به گزارش خبرگزاری شبستان، در ابتدا یکی از اعضای گروه "وشند" با بیان اینکه 10 سال است کار تخصصی خود را در عرصه تئاتر آغاز کردهاند، گفت: «اولین کارمان "کمدی افتضاحات" بود و در ادامه براساس شیوهها و بازیهای نمایش ایرانی کمدی اطلاعات شکسپیر را کار کردیم. اعضای گروه دارای تحصیلات آکادمیک در رشته هنر هستند و آرمان گروهمان این است که بتوانیم نمایشی کمدی را در یکی از روستاهای ایرانی اجرا کنیم.»
وی در ادامه در معرفی بیشتر گروه عنوان کرد: «اعضای گروهمان 10 تا 12 نفر هستند و زمانی که کنار هم هستیم، تمرین میکنیم. در این تمرینات همیشه یک ایده نمایشی را بیان کرده و با بداههگویی سعی میکنیم نمایشنامهای کمیک را شکل داده و خلق کنیم.»
این هنرمند با اشاره به نمایش دوم گروه، گفت: «کمدی ارتباطات براساس داستان اختراع گراهام بل شکل گرفت و در ادامه نیز داستان فرد دیگری که او نیز تلفن را اختراع کرده بود، ولی به دلیل اینکه برای ثبت اختراعش پول نداشت در نمایش به آن نیز پرداخته میشود. همچنین تضاد بین این دو مخترع طنزمایه خوبی از آب درآمد.»
وی درخصوص دیگر آثار گروه اظهار کرد: «"کمدی اکتشافات" براساس سفرنامه کریستف کلمب و "کمدی ارتفاعات" براساس اختراع هواپیما دیگر آثار نمایشی هستند که توسط گروه ساخته شده است.»
وی در ادامه یادآور شد: «"کمدی استشمامات" آخرین اثر نمایشی گروه است و سعی کردیم در این نمایش براساس زبان بدن و به صورت جهانی کار کنیم. این نمایش براساس داستان "دماغ" کار "گوگول" شکل گرفت.»
این هنرمند تئاتر در پایان با بیان اینکه "کمدی استشمامات" جمعه ـ 29 بهمنماه ـ در دو نوبت 16 و 18 در تالار گلستان اجرا خواهد شد گفت: «امیدوارم این نمایش را تماشا کنید و ما از این طریق عکسالعمل تماشاگران غیر ایرانی را ببینیم.»
گروه «پژواک» به سرپرستی "مسعود موسوی" دومین گروهی بودند که به معرفی گروهشان پرداختند. موسوی در ابتدا با بیان اینکه پژواک به معنی انعکاس صدا است، گفت: «اعضای این گروه را از میان افراد غیرحرفهای و دانشجویانم انتخاب کردم تا از این طریق دانشجویان تئاتر بتوانند در آینده تئاتر کشور نقش و جایگاهی داشته باشند.»
وی با اشاره به سابقه طولانی گروه عنوان کرد: «به اهدافی که طی این مدت پیشبینی کرده بودیم، نزدیک شدهایم که مهمترین این اهداف عبارتند از اینکه میخواهیم بستر مناسبی را شکل دهیم تا آماتورها در کنار حرفهایها به اهداف خود دست یابند. ایجاد پل ارتباطی میان ایران و جهان چرا که معتقدم همه ما میخواهیم یک حرف را بزنیم و همچنین از نظر گروه پژواک تئاتر یعنی سیاست حتی اگر مسائل اجتماعی و اقتصادی در نمایش مطرح شود باز هم سیاسی است و به نظرم تئاتر یعنی سیاست.»
موسوی با بیان اینکه انتخاب متن برای او بسیار مهم است، تصریح کرد: «سعی میکنم متنهایی را انتخاب کنم که پیامشان جهانی است و بتوانیم در قالب طنز و سرگرمی، حرف های جدیمان را در نمایش مطرح کنیم.»
این کارگردان اظهار کرد: «گام اصلی یک کار از طراحی پوستر آغاز میشود. همچنین در انتخاب سبکهایم سعی میکنم شیوه برشت را دنبال کنم.»
در ادامه پوستر نمایش "دلم میخواد محکم بزنم تو گوش اتللو" پخش شد و پس از بیان خلاصه داستان، عکسهای نمایش نیز به تصویر گذاشته شد.
همچنین نمایشهای "مجسمههای یخی"، "شمشیرهای ژنرال"، "کابوس خیابان هفدهم،" "آدم آدم است" و "اگر یه روز صبح" به همین طریق توسط گروه معرفی شد.
سپس "حسن باستانی" به معرفی گروه تئاتر "ادونای" پرداخت. این کارگردان در ابتدای صحبتهایش گفت: «ما یک گروه کوچک و جوان هستیم که میخواهیم تلاش کنیم به دنیا بگوییم ما مردمان صلح و دوستی هستیم.»
وی عنوان کرد: «دلم میخواهد مرزی نباشد و بین من و شما افراد حاضر فاصلهای وجود نداشته باشد. من عاشق فرهنگ و کشورم هستم و به تمام فرهنگها و کشورهای دیگر نیز عشق میورزم.»
باستانی با اشاره به اینکه گروه "ادونای" در زمینه نمایشهای ایرانی و سنتی نیز آثاری را تولید کرده است، گفت: «ما میخواهیم فرهنگ کهن ایرانی را به سایر کشورها معرفی کنیم و امروز آخرین کار گروه به نام "روز سرباز" را معرفی خواهم کرد.»
در ادامه بخشی از نمایشهایی که گروه تاکنون به صحنه برده است، پخش شد و همچنین بخشی از نمایش "روز سرباز" برای حاضران به نمایش گذاشته شد.
باستانی درباره نمایش "روز سرباز" گفت: «نمایش ضد جنگ، طنزگونه و همچنین کم پرسوناژ است.»
وی افزود: «بخشی از ایده این کار را از نمایشنامه "ژان پل سارتر" گرفتم و بخشی هم از اشعار کریس دیبرگ است. خوشحالم که این نمایش توانست گروه ما را به دنیا وصل کند.»
در پایان حسن باستانی فیلم نمایش "روز سرباز" را با زیرنویس فارسی در اختیار کارشناسان و مدیران خارجی قرار داد.
سپس مهدی آبادیان درباره فعالیتهای گروه "کارگاه تئاتر کودک" توضیحاتی ارائه کرد.
یکی از اعضای گروه "یرما" به نیابت از "رضا گوران" که به دلیل حضور در کارگاه نمایشی کاستولوچی نتوانسته بود برای معرفی گروهش در بازار حاضر شود، به معرفی گروه پرداخت.
نوری عنوان کرد: «رضا گوران تمام متنهایی را که انتخاب میکند، خودش مینویسد و در وهله اول نیز طرح کارگردانیاش را انتخاب کرده و پس از آن کار را آغاز میکند.»
در ادامه "آرش دادگر" سرپرست گروه "کوآنتوم" در ابتدای سخنانش گفت: «کار اصلیام دراماتورژی متون کلاسیک است. شیوه اجراییام حرکت سیال روی صحنه است و اینکه هر چه که روی صحنه است، متوقف نشود.»
وی با بیان اینکه به متون کلاسیک علاقهمند است، افزود: « این متون دارای تمهای بسیاری هستند.»
دادگر در ادامه اظهار کرد: «در کارهایم از ریتمهای حرکتی بازیهای دسته جمعی مانند فوتبال، والیبال، تنیس و... استفاده میکنم و سعی میکنم همیشه به جنگ ناشناختهها بروم نه چیزهایی که میشناسم.»
بنا به گزارش روابط عمومی جشنواره بین المللی تئاتر فجر، سپس تصاویری از نمایش "صبحانه برای ایکاروس" به نمایش گذاشته شد و دادگر در توضیح این نمایش گفت: «سعی کردم فضا را متافیزیک قرار دهم و از چند شخصیت اساطیری مانند لازاروس در نمایش استفاده کردهام.»
در ادامه "فرهاد شریفی" متفاوت از سایر گروههای حاضر به معرفی گروه" راشا" پرداخت. این کارگردان، فیلم کاملی از اجرای نمایشها را به همراه توضیحاتی به زبان انگلیسی برای حضار به نمایش گذاشت و در حین اجرای نمایشها اعضای گروه نیز به زبان انگلیسی معرفی شدند.
پایان پیام/
نظر شما