، بنابراین ما در این حوزه از همه اساتید و روحانیت معظم استمداد می طلبیم تا ما را کمک کنند.
 

وی توضیح داد: خانواده ای که سرپرست خانواده شهید شده، زن این خانواده با افتخار، فرزندانش را تربیت می کند و احساس کوچکی نمی کند ولی همسایه این خانواده کسی است که شوهرش از داربستی که برای ساخت و ساز زده شده، سقوط کرده است و هر دوی این خانواده ها فرزندان یتیم دارند ولی نگاه اطرافیان به آنها یکسان نیست.
 

انواری اعلام کرد: نگاه های تحقیرآمیز همچون سمی سلامت این زن سرپرست خانوار را به مخاطره می اندازد و در نتیجه برخی از کارهایی را که باید انجام دهد را نمی تواند انجام دهد و زمانی که سلامت فکری فردی مخدوش شود در حوزه عمل کارآیی لازم را ندارد.
 

وی تأکید کرد: وقتی نگاه محبت آمیز و ارزشمندانه به زن شود او می تواند فرزندان خوبی را تربیت کرده و تحویل جامعه دهد که نمونه های بسیاری از اینگونه افراد در میان کارگزاران نظام و مسئولان هستند.
 

سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به استعداد و قابلیت بالای زنان سرپرست خانوار اظهار کرد: اگر به یاری زنان سرپرست خانوار بشتابیم، آن گاه این زنان در جامعه و خانواده بیش از پیش خواهند درخشید و امروز نمونه هایی از این زنان را در جامعه شاهد هستیم که به عنوان کارآفرین در جامعه ما فعالیت دارند.
 

وی با اشاره به لزوم از بین بردن قبح ازدواج زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از مسائلی که زنان سرپرست خانوار با آن مواجه هستند، ازدواج است که با قبح اجتماعی روبروست؛ زن جوانی که فرزند نیز دارد و می خواهد زندگی کند چرا باید برخلاف شرع و احکام دینی نتواند ازدواج کند در حالی که این موضوع در دین رد نشده است و ما او را از نعمت الهی و زندگی مناسب محروم کرده ایم.
 

انواری اعلام کرد: در این هم اندیشی به دنبال این هستیم راه حل هایی برای این موارد ارائه شود چرا که زن موجود شریفی است و حتی اگر به زن جسارت شود و خود او هم ببخشد، نظام اسلامی این جسارت را پیگیری می کند ولی متأسفانه در الگوهای غربی می خواهند زن را مانند مرد کنند.
 

وی اظهار کرد: امروز علاوه بر این تهاجم فرهنگی، تهاجم اقتصادی نیز در خانواده های ما باید مورد توجه قرار گیرد، اقتصاد در اسلام هدف اصلی نیست ولی این اقتصاد اگر شرایط مناسبی نداشته باشد، اجازه نمی دهد تا فرهنگ رشد کند و دین قوام یابد، با توجه به این امر، امروز شرایط حساس است و ما از همه اساتید و صاحبنظران کمک فکری می طلبیم.
 

سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطر نشان کرد: پاسخ این مشکلات در منابع اسلامی موجود است و باید این موارد استخراج شود تا مبانی غیر دینی جایگزینی مبانی دینی نشود و امیدواریم با سرمایه گذاری لازم، نهاد خانواده را بیمه کنیم تا جامعه اسلام داشته باشیم.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 207804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha