"حسین شیخ الاسلام" سفیر سابق ایران در سوریه و مشاور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری شبستان به تشریح توان نظامی و اقتصادی سوریه در مقابله با اقدامات تروریست ها و فشارهای خارجی پرداخت.
برخی می گویند ارتش سوریه تا کنون تنها از 10 درصد توان خود استفاده کرده است، نظر شما چیست؟
ارتش سوریه ارتشی است که برای مبارزه و مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی آموزش دیده و تربیت شده است. این ارتش اصلا کارش جنگ در وضع و شرایط کنونی یعنی جنگ شهری نیست. توان اصلی آن زرهی، موشکی و هوایی است و این توان همچنان استفاده نشده و نباید هم استفاده شود. برای این که این امکانات برای مقابله با اسرائیل در نظر گرفته شده و در جنگ شهری که یک عده با تجهیزات غربی به مقابله با نظام سوریه برخاسته و تروریست اند، نمی توان از آن استفاده کرد.
شیوه جنگی که معارضین به کار می گیرند و تسلیحات و امکاناتشان چگونه است؟
این افراد اکثرا از سوی خارجی ها تجهیز می شوند و تمام مسائل مربوط به آنها، نوع عملیات و شیوه جنگی شان هم توسط خارجی ها طراحی می شود. اسلحه ای که استفاده می کنند و تجهیزات دیگر نیز از سوی همان ها تامین می شود. با این حال بیشتر شیوه آنها تروریستی است. به این صورت که یک بمب را در منطقه ای از شهر جاسازی می کنند، بدون آن که بدانند هدف این بمب چه کسی خواهد بود.
این ها روش های تروریستی است. بمبی می گذارند در یک خودرو در محله ای پررفت و آمد و محلی پررفت و آمد مثل ایستگاه اتوبوس و این بمب وقتی منفجر می شود از بچه شیرخواره تا فرد 65 ساله را می کشد. این روش روشی وحشیانه و کور و قرون وسطایی است.
چیزی که بدتر از این کار است، حمایت از آن توسط غربی ها است. آنها که داعیه دفاع از حقوق بشر دارند، همانها این اسلحه ها را می دهند، مخالفان جنایت جنگی این تسلیحات را به تروریست ها می دهند. کشورهایی که ادعا دارند، اجازه می دهند اسلحه ها از خاک آنها رد شده و به دست تروریست ها برسد، سازمان دهی مخالفان را سازمان های اطلاعاتی همین کشورها انجام می دهند. این بازی خطرناکی است چرا که پشتیبانی از تروریسم است و اگر گسترش پیدا کند، تبعات آن دامنگیر همین کشورهای همسایه خواهد شد.
نیروهای مردمی یا همان جیش الشعبی چه نقشی در مقابله نظام سوریه با تروریست ها دارند؟
ارتش سوریه پس از آنکه یک منطقه را از تروریست ها پاکسازی می کرد، پس از مدتی این تروریست ها دوباره به آن منطقه بازمی گشتند و درگیری ها ادامه می یافت، از این رو ارتش تصمیم گرفت برای جلوگیری از این کار، از نیروهای مردمی برای حفاظت از مناطق پاکسازی شده استفاده کند. این نیروها از ساکنان همان محله و به شکل بسیج مردمی یا همان جیش الشعبی هستند.
این کاری است که از سوی ارتش سوریه آغاز شده و نتایج خوبی هم داشته است. اینها همگی مردم سوریه اند، آنها از این کشتار و جنایات و این که می بینند تروریست ها کور عمل می کنند، ناراحت هستند و از این تروریست ها فاصله می گیرند. این ها کسانی اند که نمی خواهند خانه هایشان ویران شده و کشورشان به دست تروریست ها بیافتد.
اقتصاد سوریه تا چه حد تحمل شرایط جنگ و تحریم های اعمال شده از سوی دشمنان را دارد؟
سوریه در حال حاضر شاهد وضعیت جنگی است و تحریم هایی را تحمل می کند که نمونه های آن را ما نیز داریم. در این میان کشورهای همسایه سوریه نیز با دشمنان این کشور متحد شده اند و فشارها را به این کشور افزایش داده اند. تروریست ها هم از روش های ویژه ای برای صدمه زدن به اقتصاد سوریه استفاده می کنند مثلا در یک منطقه با حمله به انبار گندم همه محصولات را مصادره کرده و تمام کارخانه ها را تعطیل و ویران می کنند.
کوشش آنها این است که زیرساختهای سوریه را از بین ببرند و به اقتصاد این کشور صدمات جدی بزنند. اما در این میان مهم این است که آنها با تمام این اقدامات تروریستی و فشارهای خارجی و منطقه ای نتوانسته اند نظام سوریه را تضعیف کنند و این کشور همچنان پابرجا ایستاده است. علت آن هم حمایت مردمی از نظام سوریه است اگر این حمایت نبود که سوریه نمی توانست با این فشارها مقابله کند. این نشان می دهد آن چیزی که آنها می گفتند که حکومت در مقابل ملت است صحت ندارد.
نظر شما