به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی صبح امروز (28آذر) درآیین افتتاحیه سومین کنفرانس بینالمللی گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در محل سالن اجتماعات بیمارستان فوق تخصص رضوی مشهد اظهار داشت: یکی از رویکردهای این کنفرانس استمرار و همت ملل اسلامی در توسعه روابط در حوزه سلامت و درمان است.
وی با تاکید بر اینکه کشورهای اسلامی ظرفیت عظیمی در حوزه گردشگری و به ویژه بخش پزشکی دارند و بهترین های این حوزه فرزندان کشورهای اسلامی هستند، تصریح کرد: برای گسترش حوزه گرشگری سلامت در کشورهای اسلامی نیازمند وصل حلقه های بازاریابی، اطلاع رسانی و تسهیل در ارائه خدمات هستیم.
نهاوندیان ایران اسلامی را سرشار از فرهیختگان علم پزشکی دانست و ادامه داد: امروز در توسعه یافتهترین کشورهای جهان با مراجعه در جهت درمان با سرآمدان علم پزشکی ایرانی و کشورهای جهان اسلام مواجه میشویم و مهمترین مسئله استفاده و مدیریت صحیح این ظرفیت ها در راستای توسعه گردشگری سلامت و درمان است.
وی با بیان اینکه برای ارتقای سطح گردشگری سلامت باید نگاه ما نسبت به این مسئله نگاه مهندسی عرضه خدمات باشد، گفت: ریشه اهم مشکلات در ضعف حوزه بازاریابی و اطلاعرسانی است.
رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی کشور تصریح کرد: متأسفانه در بخش اطلاعرسانی و بازاریابی با توجه به ظرفیتهای عظیم گردشگری و بهداشت ضعیف عمل کردهایم و در واقع نگاه ما به گردشگری سلامت نگاه مهندسی زنجیره خدمات نبوده است، افزود: حلقه مفقوده و عدم مهندسی زنجیرهوار در توسعه روابط ملل اسلامی و گردشگری عامل مهم آسیبپذیر بودن بدنه روابط کشورها و گردشگری سلامت به شمار میرود.
نهاوندیان ارتباط میان بخش دولتی و بخش خصوص را موجب افزایش کارآمدی و افزایش بهرهوری در مجموعه خدمات دانست و بیان داشت: بخشهای دولتی باید سیاستگذاری و نظارت را و بخش خصوصی تصدیگری را در گردشگری سلامت برای خود تعریف کنند و این یعنی حلقه مفقوده توسط سیاستگذاری دولت و تصدیگری بنگاههای اقتصادی بخش خصوصی تقویت شود.
نهاوندیان ایجاد فضای رقابتی سالم در توسعه گردشگری سلامت را امری مؤثر معرفی کرد و اظهار داشت: برای توسعه گردشگری سلامت باید فضای رقابت سالم ایجاد کنیم و از ایجاد فضاهای رقابتی ناسالم در بین کشورهای اسلامی بپرهیزیم.
رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی نقش بخشهای خصوصی و اتاقها را در توسعه گردشگری سلامت بسیار حائز اهمیت خواند و افزود: اتاق اسلامی از مجامع ایجاد شده برای هم پیمانی و اتحاد ملل اسلامی است.
نهاوندیان همچنین به تبلیغات منفی برخی کشورهای غربی در رابطه با عدم امنیت در کشورهای اسلامی در حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: سرمایهگذاری مشترک کشورهای اسلامی گام مؤثری در عرصه تقویت زنجیره ارتباطی و اتحادی کشورهای اسلامی می شود.
وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی در پر کردن حلقه مفقوده در حوزه های گردشگری سلامت نیازمند روابط، اتحاد و همکاری هستند، گفت: کشورهای عضو اکو از مؤثرین بخشها در زمینه توسعه و ارتقاء روابط ملل اسلامی هستند.
وی در ادامه با اشاره به این مطلب که برداشتن گامی در مسیر اتحاد و همکاری ملل اسلامی به منزله عزت و ارتقاء اقتصاد، سیاست و روابط اجتماعی است، اذعان داشت: کشاورزی، صنعت و خدمات سه بخش مهم اقتصاد هر کشور محسوب میشوند.
نهاوندیان در همین زمینه با اشاره به این مطلب که این سه شاخصه در توسعه یافتگی اقتصاد کشورها نقش اساسی ایفا می کنند، بیان داشت: کشورهای اسلامی باید بخش خدمات را توسعه دهند و متکی به بخش های کشاورزی و صنعت نباشند.
وی با بیان اینکه کشورهای صنعتی با ارتقای سطح خدمات خود توانستند بخش تولید و اشتغال را توسعه دهند، بیان داشت: باید اقتصاد و به ویژه بخش خدمات تکیه بر مبناهای واقعی داشته و اگر این مبناها واقعی و ریشه در طبیعت جامعه نداشته باشد آسیبپذیرتر هستند.
نهاوندیان به آسیبهای کشورهای جهان سوم و کشورهای اسلامی در بخش اقتصادی اشاره کرد و گفت: بخش خدماتی در صورتی کمتر آسیبپذیر هستند که قابل اعتماد و عنصر واقعی در درون آن باشد و به همین دلیل این بخش خدماتی ارزش افزوده بالایی دارد.
رییس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی اذعان کرد: اکو در توجه به توسعه روابط کشورهای اسلامی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان کمرنگ ظاهر شده و امروز در این کنفرانس خواستار نگاه ویژه کشورهای حضور یافته عضو اکو در این کنفرانس به مقوله توسعه روابط ملل اسلامی هستیم.
نهاوندیان یکی از مواردی که اکو باید در توسعه روابط مورد بررسی قرار دهد را مشکلات ویزا توصیف کرد و افزود: روابط بین کشورها در بخش صاحبان صنعت، تجار و کارآفرینان و گردشگران سلامت ضعف زیادی در بخش ویزا و عدم تسهیلات عبور و مرور دارد و این از حوزه کشورهای عضو اکو باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما