صبغه دینی فراموش شده در دوستی های دوران جدید را بررسی نکردیم

معاون فرهنگی شهر کتاب، در نشست نقد و بررسی «دوستی» نوشته موریس مترلینگ، ویژگی این کتاب را در بررسی صبغه دینی فراموش شده در دوستی های دوران جدید عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست نقد و بررسی کتاب "دوستی"، عصر سه شنبه، 28 آذرماه، در شهر کتاب مرکزی با حضور "علی اصغر محمدخانی"، "مالک حسینی"، "اصغر دادبه" و "حسین محمودی" برگزار شد.


در ابتدای این نشست، علی اصغر محمدخانی گفت: از موریس مترلینگ پرسیدند: دوست بهتر است یا برادر؟ گفت: ما در انتخاب برادر نقشی نداریم اما دوست برادری است که خود انتخاب کرده ایم، که این سخن خود نشان از اهمیت دوستی در میان همه جوامع دارد.


وی ادامه داد: مطالب عنوان شده در "دوستی" به موارد متعددی می پردازد، از جمله نسبت دوستی با دوره های نوجوانی و جوانی، انواع دوستی، دوستی های مبتنی بر احساس، دوستی های مبتنی بر فکر و ... از موضوعات این کتاب است.


معاون فرهنگی شهر کتاب ادامه داد: این کتاب در واقع به بررسی این موضوع می پردازد که چرا در دوران جدید سبقه دینی در دوستی ها از میان رفته است و از سوی دیگر از منظر فلسفه و روان شناسی دوستی را بررسی می کند.


در ادامه این نشست، "مالک حسینی" مترجم کتاب با اشاره به انگیزه خود برای ترجمه این اثر گفت: علت ترجمه این اثر شایدتا حدی به طبع ام باز گردد، هرکسی طبعی دارد و به علل مختلف به سراغ موضوعات متنوعی میرود.


وی ادامه داد: من احساس کردم کارهای کارهایی که در زبان فارسی در حوزه فلسفه وجو دارد، مورد کم توجهی قرار گرفته اند، ضمن آنکه از این دست مفاهیم فلسفی در سنت ما نیز فراوان است، به همین علت به دنبال آن بودم تا خلاء چنین پژوهش هایی در حوزه فلسفه را جبران کرده باشم بنابراین سراغ ترجمه این کتاب رفتم.


حسینی گفت: این کتاب ترجمه ای از مقالات است، اما در مورد چگونگی انتخاب این مقالات باید بگویم که دست کم حدود صد مقاله انتخاب کردم و باز از میان آنها 30 مقاله و در مرحله آخر به این نتیجه رسیدم که نظرات نویسندگان این مقالات غالب بر جنبه پژوهشی آنهاست و اساسا پژوهش در آنها اندک بود از این نظر به جنبه تحقیقی آن پرداختم و از بیان نظر صرف فیلسوف و متفکر اجتناب کردم.


این مترجم تصریح کرد: مقالات دائرة المعارفی ویژگی های مذکور را دارا هستند یعنی علاوه بر ارائه تصویری از موضوع، منابع نیز به خواننده معرفی می کنند، من در ترجمه این کار، سعی ام بر همین مولفه بود و سرانجام 5 مقاله را در باب دوستی ترجمه کردم که از جمله آنها می توان به "دوستی از منظر دین و فرهنگ"، "دوستی از منظر فلسفه" و... اشاره کرد.


حسینی در پایان گفت: این کتاب بیشتر جنبه فلسفی دارد.


گفتنی است کتاب "دوستی، چند رویکرد به یک مفهوم" با تدوین و ترجمه مالک حسینی و به همت انتشارات هرمس منتشر شده است که حاصل کوششی برای فراهم آوردن پژوهش‌هایی معتبر درباه دوستی در قالب کتاب است. در این مجموعه، دوستی از منظرهای دین و فرهنگ، فلسفه، اخلاق و روانشناسی بررسی می‌شود.
 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 207346

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha