به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علیرضا چگینی، دستیار معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره)، ظهر امروز (29 آذر) در همایش ارتقای سلامت اجتماعی زنان سرپرست خانوار که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: زنان سرپرست خانوار از گروه های آسیب پذیر جامعه محسوب می شوند که توجه و رسیدگی به آنها از اولویت های نظام است.
وی ادامه داد: زنان سرپرست خانوار، 12 درصد از خانوار های کشور را به خود اختصاص می دهند و در حال حاضر 2 میلیون زن سرپرست خانوار در کشور زندگی می کنند که یک میلیون و 50 هزار زن سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد هستند.
دستیار معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه کرد: حدود 86 درصد از زنان سرپرست خانوار به دلیل فوت همسر و مابقی نیز به دیل سایر عوامل، سرپرستی خانوار خود را بر عهده دارند و رسیدگی به این قشر از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی عنوان کرد: این مجموعه عظیم می تواند برای جامعه هم فرصت و هم تهدید باشد به طوری که می شود از این خانواده ها، سرمایه های انسانی و سازنده ای را داشت و از طرفی نیز بی توجهی به این قشر می تواند زمینه آسیب رسانی و آسیب دیدگی آنها را افزایش دهد.
چگینی اعلام کرد: قابلیت های بسیاری در بین زنان سرپرست خانوار وجود دارد و نیاز است برنامه ریزی منظم و مشخصی در راستای سازندگی و سلامت این خانواده ها به کار گرفته شود؛ استعدادها بالایی در حوزه زنان سرپرست خانوار وجود دارد به طوری که ما زنان سرپرست خانواری را داریم که تحصیلکرده بود و در حوزه فعالیت کشاورزی، به عنوان کشاورز نمونه انتخاب شدند.
وی تأکید کرد: توجه به زنان سرپرست خانوار ضروری است و کمیته امداد با طراحی برنامه های اجرایی و عملیاتی در راستای توانمند سازی این خانواده ها قدم برمی دارد و در این مجموعه توجه خاص و مبنایی به گروه های آسیب پذیر از جمله زنان مطرح شده است.
دستیار معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به تشکیل دبیرخانه رسیدگی به وضعیت زنان سرپرست خانوار، توضیح داد: دبیرخانه دائمی رسیدگی به وضعیت زنان سرپرست خانوار با حضور جمعی از اساتید دانشگاهی تشکیل شده است و مطالعات در این حوزه آغاز شده و طرح پژوهشی از طریق جهاد دانشگاه در حال اجرا است.
وی یادآور شد: نتایجی که این دبیرخانه به دنبال داشته، این است که برای شناخت ظرفیت زنان سرپرست خانوار، همایش های علمی و کاربردی را تعریف کرده است که سال گذشته، نخستین همایش در تهران برگزار شد و خروجی این همایش نیز در اختیار دستگاه ها قرار گرفته و برگزاری پنج همایش نیز در استان ها تعریف شده است که تا پایان سال در استان ها برگزار می شود و قزوین نخستین استانی است که این همایش را برگزار کرد.
چگینی افزود: انچه در برگزاری این همایش ها مورد انتظار است، برداشت بومی از مسائل و مشکلات زنان سرپرست خانوار است تا بتوانیم مسائل منطقه ای و استانی را شناسایی کرده و اقدامات لازم در این راستا صورت گیرد و در سال آینده جمع بندی همایش های استانی صورت خواهد گرفت.
وی گفت: انتظار دیگری که در برگزاری این همایش وجود دارد، این است که حرکت دانش محور در استان در حوزه زنان سرپرست خانوار با مشارکت همه دستگاه ها صورت گیرد و مقدمه تهیه سند جامع حمایت از زنان سرپرست خانوار فراهم شود.
دستیار معاونت حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) اضافه کرد: یافته های اینگونه همایش ها کمک می کند تدوینی در زمینه چشم انداز برای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار داشته باشیم و از قابلیت های این قشر به نحو احسن استفاده شود.
در ادامه نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: شاید آن روز که نهاد مقدس کمیته امداد تأسیس شد، این میزان گستردگی در کشور و حتی در خارج از مرزها به ذهن کسی خطور نمی کرد.
حجت الاسلام علی اسلامی افزود: کمیته امداد امام خمینی (ره) یک نهاد مقدس انسانی و عاطفی و از ابتکارات نظام جمهوری اسلامی ایران است و فعالیت این نهاد، باقیات و صالحات محسوب می شود.
وی با اشاره به جایگاه خانواده اعلام کرد: خانواده در اسلام، جایگاه رفیعی دارد، این نهاد آن قدر مهم است که اسلام انواع مسائلش را به خانواده ختم کرده چراکه خانواده ملاک و معیار است.
نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: خانواده است که جامعه را سالم و مفید نگاه می دارد و اگر خانواده را تجزیه و تحلیل کنیم این مادر و زن خانواده است که به این خانواده رفعت داده است.
وی با اشاره به نگاه غرب به زن توضیح داد: دنیای امروز خانمی را که در یک کارخانه کار می کند، تحسین کرده و او را یک زن روشنفکر و مترقی می داند، اما اگر این خانم در خانه بوده و انسان تربیت کند و شخصیت هایی چون چمران، باکری ها و جهان آراها را تحویل جامعه دهد، از نگاه دنیای امروز عقب افتاده بود و روشنفکر نیست.
حجت الاسلام اسلامی اضافه کرد: ما 20 میلیون خانوار داریم که اگر هر یک سه تا چهار فرزند تربیت کرده و تحویل جامعه دهند، 40 تا 50 میلیون انسان سالم و صالح در چارچوب خانواده تربیت و وارد اجتماع شده است.
وی خطاب به زنان سرپرست خانوار اعلام کرد: شما زنان باید بدانید که انسان سازی و تربیت انسان در خانواده، عبادت است و دنیای امروز به سراغ مفاهیم اسلام و شریعت آسمانی و مکتب اهل بیت (ع) آمده است.
نماینده مردم قزوین در مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: شما زنان سرپرست خانوار نقش مادر و پدر را ایفا می کنید و کار شریفی را در خانواده بر عهده دارید و بکوشید تا انسان های صالحی را تحویل جامعه دهید که این برای شما باقیات و صالحات خواهد بود و به عنوان وظیفه دینی به این کار خود نگاه کنید.
پایان پیام/
نظر شما