پژوهش نیروی محرک توسعه جوامع است/اندیشه‌های ژرف با پژوهش پدیدار می شود

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه پژوهش، کوششی نظام مند برای رسیدن به هدفی متعالی است، گفت: پژوهش به عنوان نیروی محرک توسعه در تمامی حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ایفای نقش می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، قهرمان رشید، استاندار خراسان جنوبی شب گذشته(18آذر) در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه بیرجند اظهار داشت:آینده پژوهی بر اساس اصول مسلم علمی یکی از مهمترین اموری است که از سوی محققین و پژوهشگران می بایست مورد توجه ویژه قرار گیرد تا بتوان آینده ای متفاوت برای جهان بشریت رقم زد که این امر از مهمترین استراتژی های انقلاب اسلامی محسوب می شود.

 

 

وی به تفاوت پیش بینی با پیش گویی اشاره کرد و افزود: پیش بینی تکیه گاه علمی داشته و بر اساس اصول علمی انجام می شود حال آنکه پیش گویی نه تنها هیچ پشتوانه علمی ندارد بلکه با اصول اعتقادی، دینی و استراتژی های انقلاب اسلامی منافات داشته و هیچ جایگاهی در اندیشه های اسلامی ندارد.

 

 

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: توجه به آینده و پیش بینی درست آن به منظور مقابله با حوادث و بلایا و مواجه با موقعیت های خاص و تلاش به منظور اعتلای آینده از استراتژی های مهم انقلاب اسلامی و دین مبین اسلام است که همه اندیشمندان و محققین باید بر اساس این اصول اعتقادی به عنوان یک وظیفه مهم اجتماعی آن را مورد توجه قرار دهند.

 

 

وی با بیان اینکه مسلمان واقعی باالفطره آینده اندیش است، گفت: انتظار ظهور منجی عالم بشریت نیز بر همین اساس قابل تفسیر است.

 

 

وی به نقش و جایگاه پژوهش در دنیای کنونی اشاره کرد و افزود: پژوهش و تحقیق کوششی نظاممند و برنامه ریزی شده است که با توجه به شرایط فعلی دنیا و گسترش علم و تکنولوژی در بخش های مختلف از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

 

 

رشید با بیان اینکه دانایی محوری، توسعه علمی و معلومات و مجهولات عالم هستی در این زمینه باید مورد توجه عمیق قرار گیرد، تصریح کرد: پیشرفت تکنولوژی های مدرن، سرعت پیشرفت علم و تنوع ارتباطات در ابعاد جدید و علمی ایجاب می کند که اندیشمندان ما نیز می بایست با نگاهی جامع و جدید به این عرصه ها وارد شوند.

  

 

وی با بیان اینکه هر روز شاهد پیشرفت های ایران در این زمینه ها هستیم، گفت: می بایست با تقویت روحی کار گروهی و با وحدت و همدلی و عزم عمومی همچون گذشته در این زمینه تلاش کنیم تا به اهداف مقدس نظام انقلاب که ساختن آینده ای متفاوت برای جهان بشریت است دست پیدا کنیم.

 

 

وی افت علم و پیشرفت را غرور و خود بزرگ بینی دانست و تصریح کرد: پیمودن عرصه های علمی با تکبر و غرور سازگار نیست چرا که غرور آفت علم است، این درحالی است که تقویت عزت نفس و خود باوری در نیروهای بومی و کشف استعدادها از مصادیق بارز پیشرفت علم و تکنولوژی در عرصه های مختلف است که با این امر نباید اشتباه گرفته شود.

 

 

استاندار خراسان جنوبی به تفاوت میان تحقیقات بنیادین و تحقیقات کاربردی اشاره کرد و افزود: این دو باید با انجام کارهای کارشناسی شده از یکدیگر جدا شوند، چرا که تحقیقات بنیادبن اساس کار تحقیقات کاربردی محسوب می شوند.

 

 

رشید ادامه داد: تحقیقات بنیادین در یک فرایند زمانی بلند مدت مورد استفاده قرار می گیرد در حالی که تحقیقات کاربردی عموما مباحث اجتماعی، اقتصادی و موضوعات مشابهی را در مقاطع زمانی کوتاه مدت مورد توجه قرار می ددهد که انتظار است در زمینه انجام تحقیقات بنیادین دانشگاه ها بیش از پیش ورد شده و کارهای جدی تری صورت دهند.

 

گفتنی است، در این مراسم پژوهشگران برگزیده دانشگاه بیرجند با حضور استاندار خراسان جنوبی مورد تقدیر قرار گرفتند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 207416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha