از آزمایش جدیدترین سلاح ها در رزمایش خلیج فارس تا خط تولید اسکن ایگل

آزمایش جدیدترین سلاح ها در رزمایش خلیج فارس،جمهوری اسلامی ایران حرف اول و آخر را در خلیج‌فارس می‌زند،<BR> راه اندازی خط تولید اسکن ایگل در ایران از جمله اخبار نیروهای مسلح در هفته گذشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،عناوین اخبار نیروهای مسلح در هفته گذشته به شرح زیر است:

آزمایش جدیدترین سلاح ها در رزمایش خلیج فارس

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح پس از پایان جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران افزود: از آنجا که ایران مهمترین تامین کننده امنیت منطقه است این رزمایش برای تقویت آمادگی و برای تامین هرچه بهتر امنیت منطقه است.
وی اضافه کرد: توانمندی و قدرت جمهوری اسلامی ایران همیشه موجب نگرانی طرف های بیگانه و کسانی که خواهان امنیت منطقه نیستند بوده و این نشان دهنده مواضع صحیح و درست جمهوری اسلامی ایران است.
سردار سرتیپ وحیدی در پاسخ به پرسشی درباره طرح تولید پهپاد اسکن ایگل در ایران گفت: پهپادهای مختلفی تولید می کنیم که برخی از آنها برتر از اسکن ایگل است و البته ما از همه فرصت ها برای توسعه توان تولید خود استفاده می کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره استقرار سامانه پدافندی پاتریوت در ترکیه تصریح کرد: حضور نیروهای بیگانه را در منطقه به هیچ وجه مفید و به صلاح نمی دانیم و حضور آنها در منطقه تاکنون به جای ایجاد امنیت موجب کینه، اختلاف، ناامنی و زیان بوده است.
وزیر دفاع در پاسخ به پرسشی درباره آخرین خبرهای سامانه اس 300 گفت: در این باره مطلب جدیدی نیست و خبرها همانی است که قبلا بیان کرده ایم.
سردار وحیدی افزود: به مناسبت روز فضا، جدیدترین دستاوردهای فضایی را اعلام و رونمایی خواهیم کرد.
نقش مهم ایران در خلیج‌فارس از زبان جانشین فرمانده کل سپاه
سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه در همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت، فرصت‌ها، چالش‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز چشم‌انداز آینده با اشاره تعریف مفهوم ژئوپولوتیک گفت: ژئوپولوتیک یک مفهوم زنده و متغیر و پویا است و یک مفهوم انبساط‌یافته و چندبعدی است که دارای عناصر اقتصادی و جغرافیا است.
وی اظهار کرد: تحولات سیاسی و اجتماعی و تغییرات می‌تواند دامنه ژئوپولوتیک یک منطقه را کم یا زیاد کند. ژئوپولوتیک ترکیبی از ظرفیت‌های مادی، سیاسی و جغرافیایی یک منطقه است.
وی با بیان اینکه عربستان سعودی به لحاظ طبیعی در ساخت ژئوپولوتیکی خود عناصر بزرگی از قدرت را دارد، تصریح کرد: تسلط مؤثر و قدرتمند بر دریای سرخ و خلیج‌فارس از نظر امنیت دفاعی و هم از لحاظ ذخایر انرژی که بیشترین این ذخایر در این منطقه است بر نقش مهم عربستان افزوده است اما چون اراده سیاسی ندارد وجود تمام ظرفیت‌های ژئوپولوتیکی طبیعی و جغرافیایی برای عربستان قابلیت بی‌خاصیتی دارد.
سردار سلامی تصریح کرد: ژئوپولوتیک یک مفهوم رشدیافته است که با اراده سیاسی بالا و پایین می‌رود و ترکیبی غیرخطی از ابزار را تشکیل می‌دهد، نگاه‌مان به ژئوپولوتیک باید نگاهی پویا باشد.
وی با بیان این سؤال که چرا خلیج‌فارس موقعیت لولایی و پاشنه همه تغییرات است، افزود: پدیده‌های سیاسی در این منطقه روندساز بودند و کوتاه و مقطعی نیستند و پدیده زمان قادر به استهلاک آنها نیست و مرز تسلط و زمان را می‌شکافند و فراتر از آن حرکت می‌کنند.
 

انقلاب اسلامی توانست میدان‌های ژئوپولوتیک یک جهان را تغییر دهد

سردار سلامی تأکید کرد: انقلاب اسلامی توانست میدان‌های ژئوپولوتیک یک جهان را تغییر دهد و از دیدگاه شوروی و آمریکا یک ترک ژئوپولوتیک در میان قدرت‌های بزرگ آمریکا ایجاد کرد و موازنه قدرت را تغییر داد.
جانشین فرماندهی کل سپاه اظهار کرد: با انقلاب اسلامی موازنه قدرت در مقیاس جهانی با چالش روبرو شد، انقلاب اسلامی روندساز است، این پدیده در درون ایران متوقف نشد و شعار نفوذ دارد و در یک حجم از زمان و فضا تأثیر تولید می‌کند و تأثیر آن تصاعدی است و میدان برخوردهای جهانی را تغییر می‌دهد.
وی گفت: انقلاب اسلامی وقتی اتفاق افتاد نظم جدید را با چالش روبرو کرد، انقلاب اسلامی بر فرآیند دوران جنگ سرد غلبه کرد، انقلاب اسلامی با تکیه بر ارزش‌های بالفعل خود قوی‌تر از گذشته شد و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی امپراطوری نظم کهن را به‌هم ریخت و میدان رقابت قدرت‌ها را تغییر داد و یک قدرت را از مقیاس جهانی حذف و به مقیاس منطقه‌ای تغییر موقعیت داد.
وی گفت: این انقلاب به واسطه تکیه بر اعتقاد و غلبه بر منظومه اندیشه‌های قوی به نام انقلاب اسلامی سازگار با فطرت بشری و قدرت تولید آرمان‌ و جهت‌گیری استراتژی نیرومند علیه نظام سلطه بر عالم است.
سردار سلامی تأکید کرد: انقلاب به دنبال تولید مدل بود، تولید مدل و شعاع نفوذ موضوع اصلی رقابت جهانی در این منطقه است و خلیج‌فارس به واسطه این موقعیت جدید در منطقه جهانی شد.
جانشین فرماندهی کل سپاه تصریح کرد: از 33 سال پیش به بعد تمام جنگ‌هایی که دارای بعد منطقه‌ای هستند همگی در منطقه خلیج‌فارس اتفاق افتاده‌اند؛ بعد از وقوع انقلاب اسلامی بزرگ‌ترین جنگ قرن بیستم از لحاظ مقیاس و زمان جنگ دفاع مقدس بود که تمام قدرت‌های شرقی و غربی را به دلیل احساس مخاطره با هم یکی و در برابر این انقلاب ایستادند.

سردار سلامی اظهار کرد: منطقه خلیج‌فارس دارای قدرت انبساط و نفوذ در سایر مناطق امنیتی منطقه از شمال تا جنوب است.
وی افزود: وقتی تعادل سیستم بین‌المللی با جنگ بهم‌ بریزد مسیر تعادل نیز تغییر می‌کند. نتیجه هندسه قدرت جهانی میان جبهه انقلاب اسلامی و استکبار بخصوص غرب حاصل می‌شود.
وی گفت: امنیت در خلیج‌فارس اجازه می‌دهد که بقیه سیستم‌های امنیتی روند طبیعی خود را طی کنند، اگر اختلالی ایجاد شود آمریکا و رژیم سعودی می‌دانند که توانایی بازیگران در صحنه خلیج‌فارس به شدت کاهش می‌یابد.
وی با بیان اینکه موضوع امنیت در خلیج‌فارس فقط انرژی نیست، اظهار کرد: نیروی پیشران در مسایل امنیتی در این منطقه در حوزه ماست، امنیت عقبه اصلی ذخایر اصلی جهانی در کنترل و تسلط ماست. تنظیم‌کننده قدرت اهرم تمام قدرت‌های جهانی نیز به این واسطه در دست ماست.
سردار سلامی با بیان اینکه خلیج‌فارس قدرت تغییرات زنجیره‌ای و سیستمی را دارد، اظهار کرد: کشورهای منطقه از لحاظ اجتماعی، زبانی و قبیله‌ای دارای ساختار نزدیک بهم‌ هستند و قدرت انتقال به درون یکدیگر را دارند و می‌توانند تحولات زنجیره‌ای ایجاد کنند و این موضوع دارای اهمیت است.
وی ادامه داد: بحث ایران‌هراسی این است که آمریکا از عدم توازن در قدرت و ثروت به عنوان بالانس در مقابل ما یک نظام موازنه قوی را تشکیل دهد تا از نزدیک حوادث امنیتی را کنترل کند.
اسکن‌ایگل شکارشده عقب‌مانده‌تر از پهپادهای ساخت ایران است
سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه در حاشیه همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت، فرصت‌ها، چالش‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز چشم‌انداز آینده در جمع خبرنگاران در مورد تفاوت رزمایش سپاه در این منطقه و سایر رزمایش‌ها گفت: منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز برای سال‌های طولانی نقش تعیین‌کننده در تحولات سیاسی و اقتصادی و امنیتی و ژئوپولوتیک خواهد داشت و حتی ممکن است که نظم و نظام جهانی نیز متکی به تحولات در این منطقه باشد.
وی افزود: سپاه پاسداران و نیروی دریایی در خلیج‌فارس و تنگه هرمز مأموریت و مسئولیت دفاعی دارد و برای اینکه هر ساله بتواند مأموریت‌های دفاعی خود را با صحنه این منطقه تطبیق دهد و تمریناتی متناسب با نیازهای روز داشته باشد رزمایش‌هایی را در این منطقه اجرا می‌کند.
جانشین فرماندهی کل سپاه در مورد موضع جمهوری اسلامی در مورد استقرار موشک‌های پاستریت تصریح کرد: اساسا هر نوع ورود سیستم جدید از نیروهای فرامنطقه‌ای در منطقه برای نظام امنیتی این منطقه را مضر می‌دانیم.
وی افزود: استقرار این‌گونه سیستم‌ها به توسعه ناامنی و ایجاد رقابت‌های تسلیحاتی کمک خواهد کرد و پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های تنش و درگیری را در منطقه افزایش خواهد داد.
سردار سلامی تأکید کرد: استقرار سیستم‌های بیگانگان در کشورهای همسایه علایم خوبی برای استقلال سیاسی این کشورها نیست از این جهت لازم است کشورهای منطقه مانع از استقرار چنین سیستم‌هایی در کشورشان شوند.
وی در مورد تحولات سوریه و نتیجه این تحولات گفت: تحولات سوریه را باید به شکل میدانی تعقیب کرد و نتایج آن را برداشت کرد، این جنگ به صورت جاری در حال انجام است و نتایج خاص خود را خواهد داشت و قضاوت در مورد چگونگی آن و نتایج دقیق آن مشخص نیست.
سردار سلامی در مورد شکار هواپیمای بدون سرنشین اظهار کرد: پرنده‌های بدون سرنشین که عمده مأموریت آنها شناسایی و مراقبت است در سایر عرصه‌های نظامی نیز قابلیت بهره‌برداری دارند، امروز ما جزء کشورهای خطوط مقدمی هستیم که به پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه دست یافتیم.
وی تصریح کرد: حتی پرنده اسکن‌ایگلی که توسط نیروی دریایی سپاه شکار شد بسیار عقب‌مانده‌تر از فناوری‌هایی است که ما به شکل ملی در حوزه پهباد داخلی توسعه داده‌ایم.
سردار سلامی گفت: پهباد‌های ساخته‌شده در داخل قابلیت مانور با عمق و شعاع عملیاتی بالا و به شکل رادارگریز با قابلیت تصویربرداری، تعقیب و انتقال تصاویر آن به شکل عملیاتی فعال هستند.
وی تصریح کرد: البته شکار پرنده‌های متجاوز نیز حاصل پیشرفت‌های عملیاتی و اطلاعاتی واحدهای مختلف سپاه است.
وی در مورد استقرار 93 ناو در منطقه خلیج‌فارس اظهار کرد: موضوع استقرار ناوها و نیروهای بیگانه در خلیج‌فارس موضوع جدیدی نیست و از سال‌های پایانی دفاع مقدس شروع شده و در ادامه استراتژی حضور مستقیم و مقدم آمریکایی‌ها و غربی‌ها برای اینکه شکاف در روابط بین‌الملل کشورهای دوست در منطقه ایجاد کنند و از خلأ امنیتی استفاده کنند و حضور خود را توجیه کنند و تحولات سیاسی و نظامی منطقه را با حضور خود ایجاد کنند، وجود داشته و جدید نیست.
وی افزود: هر چند عامل اصلی در تقویت تنش‌ها به شمار می‌روند و ظرفیت‌های وقوع ناامنی را گسترش داده و مورد اعتراض ما است، کشورهای منطقه بایستی با یکدیگر تصمیم گرفته، به حضور نیروهای غربی در خلیج‌فارس پایان دهند.
جمهوری اسلامی ایران حرف اول و آخر را در خلیج‌فارس می‌زند
سردار یحیی رحیم صفوی، رییس همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت با تمرکز بر فرصت‌ها و چالش‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز چشم‌انداز آینده در مراسم اختتامیه این همایش گفت: به ندرت می‌توان در جهان منطقه‌ای بااهمیت‌تر از خلیج‌فارس و تنگ هرمز یافت که تا 50 سال آینده کانون توجه قدرت‌های جهانی باشد و تأثیرگذار در مسایل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و به طور کامل تأثیرگذار بر ابعاد مختلف جهانی باشد.
وی تأکید کرد: به این خاطر می‌توانیم بگوییم که هم‌اکنون تا 50 سال آینده در یک منطقه راهبردی قرار گرفته‌ایم که جمهوری اسلامی برنده این منطقه است و حرف اول و آخر را در این منطقه جمهوری اسلامی خواهد زد؛ قدرت‌های بزرگ و منطقه‌ای که می‌خواهند سهمی از منافع و انرژی این منطقه داشته باشند ناچارند با ایران طرف معامله شوند و ایران تعیین‌کننده سرنوشت آینده این نقطه خواهد بود.
مشاور عالی دفاعی مقام معظم رهبری اظهار کرد: در این همایش شش نشست تخصصی برگزار شد که در هر نشست 3 یا 4 مقاله تخصصی توسط محققان ارایه شد و در مجموع هفت مقاله برتر و سخنرانی عالی انتخاب شد.
سردار سرتیپ احمد وحیدی، وزیر دفاع و پشتیبانی از نیروهای مسلح در حاشیه نمایشگاه هزار توی اندیشه در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا نوع مشابه پهپاد آمریکایی اسکن ایگل به تولید انبوه رسیده است؟ افزود: تولید انواع پهپادها به هر شکل و با هر فناوری، وظیفه وزارت دفاع است و قطعا این وزارتخانه انواع پهپادها را به صورت انبوه تولید می کند.
قطعا وزارت دفاع انواع پهپادها را به صورت انبوه تولید می کند
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح همچنین درباره استقرار سامانه موشکی پاتریوت در مرز ترکیه و سوریه گفت: همواره گفته ایم که با حضور بیگانگان در منطقه مخالفیم و آن را به نفع ملت های مسلمان نمی دانیم.
سردار وحیدی ادامه داد: غربی ها همواره نشان داده اند که به نفع ملت های مسلمان فکر نمی کنند، بلکه فقط به دنبال تامین منافع خود می باشند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا جنگ سوریه برنده ای خواهد داشت؟ گفت: اتفاقات سوریه فقط به نفع رژیم صهیونیستی است که به رغم تمام مشکلاتی که به مردم وارد کرده است، در گوشه ای نشسته و ویرانی کشوری را که در خط مقدم مقاومت قرار دارد، نظاره می کند.
سردار وحیدی با تاکید بر اینکه برنده درگیری های داخلی در سوریه، رژیم اشغالگر قدس است، تصریح کرد: بازنده جنگ داخلی سوریه مردم مسلمان این کشور هستند که اسیر دست تروریست هایی شده اند که مردم را به بدترین وجه از بین می برند.
وزیر دفاع در پاسخ به سوال دیگری درباره عملکرد وزارت دفاع در دولت دهم نیز خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی پدیده ای بزرگی در این عصر است و هر آنچه یا کاری که برای توسعه، حفظ و پیشرفت این پدیده صورت گیرد، در مسیر بهشت الهی قرار دارد.
جوهره حرکت بیداری اسلامی در دفاع مقدس ایران نهفته است
سردار سرلشکر پاسدار محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دانشکده دافوس سپاه با اشاره به بیداری اسلامی در کشورهای مختلف جهان اظهار داشت: جوهره این حرکت و بیداری اسلامی در کشورهای جهان را باید در دفاع مقدس مردم ایران اسلامی مقابل نظام سلطه در طول 8 سال جنگ تحمیلی جستجو کرد.
فرمانده کل سپاه ضمن اشاره به نقش مهم این دانشکده بر تربیت فرماندهان کارآمد سپاه اظهار داشت: دانشکده فرمانده و ستاد سپاه (دافوس) یکی از مهم ترین اجزای سپاه می باشد که با جرات و شهامت در راستای ارتقای توان سپاه در تمامی عرصه ها فعالیت می نماید.
وی افزود: در چند سال اخیر کارهای خوبی در دانشکده دافوس انجام شده است اما به علت فزونی کارها، هیچ گاه اقدامات و فعالیت ها در این خصوص کافی نخواهد بود و نیاز به فعالیت های مجدانه هر روز بیش از پیش احساس می شود.
فرمانده کل سپاه با اشاره به فلسفه وجودی سپاه خاطر نشان کرد: مامویت اصلی سپاه پاسداران و فلسفه وجودی این نهاد در دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن معنا و تجلی پیدا می کند و توجه به این موضوع به فهم دقیق موقعیت و نیازهای آن منجر خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر به هر دلیلی این جامع نگری را کنار بگذاریم ، انحراف از ماموریت های اصلی سپاه را در پی خواهد داشت و باید با دید گسترده ای به این موضوع نگریست و فرماندهان و مدیران باید تربیت و آموزش داد که ماموریت های محوله سپاه را به نحو احسن انجام دهند.
سرلشکر جعفری با اشاره به تغییر ماهیت تهدیدات در دهه چهارم انقلاب اسلامی تصریح کرد: بر خلاف دهه اول انقلاب که تهدید نظامی و امنیتی بالفعل بود و در الویت قرار داشت و امروز تهدید نظامی حالتی بالقوه دارد اما در الویت نیست و بحث جنگ فرهنگی و سپس جنگ های اقتصادی و سیاسی مطرح است که سپاه وظیفه دفاع از انقلاب را در این عرصه ها را نیز دارد.
وی افزود: مهم این است که بدانیم در هر مقطع زمانی تهدیدات در کدام عرصه بروز می شوند که با حفظ آمادگی دفاعی و نظامی نیز متناسب با آن، خود را برای دفاع در مقابل تهدیدات آماده نمائیم.
فرمانده کل سپاه با اشاره به بخشی از رهنمودهای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) افزود: در مورد ماموریت فکر کردن ، حرف زدن و حتی بحث در مورد ماموریت ها و آمادگی های سپاه موجب به روز و دور شدن از کهنگی خواهد شد.
در سخنانی بر لزوم آموزش دوره های دافوس در سطح فراگیر فرماندهان سپاه، بکارگیری سرفصل دروس مدیریت و اداره سازمانی و همچنین تربیت فرماندهان بصیر ، آگاه و حرکت کننده در مسیر رسالت پاسداری تاکید کردند.
فرمانده کل سپاه همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، بر لزوم آموزش دوره های دافوس در سطح فراگیر فرماندهان سپاه ، بکارگیری سرفصل دروس مدیریت و اداره سازمانی و همچنین تربیت فرماندهان بصیر ، آگاه و حرکت کننده در مسیر رسالت پاسداری تاکید کردند.
سرلشکر جعفری در پایان از دانش آموختگان برتر و ممتاز دوره های دافوس دانشگاه جامع امام حسین (ع) تقدیر و تجلیل کرد.
تجربه دیده‌بانی دفاع‌ مقدس برای رصد جنگ نرم ضروری است
سردار محمد علی آسودی، معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه شامگاه دوشنبه‌ در مراسم نقد کتاب «آخرین ستاره» در تالار فرشچیان اصفهان اظهار کرد: اهمیت اهل قلم بر کسی پوشیده نیست و خداوند نیز در قرآن کریم جایگاه ویژه‌ای برای قلم و نوشتن قائل شده و از همین رو یکی از سوره‌های قرآن با قسم به قلم آغاز می‌شود که در اصل منظور صاحب قلم است.
وی افزود: افرادی که در دوران جنگ وقایع را ثبت می‌کردند منبع خوبی برای بیان خاطرات و تاریخ دفاع مقدس هستند.
معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس نوشتن وقایع متداول نبود، افزود: من در دوران جنگ 140 دفترچه از جلسات مسئولان سپاه و وقایع جنگ نوشتم که آن زمان لزوم آن محسوس نبود و این نگارش دقیق برای برخی افراد نیز تعجب‌برانگیز بود اما هم‌اکنون به عنوان یک مستند می‌توان از آن در جاهای مختلف استفاده کرد.
وی افزود: خاطرات و دست‌نوشته‌‌های دفاع مقدس بسیار تازه و بکر است و صداقت در آنها موج می‌زند که این مسئله را در دست‌نوشته‌های شهید کهتری به خوبی می‌بینیم.
سردار آسودی تاکید کرد: پس از جمع آوری این خاطرات باید بر اساس آن رمان‌ها و داستان‌های حماسی نوشته و از این حماسه‌ها فیلم ساخته شود.
وی با اشاره به اینکه پس از جنگ جهانی اول و دوم، کتاب‌های بسیاری در مورد این وقایع نوشته شد، تصریح کرد: اگر به کتاب جنگ و صلح تولستوی بنگریم متوجه می‌شویم که آنها شکست را در کتاب‌های خود به پیروزی بدل کرده‌اند و در حالی که حماسه‌ای نداشتند ان را در کتاب‌های خود آفریدند.
سردار آسودی اظهار کرد: تاریخ دفاع مقدس ما سرشار از پیروزی و حماسه است و لازم است به شکل جدی‌تر آن را در رمان‌ها و فیلم‌هایمان دنبال کنیم.
وی تصریح کرد: دیده‌بانی تنها در جنگ سخت خلاصه نمی‌شود بلکه امروزه نیز می‌توان از تجربه این دیده‌بانی‌ها برای رصد جنگ نرم با دشمن استفاده کرد.
معاون فرهنگی و تبلیغات کل سپاه با اشاره به اینکه سپاه پاسداران تکلیف‌گراست، تصریح کرد: در زمان جنگ سپاه در برابر دشمنان اسلحه به دست گرفت و امروز نیز با شناخت وظیفه خود سلاح قلم به دست گرفته است.
وی ادامه داد: اکنون بیش از 2 هزار و 600 اهل قلم پاسدار در جبهه جنگ نرم آثار زیبایی در 12 موضوع به رشته تحریر درآورده‌اند که امیدواریم این روند به شکل جدی‌تری دنبال شود.
خلیج‌فارس هدف اصلی آمریکا برای سلطه بر دنیا/اتمام ساخت 60 موج‌شکن


سردار سرتیپ علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه در همایش سراسری جغرافیا، توسعه دفاع و امنیت با موضوع فرصت‌ها و چالش‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز چشم‌انداز آینده با اشاره به تاریخ سرزمین ایران گفت: یکی از ویژگی‌های کشور ایران این بوده است که تهدید این جغرافیا از زمین بوده است و این موضوع عامل مؤثر در سمت و سوی یک کشور در جهت بر است.
وی افزود: این سمت و سو امروز عوض شده است و این تهدیدات با توجه به هشت سال دفاع مقدس و برکات انقلاب اسلامی تغییر کرده و به سمت دریا تغییر جهت داده است.
وی تصریح کرد: امروز کسی مدعی تهدید جمهوری اسلامی ایران نیست، فقط آمریکا ادعای تهدید دارد که کشوری دور از سرزمین ماست.
سردار سرتیپ فدوی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی در طی سال‌های طولانی به یک توان نظامی پایدار تبدیل شده است و آمریکا امروز تمام داشته‌های خود را در پشت ناوها گذاشته و می‌خواهد در نقاط مختلف دریا حضور یابد و بتواند از این راه بر دنیا تسلط پیدا کند.
وی گفت: آمریکا به لحاظ روندی که در جنگ دوم جهانی داشت ابزاری را پیدا کرد که توانست برنده باشد، برنده جنگ کمترین آسیب را دیده است، اقتصاد آمریکا در این جنگ از بین نرفته و در شرایط بهتری بود؛ این دلایل بعدها موجب سلطه سیاسی آمریکا شد.
وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها قریب 60 سال پیش‌بینی کرده‌اند که می‌توانند این سلطه را در دنیا داشته باشند، اظهار کرد: از اواخر دهه 70 کارشناسان استراتژیک پیش‌بینی کرده‌اند که با استفاده از ابزار قبلی آمریکا نمی‌تواند تسلط لازم را در منطقه داشته باشد و به همین جهت به فکر ابزارهای دیگر افتادند.
وی با اشاره به حساسیت منابع انرژی جدید و بیشتر برای آمریکا افزود: کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که عامل اقتصاد که موجب پیشرفت آمریکا در دهه 70 بود در دهه‌های بعدی نخواهد بود و ظهور کشورهایی همچون چین و هند این موضوع را پررنگ می‌کند.

فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: هیچ‌کس قایل به سلطه آمریکا نیست، در حال حاضر مردم آمریکا قایل نیستند که آمریکا با ابزار نظامی می‌تواند سلطه پیدا کند و می‌دانند که این ابزار به ابزار علمی تغییر یافته است.
وی گفت: آمریکا برنامه‌ریزی کرده است که در دهه 80 در تمام نقاط منابع انرژی در خلیج‌فارس حضور یابد. استقرار آمریکا در خلیج‌فارس قطعی است و آمریکا محل استقرار خود را ایران می‌داند اما اسناد نشان می‌دهد که این نقش به عربستان منتقل شده است و این استقرار در عربستان صورت می‌گیرد.
وی گفت: آمریکا عامل سلطه خود بر دنیا را در یک چیز می‌داند و آن بودن در خلیج‌فارس برای تسلط و کنترل کشورهای منطقه است.
سردار سرتیپ فدوی اظهار کرد: اگر انقلاب اسلامی اتفاق نیفتاده بود و مجموعه‌ای به نام سپاه نبود آمریکا به اهداف خود در خلیج‌فارس می‌رسید و به تمام منابع انرژی در خلیج‌فارس تسلط می‌یافت و در ادامه به تسلط دنیا امیدوار بود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه تصریح کرد: در طول هشت سال جنگ تحمیلی 550 کشتی مورد اصابت قرار گرفته است که بیش از 52 درصد این کشتی‌ها در یک و نیم سال آخر که آمریکا در منطقه (خلیج‌فاس) حضور داشت، اتفاق افتاد. در حقیقت در 5/6 سالی که آمریکایی‌ها در منطقه نبودند 48 درصد از کشتی‌ها مورد اصابت قرار گرفت، به همین جهت آمریکایی‌ها رسما اعلامیه صادر کردند. اگر آمریکا توان 10 برابری هم داشته باشد قادر به انجام ادعاهایی که گفته است، نیست.
سردار سرتیپ فدوی اظهار کرد: آمریکا به دنبال ناامنی گزینشی برای ما و امنیت گزینشی برای اهداف خود است. با توجه به آنچه که در گذشته خلیج‌فارس موجود است و در پیش‌بینی وضعیت آینده آمریکا می‌بینیم هر روز از توانمندی‌هایی که ادعا می‌کنند، کم می‌شود و در پیشرفت‌های نظامی نیز مانند پیشرفت اقتصادی است.
وی گفت: به هیچ‌وجه با گذشت زمان از نقش خلیج‌فارس و تنگه هرمز در منطقه کم نمی‌شود بلکه هر روز به آن اضافه می‌شود. تمام نقاط خلیج‌فارس برای دسترسی کشتی‌ها و ناوها به سایر نقاط مهم هستند و خارج از این نقاط دسترسی شناورهای نظامی جرأت تردد ندارند. در حقیقت اگر 17 نقطه در خلیج‌فارس نباشد قدرت دسترسی به نقاط مختلف خلیج‌فارس امکان‌پذیر نیست.
وی گفت: ما در وضعیتی قرار داریم که در شرایط طبیعی و عدالت‌محور به دنبال ایجاد یک امنیت پایدار در منطقه هستیم که این امنیت انرژی را نیز دربر می‌گیرد، اگر انرژی خلیج‌فارس نباشد مردم در بدبختی قرار می‌گیرند.
وی گفت: در شرایطی که در آن بسر می‌بریم شرایط انفعالی نیست و ما منفعل اقدامات آمریکا در خلیج‌فارس و تنگه هرمز نیستیم بلکه این شرایط فرصتی است که آنها می‌خواهند از ما بگیرند، خلیج‌فارس موضوع انرژی است و باور توانمندی‌هایی است که برای آمریکا ملموس است و فرصتی است که باید به آن توجه کرد.
سردار سرتیپ فدوی اظهار کرد: آمریکایی‌ها قادر به ایجاد امنیت در این منطقه نیستند در حالی که تمام کشورهای منطقه به دنبال چیزی که آمریکا طالب آن است، نیستند یعنی تأمین انرژی با باج‌دهی، در حالی که تمام کشورهای منطقه می‌توانند شرایطی را به وجود آورند که امنیت پایدار امکان‌پذیر شود.
ایران؛ضامن صدورانرژی ازمنطقه/استفاده ازجزایر سه‌گانه برای تامین امنیت

سردار یحیی رحیم صفوی، مشاور عالی دفاعی مقام معظم رهبری در پاسخ به سؤال خبرنگاران در حاشیه همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت با موضوع فرصت‌ها و چالش‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز چشم‌انداز آینده در مورد نصب سامانه موشکی در ترکیه و اهداف آمریکا گفت: با توجه به افزایش تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی و با توجه به برگزاری این همایش‌ها امروز این امکان وجود ندارد، در مورد تنگه هرمز نیز جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت برتر منطقه و خلیج‌فارس تضمین‌کننده صدور انرژی از این منطقه است و هم‌اکنون روزانه بیش از 19 میلیون بشکه نفت از این منطقه صادر می‌شود.
مشاور عالی دفاعی مقام معظم رهبری اظهار کرد: جمهوری اسلامی تضمین‌کننده امنیت صدور نفت در این منطقه است و اگر تهدیدات صورت گیرد در موقعیت نظامی شرایط به گونه‌ای دیگر خواهد بود. در حال حاضر و در شرایط فعلی شرایط نظامی را پیش‌بینی نمی‌کنیم، امروز کشورهای جنوب شرق آسیا، چین، هند، کره جنوبی نیازمند انرژی این منطقه هستند و جزایر داخل خلیج‌فارس جزء پایگاه‌های نظامی و ناوبری هستند.
وی گفت: در منطقه خلیج‌فارس بیشتری مناطق متعلق به ایران است، خصوصا جزایری که مشرف به تنگه هرمز هستند از جمله جزایر قشم، هرمز، لارک، ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک از بالاترین اشراف در مسیر ورود و خروج به مسیر ناوبری خلیج‌فارس برخوردارند.
سردار صفوی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران از این جزایر به عنوان یک پایگاه دفاعی و امنیتی استفاده می‌کند و در زمان لازم از این جزایر برای تأمین دفاع و امنیت پایدار کمک می‌گیرد.
وی گفت: این جزایر تضمین‌کننده امنیت حمل و نقل تجاری در منطقه هستند و دشمنان ما این مسئله را به خوبی می‌دانند، جمهوری اسلامی ایران به دنبال تضمین امنیت با مشارکت کشورهای جنوب خلیج‌فارس است؛ ایران، عراق، کویت، عربستان، بحرین، امارات عربی، قطر و عمان در این امنیت پایدار مشارکت دارند.
وی گفت: حضور 93 فروند ناوبر بیگانه عامل ناامنی در این منطقه است و برای توسعه پایدار در منطقه نیازمند سازوکار مشترک در میان چند کشور نامبرده هستیم، جمهوری اسلامی همواره به توسعه پایدار در منطقه با مشارکت این کشورها اهمیت می‌دهد.

شیشه عمر جهان غرب در دستان پرقدرت جمهوری اسلامی است
سردار ظریف‌منش، فرمانده دانشگاه امام حسین (ع) در همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت با موضوع فرصت‌ها و چالش‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز چشم‌انداز آینده گفت: این همایش با موضوع فرصت‌ها و چالش‌های خلیج‌فارس در چهارچوب جغرافیا و توسعه و امنیت برگزار می‌شود که امیدواریم نتایج خوبی داشته باشد.
وی گفت: این همایش گامی در جهت اندیشه‌ورزی و تلاش‌های علمی و حضور متفکران در حوزه دفاع و امنیت و مقوله توسعه است.
وی با بیان اینکه اساتید و دانشجویان به خوبی حساسیت و اهمیت فوق‌العاده حضور انقلاب اسلامی در منطقه را می‌دانند، خاطرنشان کرد: تنگه هرمز و خلیج‌فارس فرصت بی‌نظیر و تاریخی برای ملت ما ایجاد کرده است، خلیج‌فارس و تنگه هرمز ارزش قابل توجه‌ای در وزن ژئوپولوتیکی کشور ما ایجاد کرده است و فرصتی تاریخی در اختیار ما قرار داده که تلاش‌های زیادی برای بهره‌گیری از آن باید صورت گیرد؛ این همایش‌ها گامی در این جهت است.
سردار ظریف‌منش با بیان اینکه امروز شیشه عمر جهان غرب در دست پرقدرت جمهوری اسلامی است، تصریح کرد: هر قدرت و سرمایه‌ای که در جهت ازدیاد و افزایش آن حرکت نشود رو به کاهش می‌رود؛ هر کسی که سرمایه‌ای را در اختیار دارد باید از آن سرمایه استفاده کند و مهم‌تر اینکه آن سرمایه را افزایش دهد. دشمنان امروز درصدد کاهش وزن ژئوپولوتیکی تنگه هرمز و خلیج‌فارس هستند اما تلاش‌های صورت‌گرفته نشان می‌دهد که شیشه عمر جهان غرب در دست پرقدرت جمهوری اسلامی است.
وی گفت: این همایش گامی بلند برای اندیشمندان و صاحب‌نظران به منظور بهره‌برداری از این سرمایه کلان خدادادی و افزایش این سرمایه است.
هدف؛ قرارگیری ایران در نقطه عطف راهبردی منطقه

سردار سیدیحیی صفوی، دبیر دومین همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت با موضوع فرصت‌ها و چالش‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز چشم‌انداز آینده در این همایش گفت: حدود شش ماه جلسات علمی پیوسته برای برگزاری این همایش سراسری برگزار شد و از استقبال خوب اساتید علوم جغرافیا و علوم سیاسی برخوردار شد.
وی با بیان اینکه 340 چکیده مقاله به این جشنواره ارسال شده است، خاطرنشان کرد: بعد از ارزیابی 218 اصل مقاله دریافت شد که از این تعداد و مقاله‌های رسیده با تبیین داوری‌های تخصصی 14 مؤلفه برای انتخاب مقاله‌های برتر توسط سه داور در نظر گرفته شد و در نتیجه 24 مقاله پذیرفته شد و 73 مقاله برای چاپ و 30 مقاله به صورت پوستر در نمایشگاه ارایه می‌شود.
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا اظهار کرد: در کنار این همایش نمایشگاهی از دستاوردهای سپاه و مقاله‌های برگزیده دایر شده است.
وی گفت: سه کمیسیون تخصصی جغرافیای توسعه، جغرافیای دفاع و جغرافیای امنیت تشکیل شد.
وی قرار گرفتن ایران در نقطه عطف راهبردی منطقه خلیج‌فارس را به عنوان یکی از اهداف راهبردی این همایش دانست و افزود: شناخت اهداف راهبردی این منطقه، جغرافیای سیاسی در حال تحول در این منطقه، تبیین رابطه توسعه دفاع، امنیت و علوم جغرافیایی و علوم جغرافیایی به عنوان یک علوم بین رشته‌ای با کاربرد وسیع در بعد دفاع و امنیت از جمله اهداف دیگر این همایش است.
سردار صفوی اظهار کرد: تأمین امنیت ملی با سند جغرافیا در منطقه خلیج‌فارس، گذر از مرحله کنونی و دسترسی به یک آینده‌ای که پیشرفت در حوزه دفاع و امنیت پایدار را دربر دارد از دیگر اهداف این همایش است.
وی گفت: نگاه ما به حال و گذشته نیست بلکه نگاه فرماندهان عالی دانشگاه امام حسین به آینده است که هم کشورهای پیرامونی و هم تهدیدات پیش رو را بهتر بشناسیم، طبیعتا دشمنان فرامنطقه‌ای ما نگاه خاصی به این منطقه دارند و مانع پیشرفت ایران هستند و به دنبال ایجاد ناامنی در مناطق پیرامونی هستند.
سردار صفوی اظهار کرد: نگاه جغرافیدانان دانشگاه امام حسین (ع) و فرماندهان نیروی دریایی و زمینی سپاه و سایر مسئولان سیاسی عالی‌رتبه به آینده‌ای است که تضمین‌کننده امنیت و دفاع پایدار و پیشرفت آبادانی و رسیدن به چشم‌انداز ایران 1404 است.
وی شناخت تغییر و تحولات، چالش‌ها و فرصت‌های کنونی منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز از منظر علوم جغرافیا برای کمک به دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح را از دیگر اهداف جانبی این همایش خواند.
سردار صفوی گفت: تحلیل فضای جغرافیایی و فرآیندهای شکل‌گیری محیط جدید اقتصادی، سیاسی، امنیتی خلیج‌فارس و تأثیر بر آن، بررسی نقش بازیگران سیاسی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با ارایه نظرات فرماندهان نظامی و نظرات دانشمندان علوم جغرافیا از دیگر اهداف فرعی این همایش است.

راه اندازی خط تولید اسکن ایگل در ایران/چندین پهپاد به دام افتاده است

سردار سرتیپ علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه در حاشیه همایش جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت با موضوع فرصت ها و چالش های خلیج فارس و تنگه هرمز، چشم انداز آینده با اشاره به به دام افتادن دومین پهپاد آمریکایی در طی چند هفته گذشته در جمع خبرنگاران گفت: این دومین پهپاد آمریکایی نبود که به دام افتاد بلکه چندمین پهپاد بود که به دلیل شرایط امنیتی خبر به دام افتادن پهپادهای قبلی اعلام نشده بود.
سردار سرتیپ فدوی تاکید کرد: این پهپاد (اسکن ایگل) قابلیت 30 ساعت پرواز مداوم را دارد و پهپادی که خبر ان منتشر شد یک و نیم میلیون ساعت پرواز داشته است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه از راه اندازی خط تولید اسکن ایگل خبر داد و افزود: در حال حاضر از این هواپیما در خطوط هوافضا و نیروی دریایی سپاه استفاده می شود.
همکاری 5500 پیمانکار با قرارگاه خاتم الانبیاء/اتمام 1900 پروژه عمرانی

ابوالقاسم مظفری شمس، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در بیست و چهارمین سالگرد ورود سپاه در عرصه سازندگی با بیان اینکه این قرارگاه در طول 23 سال فعالیت منشأ خدمات زیادی در کشور بوده است، گفت: تاکنون قرارگاه خاتم‌الانبیاء 1900 پروژه را در حوزه‌های کارهای عمرانی و صنعتی به اتمام رسانده و تحویل داده است.
وی افزود: در حوزه محرومیت‌زدایی در راستای توصیه‌های مقام معظم رهبری از سال 1387 تاکنون حدود دو هزار پروژه در اقصی نقاط دورافتاده و محروم به اتمام رسیده و تحویل شده است.
شمس اظهار کرد: در حوزه امنیتی و دفاعی نیز قرارگاه به خوبی مأموریت‌هایی را از سوی ستاد کل نیروهای مسلح واگذار شده بود به انجام رسانده است.
وی با اشاره به مأموریت‌های این قرارگاه در حوزه اشتغال‌زایی و کارآفرینی تصریح کرد: قرارگاه خاتم‌الانبیاء ظرفیت‌ها و پتانسیل‌هایی را که برای کارآمدی نظام و توانمندسازی در عرصه سازندگی لازم بوده است را به وجود آورده است.
فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء ادامه داد: این قرارگاه با تسلط بر حفاری‌ مکانیزه تونل ماهیانه یک و نیم کیلومتر تونل احداث می‌کند، در زمینه پل‌سازی نیز با تسلط بر ساخت پل‌های پیش‌ساخته و فناوری‌های روز دو و نیم کیلومتر عرشه پل را در طول ماه به اتمام می‌رساند.
وی ادامه داد: در زمینه خطوط آب نیز 100 کیلومتر لوله آب‌رسانی با قطر دو متر در یک ماه، انتقال گاز 50 کیلومتر در ماه، زیرسازی راه‌آهن 50 کیلومتر، زیرسازی ریلی در ساخت و نصب اسکلت 10 هزار تن در ماه توانسته است رکوردهای بی‌نظیری را به ثبت برساند.
وی در مورد فعالیت این قرارگاه در عرصه نفت و گاز اظهار کرد: 3500 کیلومتر خطوط نقل و انتقال نفت و گاز در قالب 9 پروژه و 3 کیلومتر آب‌رسانی از مخازن تا روستا در قالب 12 پروژه با عنوان طرح غدیر در استان خوزستان انجام شده است.
وی با بیان اینکه 250 کیلومتر تونل انتقال آب در قالب شش پروژه در دست می‌باشد، افزود: 1600 کیلومتر تونل شهری در متروی تهران، مشهد، قم و تبریز و همچنین دو هزار و 185 کیلومتر راه‌آهن در قالب 15 پروژه و 1500 کیلومتر آزادراه در قالب 10 پروژه از جمله دستاوردهای قرارگاه است.
وی با اشاره به توسعه بنادر شهید رجایی و شهید بهشتی اظهار کرد: ساخت اسکلت‌ها و موج‌شکن‌ها از دیگر مأموریت‌های این قرارگاه است، ساخت 300 موج‌شکن مردمی در سواحل جنوبی کشور از دیگر فعالیت‌های این قرارگاه محسوب می‌شود.
وی با اشاره به 100 کیلومتر طرح آبیاری و زه‌کشی اظهار کرد: این قرارگاه در امر صنعت نیز مشارکت داشته است و با احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت 800 هزار تن در سال و همچنین کارخانه تولید آهن اسفنجی بافق و تغریض مس سنقر با ظرفیت 150 هزار تن در سال از جمله فعالیت‌های این قرارگاه در عرصه صنعتی است.
شمس اظهار کرد: از مجموع پروژه‌های ذکرشده 55 طرح جزء مهر ماندگار است که بالای 70 درصد آن پیشرفت کرده و تا پایان دولت دهم به مردم تحویل می‌شود.
فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء در مورد بودجه این قرارگاه تصریح کرد: در بخش پروژه‌های عمرانی کشور هشت درصد از سهم بودجه عمرانی کشور به این قرارگاه اختصاص دارد، در حقیقت از سه هزار و 200 میلیارد بودجه عمرانی هشت درصد معادل 40 هزار میلیارد سهم قرارگاه خاتم‌الانبیا است که با احتساب شرکت‌ها پنج درصد از بودجه را به خود اختصاص داده‌ایم.
وی با اشاره به استفاده از تکنولوژی ملی در پروژه‌های پیمانکاری اظهار کرد: در بخش تأمین کالاهای مورد نیاز ما نیازمند نظریات کارفرما هستیم و در امر پیمانکاری سعی بر استفاده از تکنولوژی ملی و بومی داریم.
وی در مورد تأثیر تحریم‌ها بر فعالیت‌های این قرارگاه خاطرنشان کرد: تحریم موضوعی است که استفاده از آن به عنوان اهرمی در مسایل اقتصادی از قرن بیستم و بیست و یکم در برخورد با کشورهای در حال توسعه از اهداف آمریکا و اروپا بوده است.
وی ادامه داد: هر کشوری که توانسته است در مقابل تحریم استراتژی و برنامه واحدی را برنامه‌ریزی کند توانسته است بر تحریم‌ها غلبه یافته و آن را بی‌اثر کند.
وی با بیان اینکه در طول نیم قرن گذشته 14 کشور توسط آمریکا تحریم شده‌اند، تأکید کرد: کشورهایی که توانسته‌اند در مقابل تحریم مقاومت کنند در نهایت موجب پیشرفت‌شان شده است، از جمله این کشورها می‌توان به آفریقای جنوبی اشاره کرد که امروز از صادرکنندگان تسلیحات محسوب می‌شود.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری و نام‌گذاری‌های سال با مؤلفه‌های اقتصادی از سوی رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم تولید ملی را منطبق با مولفه‌های اقتصادی کنیم می‌توانیم تحریم‌ها را بی‌اثر کنیم.
وی با اشاره به نقش دو مولفه زمان و هزینه در پروژه‌های پیمانکاری اظهار کرد: در حوزه پیمانکاری دو مولفه زمان و هزینه از جمله عواملی است که تحریم می‌تواند بر آن اثر بگذارد و زمان بیشتری را صرف به اتمام رساندن پروژه‌ها کند اما تاکنون با بن‌بستی در اتمام و شروع پروژه‌ها مواجه نبودیم و توانسته‌ایم کار را پیش ببریم.
وی در مورد تکیه این قرارگاه بر بودجه دولتی اظهار کرد: در اجرای پروژه‌ها نباید متکی به بودجه دولت باشیم و از سایر منابع خصوصی و یا اموال دارایی دولت استفاده کنیم. استفاده از این منابع در جایی به نام بنیادهای تعاون سپاه تعریف شده است.
وی در مورد اقتصاد مقاومتی نیز اظهار کرد: اگر مؤلفه‌هایی را که رهبر معظم انقلاب برای اقتصاد مقاومتی برشمرده‌اند توجه داشته باشیم می‌توانیم با تکیه بر سرمایه بخش خصوصی و مردمی و همچنین تولید و توان داخلی این الگو را محقق کنیم. قرارگاه خاتم‌الانبیا می‌تواند در سایه مؤلفه‌هایی که تعریف شده است، اثرگذار باشد و این خط مشی تاکنون نیز وجود داشته است.
وی در مورد نقش این قرارگاه به اجرای پروژه‌های پیمانکاری خاطرنشان کرد: ما خودمان جدا از جامعه پیمانکاری نمی‌دانیم و موفقیت خود را در بکارگیری تمام ظرفیت‌های پیمانکاری جامعه تصور می‌کنیم، ممکن است برخی تصور کنند که قرارگاه بخشی از توان نظامی را گرفته و در مناقصات شرکت می‌کنند و در صورت برنده‌شدن کارها را در دست خود می‌گیرند اما این‌گونه نیست و یا برخی تصور کنند که رقابتی میان بخش خصوصی و یا دولتی وجود دارد که اصلا این‌طور نیست.
وی ادامه داد: بعد از تدوین سند راهبردی قرارگاه که توسط مرکز راهبردی سپاه تدوین شد و به تأیید مقام معظم رهبری رسید سازندگی جزء مأموریت‌های سپاه تلقی شد و برای انجام این مأموریت‌ها، مأموریت‌های مدیریتی و پیمانکاری به کار گرفته شد و مانند سایر عرصه‌های حضور سپاه عمل شد.
وی اظهار کرد: در سازندگی نیز ما بسترساز هستیم و برای حضور بخش خصوصی و اینکه بتوانیم از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنیم، تلاش می‌کنیم، ما نه تنها رقیب بخش خصوصی نیستیم بلکه درصددیم که پیمانکاران خصوصی را به صحنه بیاوریم و در حال حاضر نیز 5500 پیمانکار بخش خصوصی برای انجام ماموریت‌های قرارگاه را در اختیار داریم.
وی در مورد فعالیت‌ این قرارگاه در صحنه نفت اظهار کرد: قرارگاه نمی‌تواند نسبت به حضور در این صحنه بی‌تفاوت باشد و از پنج یا شش سال گذشته در میادین نفت و گاز حضور یافته و جایگزین شرکت‌های پیمانکار خارجی شده است.
وی در مورد پیشنهاد سازندگی از سوی سایر کشورها از جمله سوریه اظهار کرد: بر مبنای سند راهبردی سازندگی سپاه یکی از اهدافی که این سند برای قرارگاه پیش‌بینی کرده است سازندگی در کشورهای همسو و مسلمان است که متناسب با شرایط وجود دارد و با توجه به نیازهای کشورهای همسایه در آن حضور می‌یابیم و پروژه را به انجام می‌رسانیم. در مورد سوریه نیز درخواست بوده است اما با توجه به شرایط امکان حضور ما در این کشور تاکنون فراهم نشده است.
وی در مورد چالش‌های پیش رو در حوزه پیمانکاری اظهار کرد: نبود سازوکار مناسب برای تأمین منابع مالی مناسب پروژه‌ها، حجم پروژه‌های بالا در کشور از جمله چالش‌های این حوزه محسوب می‌شود، کارهای بزرگ و کلان نیازمند پیمانکارهای عمومی هستند تا بتوانند به صورت چندوجهی پروژه‌ها را به اتمام برسانند اما شرایط رشد این پیمانکاران فراهم نشده است.
وی در مورد تأمین منابع مالی پروژه‌ها تصریح کرد: منظور این نیست که متکی به تأمین منابع مالی دولتی باشیم بلکه نیازمند سازوکاری هستیم که از سرمایه بانک‌ها و مردم و دارایی‌های راکد که تبدیل به نقدینگی شوند، استفاده کنیم. در حقیقت حمایت بانک‌ها در انجام پروژه‌های عمرانی اهمیت بسزایی دارد تا بتواند خلأ موجود در حوزه پیمانکاری را برطرف کند.
وی در مورد فعالیت و همکاری این قرارگاه با دانشگاه‌ها اظهار کرد: با دانشگا‌‌ه‌های کشور به طور عمومی و به طور اختصاصی با دانشگاه صنعتی و فنی امیرکبیر و دانشگاه علم و صنعت تفاهم‌نامه‌هایی را امضا کردیم تا در بحث‌های تحقیقاتی مورد نیاز سپاه از آنها بهره ببریم. در بحث آموزشی نیز دانشگاه امام حسین و مرکز آموزش خاتم‌الانبیاء در این زمینه در امر آموزش پروژه‌ها فعالیت دارند.
قرارگاه خاتم‌الانبیاء رکورد ساخت سد را از چین ربود

ابوالقاسم مظفری شمس، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء در آستانه بیست و چهارمین سالگرد ورود سپاه پاسداران در عرصه سازندگی کشور از ساخت سد بختیاری به ارتفاع 315 متر توسط این قرارگاه خبر داد.
وی افزود: قرارگاه سازندگی پس از ساخت سد کرخه و گوتسن که بلندترین سد بود اجرای بلندترین سد دوقوسی جهان را (سد بختیاری) را با ارتفاع 315 متر انجام می‌دهد.
شمس اظهار کرد: مقدمات اجرایی ساخت این سد از قبیل تجهیز کارگاه و راه‌های دسترسی به آن انجام شده است.
فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیاء اظهار کرد: چینی‌ها با ساخت سدی به ارتفاع 305 متر در کشور خود رکورد ساخت بلندترین سد جهان را به نام خود کرده بودند و اصرار داشتند تا این سد را نیز به نام خود به ثبت برسانند اما با حمایت‌های ریاست‌جمهوری و توانمندی‌های قرارگاه مأموریت ساخت این سد به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء واگذار شد.


پایان پیام/

کد خبر 207748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha