به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی شبستان، ابوالقاسم مظفری شمس، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء در بیست و چهارمین سالگرد ورود سپاه در عرصه سازندگی با بیان اینکه این قرارگاه در طول 23 سال فعالیت منشأ خدمات زیادی در کشور بوده است، گفت: تاکنون قرارگاه خاتمالانبیاء 1900 پروژه را در حوزههای کارهای عمرانی و صنعتی به اتمام رسانده و تحویل داده است.
وی افزود: در حوزه محرومیتزدایی در راستای توصیههای مقام معظم رهبری از سال 1387 تاکنون حدود دو هزار پروژه در اقصی نقاط دورافتاده و محروم به اتمام رسیده و تحویل شده است.
شمس اظهار کرد: در حوزه امنیتی و دفاعی نیز قرارگاه به خوبی مأموریتهایی را از سوی ستاد کل نیروهای مسلح واگذار شده بود به انجام رسانده است.
وی با اشاره به مأموریتهای این قرارگاه در حوزه اشتغالزایی و کارآفرینی تصریح کرد: قرارگاه خاتمالانبیاء ظرفیتها و پتانسیلهایی را که برای کارآمدی نظام و توانمندسازی در عرصه سازندگی لازم بوده است را به وجود آورده است.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء ادامه داد: این قرارگاه با تسلط بر حفاری مکانیزه تونل ماهیانه یک و نیم کیلومتر تونل احداث میکند، در زمینه پلسازی نیز با تسلط بر ساخت پلهای پیشساخته و فناوریهای روز دو و نیم کیلومتر عرشه پل را در طول ماه به اتمام میرساند.
وی ادامه داد: در زمینه خطوط آب نیز 100 کیلومتر لوله آبرسانی با قطر دو متر در یک ماه، انتقال گاز 50 کیلومتر در ماه، زیرسازی راهآهن 50 کیلومتر، زیرسازی ریلی در ساخت و نصب اسکلت 10 هزار تن در ماه توانسته است رکوردهای بینظیری را به ثبت برساند.
وی در مورد فعالیت این قرارگاه در عرصه نفت و گاز اظهار کرد: 3500 کیلومتر خطوط نقل و انتقال نفت و گاز در قالب 9 پروژه و 3 کیلومتر آبرسانی از مخازن تا روستا در قالب 12 پروژه با عنوان طرح غدیر در استان خوزستان انجام شده است.
وی با بیان اینکه 250 کیلومتر تونل انتقال آب در قالب شش پروژه در دست میباشد، افزود: 1600 کیلومتر تونل شهری در متروی تهران، مشهد، قم و تبریز و همچنین دو هزار و 185 کیلومتر راهآهن در قالب 15 پروژه و 1500 کیلومتر آزادراه در قالب 10 پروژه از جمله دستاوردهای قرارگاه است.
وی با اشاره به توسعه بنادر شهید رجایی و شهید بهشتی اظهار کرد: ساخت اسکلتها و موجشکنها از دیگر مأموریتهای این قرارگاه است، ساخت 300 موجشکن مردمی در سواحل جنوبی کشور از دیگر فعالیتهای این قرارگاه محسوب میشود.
وی با اشاره به 100 کیلومتر طرح آبیاری و زهکشی اظهار کرد: این قرارگاه در امر صنعت نیز مشارکت داشته است و با احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت 800 هزار تن در سال و همچنین کارخانه تولید آهن اسفنجی بافق و تغریض مس سنقر با ظرفیت 150 هزار تن در سال از جمله فعالیتهای این قرارگاه در عرصه صنعتی است.
شمس اظهار کرد: از مجموع پروژههای ذکرشده 55 طرح جزء مهر ماندگار است که بالای 70 درصد آن پیشرفت کرده و تا پایان دولت دهم به مردم تحویل میشود.
فرمانده قرارگاه خاتمالانبیاء در مورد بودجه این قرارگاه تصریح کرد: در بخش پروژههای عمرانی کشور هشت درصد از سهم بودجه عمرانی کشور به این قرارگاه اختصاص دارد، در حقیقت از سه هزار و 200 میلیارد بودجه عمرانی هشت درصد معادل 40 هزار میلیارد سهم قرارگاه خاتمالانبیا است که با احتساب شرکتها پنج درصد از بودجه را به خود اختصاص دادهایم.
وی با اشاره به استفاده از تکنولوژی ملی در پروژههای پیمانکاری اظهار کرد: در بخش تأمین کالاهای مورد نیاز ما نیازمند نظریات کارفرما هستیم و در امر پیمانکاری سعی بر استفاده از تکنولوژی ملی و بومی داریم.
وی در مورد تأثیر تحریمها بر فعالیتهای این قرارگاه خاطرنشان کرد: تحریم موضوعی است که استفاده از آن به عنوان اهرمی در مسایل اقتصادی از قرن بیستم و بیست و یکم در برخورد با کشورهای در حال توسعه از اهداف آمریکا و اروپا بوده است.
وی ادامه داد: هر کشوری که توانسته است در مقابل تحریم استراتژی و برنامه واحدی را برنامهریزی کند توانسته است بر تحریمها غلبه یافته و آن را بیاثر کند.
وی با بیان اینکه در طول نیم قرن گذشته 14 کشور توسط آمریکا تحریم شدهاند، تأکید کرد: کشورهایی که توانستهاند در مقابل تحریم مقاومت کنند در نهایت موجب پیشرفتشان شده است، از جمله این کشورها میتوان به آفریقای جنوبی اشاره کرد که امروز از صادرکنندگان تسلیحات محسوب میشود.
وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری و نامگذاریهای سال با مؤلفههای اقتصادی از سوی رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم تولید ملی را منطبق با مولفههای اقتصادی کنیم میتوانیم تحریمها را بیاثر کنیم.
وی با اشاره به نقش دو مولفه زمان و هزینه در پروژههای پیمانکاری اظهار کرد: در حوزه پیمانکاری دو مولفه زمان و هزینه از جمله عواملی است که تحریم میتواند بر آن اثر بگذارد و زمان بیشتری را صرف به اتمام رساندن پروژهها کند اما تاکنون با بنبستی در اتمام و شروع پروژهها مواجه نبودیم و توانستهایم کار را پیش ببریم.
وی در مورد تکیه این قرارگاه بر بودجه دولتی اظهار کرد: در اجرای پروژهها نباید متکی به بودجه دولت باشیم و از سایر منابع خصوصی و یا اموال دارایی دولت استفاده کنیم. استفاده از این منابع در جایی به نام بنیادهای تعاون سپاه تعریف شده است.
وی در مورد اقتصاد مقاومتی نیز اظهار کرد: اگر مؤلفههایی را که رهبر معظم انقلاب برای اقتصاد مقاومتی برشمردهاند توجه داشته باشیم میتوانیم با تکیه بر سرمایه بخش خصوصی و مردمی و همچنین تولید و توان داخلی این الگو را محقق کنیم. قرارگاه خاتمالانبیا میتواند در سایه مؤلفههایی که تعریف شده است، اثرگذار باشد و این خط مشی تاکنون نیز وجود داشته است.
وی در مورد نقش این قرارگاه به اجرای پروژههای پیمانکاری خاطرنشان کرد: ما خودمان جدا از جامعه پیمانکاری نمیدانیم و موفقیت خود را در بکارگیری تمام ظرفیتهای پیمانکاری جامعه تصور میکنیم، ممکن است برخی تصور کنند که قرارگاه بخشی از توان نظامی را گرفته و در مناقصات شرکت میکنند و در صورت برندهشدن کارها را در دست خود میگیرند اما اینگونه نیست و یا برخی تصور کنند که رقابتی میان بخش خصوصی و یا دولتی وجود دارد که اصلا اینطور نیست.
وی ادامه داد: بعد از تدوین سند راهبردی قرارگاه که توسط مرکز راهبردی سپاه تدوین شد و به تأیید مقام معظم رهبری رسید سازندگی جزء مأموریتهای سپاه تلقی شد و برای انجام این مأموریتها، مأموریتهای مدیریتی و پیمانکاری به کار گرفته شد و مانند سایر عرصههای حضور سپاه عمل شد.
