هویت ایرانی برای آثار و تولیدات گرافیکی لازم است

منصور کلاه کج گفت: آثار و تولیدات گرافیک ایران اگر مشخصه نداشته باشند در انبوه تولیدات جهان گم می شود. <BR>

به گزارش خبرنگار شبستان، منصور کلاه کج در همایش علمی سومین جشنواره تجسمی فجر که عصر روز گذشته در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد،مقاله خود را با عنوان «گرافیک معاصر ایران و آسیب های پیش رو» ارائه کرد.


وی در این مقاله مشکلات گرافیک ایران را در سه بخش مشکلات هویت در گرافیک ایران، مشکلات سازمانی گرافیک و مشکلات برون سازمانی برای گرافیک تقسیم بندی کرد و گفت: گرافیک در ذات خود به دنبال هویت بعدی است چرا گرافیک ایران هویت و سهم بصری خود را دنبال نمی کند.


کلاه کج اظهارکرد: با تأکید بر ضرورت هویت گرافیک ایران گفت : کشور با سابقه چندهزار ساله در تولید تصویر دارد اما با وجود این سابقه فرهنگی از آن پیشینه هنری و تصویری در گرافیک ایران کمتر استفاده می شود و هویت ایرانی در آثار گرافیکی دیده نمی شود. وی همچنین به استفاده بیش از حد از فونت لاتین در آثار و تولیدات گرافیکی اشاره کرد که این موضوع هم در هویت گرافیکی ایرانی نقش دارد.


وی همچنین گسترش نامتوازن رشته های گرافیک ، بی توجهی به نقش رسانه ای گرافیک و غالب بودن نگاه نقاشانه در آثار و ضعف توجه به گروه مخاطبان آثار گرافیکی را از دیگر مشکلات گرافیک ایران خواند.


این هنرمند ضعف مبانی نظری و آثار منتشره و نبود بانک اطلاعات آثار گرافیک و عدم پایداری مجلات تخصصی هنری را از دیگر مسایل حوزه گرافیک ایران خواند.


عضو هیئت علمی دانشکده هنر دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: زبان تصویر زبان جهانی است حتی اگر نمادهایی در فرهنگ های مختلف در آثار گرافیکی باشد این زبان تصویر می تواند  با مخاطبان ارتباط برقرار کند. هویت ایرانی برای گرافیک ایران ضرورت دارد که متأسفانه کمتر مورد توجه قرار می گیرد و از سوی دیگر به خاطر ضعف در تکنولوژی نقش مؤثری در معرفی گرافیک ایرانی نداشته باشیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 20686

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha