به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجتالاسلام احمد فرخفال امروز(28آذر) در نشستی خبری که به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه در سالن اجتماعات مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد ضمن تقدیر از مقام شامخ شهید آیت الله دکتر محمد مفتح اظهار داشت: علما، مراجع و بزرگان دینی در همه اعصار مسئولیت های سنگین و پیامبر گونه ای را به دوش کشیده اند.
وی بیان داشت: برخی از علما در پیشبرد اهداف دین مبین اسلام در نقاط مختلف دنیا تلاش های زیادی انجام داده و رنج های بیشماری متحمل شده اند که از جمله آن ها می توان به مرحوم آیت الله کاشف الغطاء و مرحوم آیت الله بروجردی اشاره کرد.
حجت الاسلام فرخ فال با بیان این که علما، روحانیت و حوزه مسئولیت های زیادی را به عهده دارند خاطرنشان کرد: این مسئولیت ها از زمان حضرت نبی اکرم(ص) و ائمه اطهار (ع) وجود داشته است، بعد از آن نیز تا غیبت صغری ادامه داشته و در عصر کنونی سنگین تر و چند برابر شده است.
وی با تاکید بر این که ماموریت پیامبران امروز به عهده مراجع و علمای دینی حوزه های علمیه است، عنوان کرد: حوزه های علمیه، مراجع و ولی فقیه در زمان غیبت حضرت صاحب الامر(عج) نقشی مهم، محوری و حساس دارند.
حجتالاسلام فرخفال ابراز داشت: با توجه به این که بر اساس آیات قرآن، ماموریت اصلی حوزه ها و طلاب تفقه در دین است؛ طلاب پس از فراگیری مراحل عمومی آموزش در حوزه، در سال سوم در کنار فراگیری علوم پایه، وارد مقوله پژوهش می شوند و به صورت اجتهادی و علمی به تحصیل کتاب ها، صرف، نحو و تحلیل عبارات خواهند پرداخت.
مدیر حوزه های علمیه استان قم تصریح کرد: در حوزه علمیه در کنار یادگیری مباحث و درس های پایه، ادبیات، فقه، اصول و منطق، پژوهش نیز دیده می شود که نقطه اوج آن بعد از پایه یک است.
وی با بیان این که با ورود به پایه 2 و فراگیری کتاب های مانند رسائل، مکاسب و کفایه، طلاب عملا به عرصه پژوهش وارد می شوند، گفت: اگر پژوهش از حوزه ها حذف شود مانند این است که پایه های 2، 3 و 4 حوزه حذف شده است.
حجت الاسلام فرخ فال تاکید کرد: حوزه علمیه با پژوهش گره خورده است، جایگاه پژوهش در حوزه یک جایگاه جدی است، پژوهش در همه مراحل آموزش حوزه وجود دارد و بدون پژوهش معنای اجتهاد محقق نمی شود.
وی با بیان این که حوزه تنها محل یادگیری نیست و محل تربیت انسان های عالم و وارسته است، اظهار داشت: یکی از راهکاری ضروری برای رسیدن به منابع اصیل اسلامی و استخراج احکام آموزشِ پژوهش محور است و طلاب و روحانیون باید از همان ابتدا علاوه بر فراگیری دروس به امر مهم پژوهش اهتمام داشته باشند.
حجتالاسلام فرخفال با اشاره به این که در دوران قبل از انقلاب اسلامی تعداد انتشار نشریاتی که حول محور دین باشد به پنج عدد نمی رسید بیان کرد: در فضای وسیعی که به برکت انقلاب اسلامی برای حوزه ها ایجاد شده است، بحث پژوهش در حوزه شکوفا شده و امروز حداقل 150 نشریه علمی و پژوهشی دینی وجود دارد که بیش از نیمی از آن محصول تلاش و پژوهش طلاب و اساتید حوزه علمیه قم است.
وی در پایان با گرامی داشت و تجلیل از مقام شامخ علما و پژوهشگرانی همچون شهید مرتضی مطهری و شهید دکتر محمدحسین بهشتی یادآور شد: ما معتقدیم وحدت حوزه و دانشگاه در امور علمی و پژوهشی در راستای حفظ صیانت از اسلام و تشیّع است و موجب خشنودی امام زمان(عج) خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما