اگر کتاب تحریرالوسیله امام(ره) نبود ما حجّت بالفعل نداشتیم

آیت الله جوادی آملی در دیدار با مسئولان نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام (ره) در قم گفت: اگر کتاب تحریرالوسیله امام(ره) نبود ما حجّت بالفعل نداشتیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله جوادی آملی در دیدار جمعی از مسئولان و اعضای نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) در قم در سخنانی با اشاره به جایگاه رفیع حضرت امام خمینی(ره) در رفع مشکلات و کمبودهای حوزه های دینی افزود: امام(ره) نه تنها در مسائل سیاسی، بلکه در مسائل و استقلال حوزه و در امور مربوط به سایر پایگاه‌های علمی، کمبودها را شناسایی و آنها را خوب جبران کرد.


وی به تشریح اهمیت و نقش کلیدی کتاب ارزشمند تحریرالوسیله حضرت امام(ره) پرداخت و افزود: در گذشته فقهایی بودند که تنها مشکل فقه را حل می‌کردند لذا در بین متأخّرین یک فقه رایجی که بتواند هم نیاز حوزه و هم نیاز نظام را برطرف کند وجود نداشت.


آیت الله جوادی آملی کتاب عروه الوثقی مرحوم آقاسیّدمحمدکاظم(رضوان الله علیه) را مورد اشاره قرار داد و گفت: در طیّ تقریبا یک قرنِ گذشته همین عروه است. هر که آمد عروه را قبول کرد و روی آن حاشیه زد. این عروه نیاز مراجع نجف و قم و علمای بلاد را تأمین می‌کرد. اما این در فضایی بود که دین منهای سیاست بود و دین وارد حکومت نشده و حکومتی نداشت.
 

شاگرد حضرت امام خمینی(ره) در ادامه خاطرنشان کرد: اما اگر دین بخواهد حکومتی داشته باشد این کتاب عروه دیگر گویا نیست چرا که فاقد آن چیزهایی است که مسائل ضروری یک نظام و حکومت است.


وی با بیان این نکته که امام(رضوان الله علیه) با نگارش کتاب تحریرالوسیله هم خلأ عروه را تأمین کرده هم خلأ وسیله را بیان داشتند: حضرت امام خمینی(ره) مسائل مستحدثه را اضافه کرده که وقتی انقلاب به ثمر رسید، نظام یک کتاب زنده‌ای در دست داشته باشد.
 

وی با یادآوری خاطره ای از وضع قوانین قضایی در اوایل انقلاب و کارکرد موثر کتاب تحریرالوسیله در آن دوران گفت: ما در وضع قوانین یک حجّت بالفعل می‌خواهیم. اگر نبود کتابتحریرالوسیله امام(ره) ما حجّت بالفعل نداشتیم. هم دستگاه قضا به مشکل برمی خورد هم شورای نگهبان.
 

وی کتاب تحریر الوسیله را کتاب فقهی روز خواند و افزود: وقتی حکومت، اسلامی شد هیچ کمبودی احساس نمی‌شد چرا که کتاب تحریر هم نیاز دستگاه قضایی، هم نیاز شورای نگهبان و هم نیاز آموزش قضایی را حل می‌کرد.
 

بنابر گزارش دفتر آیت الله جوادی آملی، وی ضمن دعای خیر و طلب مغفرت برای روح بلند حضرت امام خمینی(ره) و قدردانی از مجاهداتهای آن امام فرزانه فرمودند: تحریرالوسیله کتابی بود که به نظام خدمت کرد و الیوم هم خدمت می‌کند و امام با دست پر وارد صحنه شد و سیاست و دیانت را جمع کرد.
 

در ابتدای این دیدار حجت الاسلام حبیب‌الله موسوی، رییس نمایندگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در قم از برگزاری یک نشست علمی با موضوع کتاب تحریرالوسیله در پنجم بهمن سال جاری خبر داد.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 207440

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha