به گزارش خبرگزاری شبستان، سید مرتضی اسماعیلی طبا مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم به همراه دیگر اعضای کمیته برگزاری همایش تجلیل از نشریه مکتب اسلام عصر روز گذشته با حضرت آیت الله مکارم شیرازی دیدار و گفت و گو کردند.
در ابتدای این دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم درخصوص برگزاری این همایش گفت: با توجه به گذشت بیش از نیم قرن از انتشار نشریه مکتب اسلام و نگاه ویژه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی برای قدردانی از زحمات دست اندرکاران این نشریه، برگزاری همایش را در دستور کار خود قرار دادیم.
اسماعیلی طبا به جایگاه این نشریه در دوران قبل از انقلاب اشاره کرد و اظهار داشت: این نشریه با پرداختن به ابعاد مختلف، یکی از معدود نشریاتی بود که حلقه وصلی با متدینین کشور به شمار می رفت.
وی به برگزاری چندین جلسه هماهنگی بین اعضای کمیته این همایش اشاره کرد و افزود: در این جلسات مقرر شد که این همایش را اسفندماه سال جاری با هدف بزرگداشت و تجلیل از بنیانگذاران این نشریه، مخاطبان فعال و همچنین کسانی که این نشریه را در سراسر کشور توزیع می کردند، برگزار نماییم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با بیان برگزاری نمایشگاهی در حاشیه این همایش، گفت: درنظر داریم نمایشگاهی از آرشیو این نشریه از ابتدا تا به اکنون، اسناد و نامه های مخاطبان به این نشریه را در حاشیه این همایش در معرض دید علاقمندان قرار دهیم.
وی همچنین افزود: تهیه نرم افزاری از آرشیو نشریه مکتب اسلام نیز در دستور کار است تا دسترسی به تمام نشریات منتشر شده برای علاقمندان آسان شود.
اسماعیلی طبا به فراخوان مقالات و خاطرات درخصوص این نشریه اشاره کرد و ابراز داشت: با این فراخوان که بزودی اعلام خواهد شد، بانک جامعی از مقالات و خاطرات از سراسر کشور جمع آوری و در قالب کتابی به چاپ خواهد رسید و از برگزیدگان نیز در این همایش تجلیل به عمل خواهد آمد.
وی رونمایی از تمبر یادبود این نشریه را نیز از دیگر برنامه های این همایش عنوان کرد.
در ادامه این دیدار، حضرت آیت الله مکارم شیرازی ضمن قدردانی از مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم و دیگر دست اندرکاران برگزاری این همایش، گفت: این نشریه تا به حال مظلوم واقع شده بود لذا برگزاری این همایش امری ضرری و پسندیده به شماره می رود.
این مرجع تقلید در ادامه به ویژگی های نشریه مکتب اسلام اشاره کرد و اظهار داشت: این نشریه تنها چراغی بود که درخصوص نشریات دینی در زمان طاغوت روشن ماند.
وی دلیل استقبال مخاطبان آن زمان از این نشریه را هیئت تحریریه ای متشکل از شخصیت های خاص از جمله مرحوم علامه طباطبایی و آیات عظام سبحانی، نوری همدانی، تبریزی و همچنین شهید مطهری، شهید مفتح، شهید باهنر و شهید بهشتی و... دانست.
وی نشریه مکتب اسلام را در شکل گیری انقلاب اسلامی بسیار مؤثر دانست و افزود: این نشریه با چاپ مطالب خاص و تربیت سرباز انقلابی در پیروزی انقلاب نقش بسزایی داشت.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی حمایت های حضرت آیت الله بروجردی را در ماندگاری این نشریه بسیار مؤثر عنوان کرد و گفت: در بسیاری از موارد ساواک از فعالیت این نشریه جلوگیری می کرد که با حمایت و سفارش حضرت آیت الله بروجردی رفع توقیف صورت می گرفت.
وی پرورش شخصیت های علمی از جمله محمود حکیمی را از دیگر ویژگی های خاص نشریه مکتب اسلام عنوان کرد.
استاد درس خارج حوزه علمیه، نقش و آثار نشریه مکتب اسلام را منحصر به فرد دانست و گفت: به عقیده بنده نقش این نشریه در تاریخ تشیع و تاریخ انقلاب ماندگار بوده و خواهد بود.
وی در پایان آشنا کردن نسل امروز با این نشریه و نقش آن را ضروری دانست.
پایان پیام/
نظر شما