به گزارش خبرنگار شبستان، حسین اسرافیلی، در مراسم بزرگداشت خلیل عمرانی که عصر امروز سهشنبه 28 آبان که در مسجد دانشگاه تهران با حضور جمعی از شاعران برگزار شده بود، گفت: خلیل عمرانی از شاعران نسل جوان انقلاب بود که عشق به امام و تعهد نسبت به آرمانها و اهداف انقلاب را جزء مؤلفههای تفکر خود برگزید.
وی افزود: اهداف انقلاب و امام در اندیشه خلیل عمرانی محلی برای رسیدن به کرامتهای انسانی بود که عمرانی در شعر خویش به آن اهمیت بسیاری میداد و اگرچه دغدغههای اجرایی فرصتی برای جدیگرفتن شعر در او باقی نمیگذاشت اما او همواره تلاش میکرد که این آرمانها را پاس بدارد و به مسئولیت خود آنچنان متعهد بود که با همه علاقهاش به شعر آن را در حاشیه قرار داد تا به مسئولیتاش در عرصههای مختلف خدشهای وارد نشود.
وی با بیان اینکه عمرانی برخلاف کسانی که موضع خود را در قبال انقلاب تغییر دادند، عنوان کرد: عمرانی همواره به مواضع و اندیشههای خود در زمینه انقلاب پایبند و ثابتقدم بود و همواره در خط مقدم انقلاب گام برمیداشت و هیچگاه میز ریاست او را اسیر خود نکرد.
اسرافیلی همچنین عنوان کرد: ملاک ارزیابی انسانها از نگاه خلیل عمرانی میزان عشق آنها به آرمانهای انقلاب بود و دوستیها و مراودتها باعث نشد که او از خط تفکر امام گامی آنسوتر بردارد.
وی در پایان گفتههای خویش اذعان داشت: بسیاری از آیینهای تدوینشده برای کنگرههای شعر که در بسیج تصویب میشد به تدبیر و اندیشه او و قلم او تنظیم شده بود که به نهادهای فرهنگی ابلاغ میشد و او همواره نقشی ارزنده در عرصه فرهنگی داشت.
در این مراسم همچنین، سلیمانی از شاگردان خلیل عمرانی به ارایه سخنانی پرداخت و گفت: عمرانی در امر آموزش تلاش بسیاری کرد و چه خوب میشد که به این بخش از تلاشهای او بیشتر توجه میشد.
وی همچنین از کسانی که در اجرای مراسم گرامیداشت عمرانی سهمی داشتند، تشکر کرد و به شعرخوانی پرداخت.
در ادامه این مراسم، پیام سردار نقدی، رییس بسیج مستضعفین قرائت شد. در این پیام آمده بود که عمرانی معلمی لبریز از عشق به امام و برائت از کفر و ظلم بود، شعرش نبرد عروج الی الله بود و اگرچه زود رفت اما نام حسین (ع) در اشعار او نام او را ماندگار کرد، حضورش لبریز از صفا و جوشش حیدریاش مواجهه با کفر و نفاق بود که ما هرگز آن را از یاد نخواهیم برد.
همچنین در این مراسم، قادر طراوتپور به قرائت پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت. در این پیام آمده بود که مرگ کشیدهترین طعم عالم است و آدمیان گاه در ایستگاه و گاه در میانه راه از قطار زندگی پیاده میشوند اما عمرانی شاعری ولایی بود که در حیات و ممات هرگز او را از یاد نخواهیم برد، برای مرحوم عمرانی که امروز در جوار رحمت سبحانیت است غفران و رضوان الهی را آرزومندیم و برای خاندان او از خدا صبر میخواهیم، شمیمه اشعار او مشامه شیعه را خوش کرده است.
در ادامه، قادر طراوتپور به شعرخوانی پرداخت و سپس حاج سعید حدادیان به اجرای مراسم نوحهخوانی پرداخت.
همچنین در این مراسم، ایمان عمرانی، فرزند خلیل عمرانی به تقدیر و سپاسگزاری از شرکتکنندگان پرداخت و گفت: تاریخ نمونه فراوانی از شاعران را در حافظه خود حفظ کرده است اما چهره شاعران ولایتمدار و غیر وابسته و اهل تقوا و مدافع حق مردم به ویژه مستضعفان تا اندازه زیادی پنهان مانده است.
وی افزود: خلیل عمرانی در هیچ مداری جز ولایت نگردید، او ذوب در ولایت بود، پدرم مردی امین بود که در مسیر پیامبر حرکت میکرد، آینهای آکنده از الهام که زلال اندیشههای خود را به تشنگان میرساند، بابا هاجر و اهل هجرت بود، بابا خلیل شعر معاصر بود.
در مراسم گرامیداشت خلیل عمرانی که عصر امروز در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد جمعی از شاعران مانند علی موسوی گرمارودی، عباس براتیپور، علی معلم دامغانی، محسن مومنی شریف، ناصر فیض، محمود حبیبی کسبی و بسیاری از شاعران دیگر حضور داشتند.
پایان پیام/
نظر شما