وی اظهار کرد: در سازندگی نیز ما بسترساز هستیم و برای حضور بخش خصوصی و اینکه بتوانیم از تمام ظرفیتها استفاده کنیم، تلاش میکنیم، ما نه تنها رقیب بخش خصوصی نیستیم بلکه درصددیم که پیمانکاران خصوصی را به صحنه بیاوریم و در حال حاضر نیز 5500 پیمانکار بخش خصوصی برای انجام ماموریتهای قرارگاه را در اختیار داریم.
وی در مورد فعالیت این قرارگاه در صحنه نفت اظهار کرد: قرارگاه نمیتواند نسبت به حضور در این صحنه بیتفاوت باشد و از پنج یا شش سال گذشته در میادین نفت و گاز حضور یافته و جایگزین شرکتهای پیمانکار خارجی شده است.
وی در مورد پیشنهاد سازندگی از سوی سایر کشورها از جمله سوریه اظهار کرد: بر مبنای سند راهبردی سازندگی سپاه یکی از اهدافی که این سند برای قرارگاه پیشبینی کرده است سازندگی در کشورهای همسو و مسلمان است که متناسب با شرایط وجود دارد و با توجه به نیازهای کشورهای همسایه در آن حضور مییابیم و پروژه را به انجام میرسانیم. در مورد سوریه نیز درخواست بوده است اما با توجه به شرایط امکان حضور ما در این کشور تاکنون فراهم نشده است.
وی در مورد چالشهای پیش رو در حوزه پیمانکاری اظهار کرد: نبود سازوکار مناسب برای تأمین منابع مالی مناسب پروژهها، حجم پروژههای بالا در کشور از جمله چالشهای این حوزه محسوب میشود، کارهای بزرگ و کلان نیازمند پیمانکارهای عمومی هستند تا بتوانند به صورت چندوجهی پروژهها را به اتمام برسانند اما شرایط رشد این پیمانکاران فراهم نشده است.
وی در مورد تأمین منابع مالی پروژهها تصریح کرد: منظور این نیست که متکی به تأمین منابع مالی دولتی باشیم بلکه نیازمند سازوکاری هستیم که از سرمایه بانکها و مردم و داراییهای راکد که تبدیل به نقدینگی شوند، استفاده کنیم. در حقیقت حمایت بانکها در انجام پروژههای عمرانی اهمیت بسزایی دارد تا بتواند خلأ موجود در حوزه پیمانکاری را برطرف کند.
وی در مورد فعالیت و همکاری این قرارگاه با دانشگاهها اظهار کرد: با دانشگاههای کشور به طور عمومی و به طور اختصاصی با دانشگاه صنعتی و فنی امیرکبیر و دانشگاه علم و صنعت تفاهمنامههایی را امضا کردیم تا در بحثهای تحقیقاتی مورد نیاز سپاه از آنها بهره ببریم. در بحث آموزشی نیز دانشگاه امام حسین و مرکز آموزش خاتمالانبیاء در این زمینه در امر آموزش پروژهها فعالیت دارند.
وی با اشاره به برندسازی قرارگاه به عنوان یکی از اهداف مهم افزود: در انجام پروژهها این قرارگاه مطابق با بالاترین استانداردها پیش میرود و این موضوع از نتایج همکاری با دانشگاهها و مراکز علمی است. در زمینه چاپ کتب علمی نیز نتیجه اجرای پروژههای علمی نیز 145 کتاب فنی در قرارگاه به چاپ رسیده و 88 کتاب در دست چاپ است و همچنین 488 مقاله در کنفرانسهای عمومی و بینالمللی ارایه شده است.
وی در مورد هجمه دشمن و تبلیغات آنها علیه سپاه اظهار کرد: مقام معظم رهبری در مورد علت هجمه دشمن توضیح فرمودند: سپاه به عنوان یک سازمان و نهاد رسالتمحور به دنبال دفاع از ارزشهای انقلاب و عمقبخشی به انقلاب است، این عمقبخشی در دفاع از ارزشها در هر برهه زمانی با مأموریتهایی روبرو است که در جنگ ماموریت نظامی بود و در حال حاضر ماموریت سازندگی نیاز انقلاب و ماموریت سپاه است. تمرکز دشمنان بر روی سازندگی و تحریم ما به این جهت است تا نتوانیم الگویی را برای سایر کشورها ارایه دهیم.
پایان پیام/
نظر شما