به گزارش خبرنگار دفاعی شبستان، سردار سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه در حاشیه همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت، فرصتها، چالشهای خلیجفارس و تنگه هرمز چشمانداز آینده در جمع خبرنگاران در مورد تفاوت رزمایش سپاه در این منطقه و سایر رزمایشها گفت: منطقه خلیجفارس و تنگه هرمز برای سالهای طولانی نقش تعیینکننده در تحولات سیاسی و اقتصادی و امنیتی و ژئوپولوتیک خواهد داشت و حتی ممکن است که نظم و نظام جهانی نیز متکی به تحولات در این منطقه باشد.
وی افزود: سپاه پاسداران و نیروی دریایی در خلیجفارس و تنگه هرمز مأموریت و مسئولیت دفاعی دارد و برای اینکه هر ساله بتواند مأموریتهای دفاعی خود را با صحنه این منطقه تطبیق دهد و تمریناتی متناسب با نیازهای روز داشته باشد رزمایشهایی را در این منطقه اجرا میکند.
جانشین فرماندهی کل سپاه در مورد موضع جمهوری اسلامی در مورد استقرار موشکهای پاستریت تصریح کرد: اساسا هر نوع ورود سیستم جدید از نیروهای فرامنطقهای در منطقه برای نظام امنیتی این منطقه را مضر میدانیم.
وی افزود: استقرار اینگونه سیستمها به توسعه ناامنی و ایجاد رقابتهای تسلیحاتی کمک خواهد کرد و پتانسیلها و ظرفیتهای تنش و درگیری را در منطقه افزایش خواهد داد.
سردار سلامی تأکید کرد: استقرار سیستمهای بیگانگان در کشورهای همسایه علایم خوبی برای استقلال سیاسی این کشورها نیست از این جهت لازم است کشورهای منطقه مانع از استقرار چنین سیستمهایی در کشورشان شوند.
وی در مورد تحولات سوریه و نتیجه این تحولات گفت: تحولات سوریه را باید به شکل میدانی تعقیب کرد و نتایج آن را برداشت کرد، این جنگ به صورت جاری در حال انجام است و نتایج خاص خود را خواهد داشت و قضاوت در مورد چگونگی آن و نتایج دقیق آن مشخص نیست.
سردار سلامی در مورد شکار هواپیمای بدون سرنشین اظهار کرد: پرندههای بدون سرنشین که عمده مأموریت آنها شناسایی و مراقبت است در سایر عرصههای نظامی نیز قابلیت بهرهبرداری دارند، امروز ما جزء کشورهای خطوط مقدمی هستیم که به پیشرفتهای قابل ملاحظهای در این زمینه دست یافتیم.
وی تصریح کرد: حتی پرنده اسکنایگلی که توسط نیروی دریایی سپاه شکار شد بسیار عقبماندهتر از فناوریهایی است که ما به شکل ملی در حوزه پهباد داخلی توسعه دادهایم.
سردار سلامی گفت: پهبادهای ساختهشده در داخل قابلیت مانور با عمق و شعاع عملیاتی بالا و به شکل رادارگریز با قابلیت تصویربرداری، تعقیب و انتقال تصاویر آن به شکل عملیاتی فعال هستند.
وی تصریح کرد: البته شکار پرندههای متجاوز نیز حاصل پیشرفتهای عملیاتی و اطلاعاتی واحدهای مختلف سپاه است.
وی در مورد استقرار 93 ناو در منطقه خلیجفارس اظهار کرد: موضوع استقرار ناوها و نیروهای بیگانه در خلیجفارس موضوع جدیدی نیست و از سالهای پایانی دفاع مقدس شروع شده و در ادامه استراتژی حضور مستقیم و مقدم آمریکاییها و غربیها برای اینکه شکاف در روابط بینالملل کشورهای دوست در منطقه ایجاد کنند و از خلأ امنیتی استفاده کنند و حضور خود را توجیه کنند و تحولات سیاسی و نظامی منطقه را با حضور خود ایجاد کنند، وجود داشته و جدید نیست.
وی افزود: هر چند عامل اصلی در تقویت تنشها به شمار میروند و ظرفیتهای وقوع ناامنی را گسترش داده و مورد اعتراض ما است، کشورهای منطقه بایستی با یکدیگر تصمیم گرفته، به حضور نیروهای غربی در خلیجفارس پایان دهند.
پایان پیام/
نظر شما