به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت الله عباس واعظ طبسی، نماینده ولی فقیه در خراسان و تولیت آستان قدس رضوی ظهر امروز(29آذر) در مراسم دیداربا اساتید، نخبگان، پژوهشگران و محققان استانی و آستان قدس رضوی در تالار اماکن متبرکه حرم رضوی که به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد، اظهار داشت:علیرغم اینکه در مبحث ولایت فقیه پژوهش های فراوانی شده است لیکن هنوز هزاران سوال در ذهن جوانان و نوجوانان است که نیازمند پاسخگویی است.
تولیت آستان قدس رضوی علت دشمنی استکبار جهانی با نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را به دلیل پیشرفتهای ملت ایران دانست و افزود: امروز دشمنان این نظام الهی به این نکته رسیدند که انقلاب اسلامی به پیشرفتهای زیادی رسیده است و اگر بخواهیم مانع پیشرفت آنان شویم باید در عین حالی که فشار سیاسی میآوریم فشار اقتصادی را نیز تشدید کنیم.
آیت الله واعظ طبسی اقتصاد مقاومتی را راه حل برونرفت از تحریمهای اقتصادی دانست و در این رابطه تاکید کرد: امروز اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را محقق سازیم باید فرهنگ مصرف جامعه تغییر کند.
وی خطاب به پژوهشگران آستان قدس رضوی گفت: پژوهشگران آستان قدس رضوی باید متناسب با نیاز به اصل مترقی ولایت فقیه بپردازند و در این راستا از هیچ کوششی فروگذاری نکند همچنین در زمینه اقتصاد مقاومتی نیز باید تحقیق و پژوهش صورت گیرد.
نماینده ولی فقیه در خراسان با بیان اینکه یکی از مهم ترین ویژگیهای دین مبین اسلام تفکر همراه با تعقل است، تصریح کرد: در حال حاضر بحث اقتصاد مقاومتی در جامعه مطرح است چرا که امروز دشمن با ترفندهای جدید و تحریم ها می خواهد مسیر پیشرفت، نوآوری و خلاقیت را برای ما تنگ کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در رابطه با ضرورت اجرا شدن اقتصاد مقاومتی در جامعه با توجه به تحریم ها گفت: آستان قدس رضوی در زمینه اقتصاد فعالیت های زیادی داشته اما می خواهیم اقتصاد اسلامی را در جامعه پیاده کنیم و اگر بخواهیم سیاست های مالی و پولی مان بر اساس مبانی اسلامی و نگاه قرآن و اهل بیت(ع) باشد، باید ببینیم در این زمینه چه کرده ایم.
آیت الله واعظ طبسی زیر ساخت و اساس تولید علم و نوآوری را تحقیق و پژوهش دانست که البته در کنار تربیت نفسانی محصول آن میتواند در فرهنگ عمومی جامعه موثر واقع شود.
وی افزود: زیرساخت و پایه و اساس تولید علم نوآوری تحقیق و پژوهش است البته آموزش و پژوهش در کنار تربیت های فکری و اخلاقی است و انسان های تربیت شده هستند که محصول تحقیقات شان می تواند در فرهنگ عمومی یک ملت موثر باشد.
نماینده ولیفقیه در استانهای خراسان تحقیق را به معنی رسیدن به نقطه واقعی و عالم ثبوت دانست و تصریح کرد: تحقیق باید هدفمند و متناسب با نیازهای روز جامعه باشد.
وی افزود: تحقیق متناسب با آموزههای اسلامی، کار جمعی توسط صاحبنظران حوزه و دانشگاه را میطلبد تا بدین وسیله، انقلاب فکری و فرهنگی عمیق و گسترده در جامعه به وجود آید.
آیت الله واعظ طبسی با اشاره به هفته پژوهش، زمینههای مورد نیاز جهت تحقیق را در دو زمینه عنوان و اظهار کرد: در درجه اول یک تحقیق باید ضمن قابل فهم بودن متناسب با نیازهای جامعه باشد.
وی ادامه داد: در بخش دوم، مسئله اقتصاد مقاومتی بسیار قابل توجه است که علیرغم برگزاری همایشها و جلسات مختلف، در این زمینه نیز هنوز کار مطلوبی انجام نشده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری پژوهش و تحقیق را رسیدن به نقطه واقعی برشمرد و در این رابطه افزود: پژوهش و تحقیق باید هدفمند و متناسب با نیاز جامعه بشری باشد.
تولیت آستان قدس رضوی با تاکید بر این که متاسفانه امروز بسیاری از دشمنان و شبکههای ضد انقلاب سعی در مخدوش کردن چهره ولایت مطلقه فقیه را دارند، خطاب به پژوهشگران گفت: پژوهشگران باید با تلاشی بیش از گذشته به مقوله ولایت و امامت جامعه اسلامی بپردازند و در این راه به بحث مهم ولایت و آزادی، ولایت و پیشرفت جامعه اسلامی، ولایت و عزت و استقلال جامعه اسلامی و همچنین به مسائل دیگر در حوزه امامت و ولایت باید پرداخته شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همکاری صاحبنظران حوزه و دانشگاه را زمینهساز انقلاب فکری بزرگ و گسترده در جامعه اسلامی خواند و گفت: راه برای تحقیق و پژوهش بسیار هموار است که باید اولویتها در نظر گرفته شود و براساس این اولویت و نیازها، تحقیق و پژوهش صورت بگیرد.
تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرد: با توفیق الهی توانستهایم در مسیر پیشرفت در نظام جمهوری اسلامی گامهای خوبی برداریم و حتی برخی مشکلات کشور گرهاش با آستان قدس رضوی باز شده است اما این را نیز باید گفت که گامهای برنداشتهای وجود دارد که این راههای طی نشده با فکر، تلاش و عشق بر اساس رابطه اعتقادی با ولایت طی شدنی خواهد بود.
آیت الله واعظ طبسی خطاب به محققان و پژوهشگران گفت: اگر علمای پیشین، آیات احکام را در قرآن 500 آیه برشمرده بودند، امروز بسیاری معتقدند که اکثریت آیات قرآن متضمن آیات فقهی است و این در اثر تحقیق، مباحث علمی و به کار گرفتن کارهای فقهی و فکری، مراجعه به منابع و استفاده از نظرات دیگران است.
وی افزود: در 14 قرن که از نزول قرآن می گذرد، تفاسیر گوناگونی از این کتاب دیده شده است اما هنوز نکات بسیار قابل تحلیلی هست که مورد نیاز و مورد سوال دیگران است و هر چه در مورد این کتاب عظیم و غنی تحقیق و پژوهش شود نتایج سازنده تازه ای بدست می آید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در جامعه اسلامی ولایت فقیه به عنوان زیربنا، اساس و محوریت نظام اسلامی، محورآزادی، خودباوری، پیشرفت و تعالی و احیاکننده تمدن و سبک زندگی و اخلاق اسلامی و فرهنگ دینی به شمار می رود و نقش بسیار موثری در جهت حفظ مصالح ملی و مرزهای فکری و جغرافیایی ما دارد.
در ادامه این مراسم سیداحمد علوی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به دستاوردهای آستان قدس رضوی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار داشت: امروز نظام جمهوری اسلامی ایران به رهبری آیتالله خامنهای از چنان توسعهای برخوردار است که از یک سو باعث نگرانی و ترس استکبار جهانی شده و از سوی دیگر زمینه بیداری در میان ملل اسلامی را فراهم کرده است.
وی تاسیس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس را سرآغاز تحقیق و پژوهش در این مجموعه عنوان کرد و ادامه داد: راهاندازی دانشگاه رضوی و سپس دهها مرکز آموزشی، فرهنگی و پژوهشی از دیگر اقدامات آستان قدس رضوی است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی تصریح کرد: در این مجموعه میلیونها جلد کتاب منتشر شده، هزاران دانشجو تربیت شده، فعالیتهای وسیع تبلیغی، کتابخانهای، موزهای و امور ورزشی و جوانان انجام شده که همچنان نیز ادامه دارد و البته در امور درمانی نیز پژوهشهای بسیاری در کنگرههای مختلف با حضور دانشمندان خارجی و داخلی انجام شده است.
علوی با تأکید بر اینکه هنوز با سند چشمانداز آستان قدس رضوی فاصله داریم، گفت: تمامی این دستاوردها در شرایطی است که قبل از پیروزی انقلاب خبری از مؤسسه فرهنگی در آستان قدس رضوی نبود.
پایان پیام/
نظر شما