طالب زاده:«عمار» در هر دوره به رسالت های خود نزدیک تر شده است

دبیر جشنواره فیلم عمار با اشاره به رشد سطح کیفی آثار حاضر در این جشنواره گفت:فاصله کیفیت فیلم‌های این دوره جشنواره عمار با فیلم‌های سال‌های قبل چشمگیر است جشنواره در این دوره به رسالت اصلی خود نزدیک‌تر شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان،دومین نشست خبری جشنواره فیلم عمار امروز با حضور نادر طالب زاده دبیر این جشنواره و سعید جلیلی رییس شورای سیاست‌گذاری جشنواره برگزار شد.
 

طالب‌زاده دبیر سومین جشنواره مردمی فیلم عمار درباره ویژگی‌های این دوره از جشنواره گفت: فاصله کیفیت فیلم‌های سومین دوره جشنواره عمار با فیلم‌های سال‌های قبل بسیار چشمگیر است. جدای از این، جشنواره در این دوره به رسالت اصلی خود نزدیک‌تر شده است. جشنواره عمار یک زاویه دید متفاوت و پدیده‌ای جدید در برگزاری جشنواره‌ها برای انقلاب ماست.ما در این دوره با فیلم‌های خوش‌مضمون و خوش‌ساختی روبه‌رو هستیم که بعضی از آنها به لحاظ نقد اجتماعی از تلویزیون غیر قابل پخش هستند. در واقع تحمل در رسانه‌ای مانند تلویزیون برای مطرح شدن چنین نقدهایی وجود ندارد و باید گام به گام به سمتی برویم که نقد دلسوزانه ولو تند در تلویزیون ایجاد شود.
 

در ادامه این مراسم حامد بامروت‌نژاد دبیر اجرایی سومین جشنواره فیلم عمار درباره آثار ارسال شده به دبیر خانه این جشنواره و دسته‌بندی آن‌ها گفت: تعداد کل آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره عمار 900 اثر است که در بین آنها 620 اثر تصویری‌، 187 فیلمنامه و 93 نقد و مقاله سینمایی دیده می‌شود.از نظر موضوع‌بندی‌ هم می‌توان گفت 140 اثر در بخش بیداری اسلامی‌، 207 اثر در بخش تاریخ انقلاب ،‌ 120 اثر در بخش جنگ نرم،‌ 140 اثر در بخش نقد درون‌گفتمانی و 14 اثر در بخش فتنه 88 به دبیرخانه رسیده است.

 

بامروت‌نژاد همچنین درباره اکران فیلم‌های جشنواره عمار بیان کرد: تاکنون 250 نفر برای برگزاری اکران‌های مردمی در سراسر کشور اعلام آمادگی کرده‌اند که هر کدام از آنها می‌توانند فیلم‌هایی را در یک یا چند منطقه اکران کنند.

 

در ادامه این نشست خبری، وحید جلیلی رییس شورای سیاست‌گذاری سومین جشنواره فیلم عمار درباره خاستگاه برگزاری این جشنواره خاطرنشان کرد: جشنواره عمار برآمده از آسیب‌شناسی فتنه 88 است.

 

وی با اشاره به جریان 9 دی، دلایل ایجاد آن و رابطه‌اش با برگزاری جشنواره عمارگفت: جنبش 9 دی که خاستگاه برگزاری جشنواره عمار است، از جنس 22 بهمن بود. این جنبش دفاع از جمهوریت دربرابر اشرافیات است. جنبش 9 دی جنبش ملت بزرگی بود که نمی‌خواست رای‌اش موکول به تایید غربی‌ها شود. جنبش 9 دی جنبش جمهوری‌خواهی در برابر استبداد نخبگانی است. در 9 دی حتی کسانی که به منتخب رای نداده بودند، برای دفاع از حق رای‌شان به میدان آمدند. معتقدیم جشنواره مردمی فیلم عمار هم ذیل جنبش مردمی 9 دی قابل فهم و تحلیل است.جشنواره عمار یک نوع جمهوری‌خواهی در عرصه هنر‌، سینما و رسانه به حساب می‌آید. این جشنواره جنبش دفاع از حقوق عامه در برابر نخبگان است. متاسفانه در سینمای ما سالی 100 فیلم ساخته می‌شود که 80 یا 90 درصد آن برای شمال تهران معنی دارد. در این شرایط معتقدیم، عنوان «سینمای ایران» برای چنین سینمایی، عنوانی جعل‌شده است. وضعیت امروز سینمای ما غیر طبیعی است، چون یک سینمای طبیعی باید نشانی از قهرمانان ملت و ... داشته باشد. در این راستا جشنواره عمار جشنواره‌ دفاع از سینمای اصیل در برابر سینمای به شدت سیاسی،‌ روشنفکری و غرب‌زده خواهد بود.

 

او در ادامه به ویژگی‌های سومین دوره این جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره سوم در مقایسه با جشنواره دوم یک گام بلند رو به جلوست. تا جایی که فیلم‌ها دیده‌ شده، کاملا می‌توان شاهد ارتقای سطح کیفی و کمی در جریان جدید فیلمسازی انقلاب اسلامی بود.

 

رییس شورای سیاست‌گذاری جشنواره عمار ویژگی دیگر دوره سوم این جشنواره را گسترش اکران‌های مردمی آن دانست و خاطر نشان کرد: نکته مهم دیگر این دوره جشنواره گسترش سطح اکران‌های مردمی است که تقریبا تمام استان‌های کشور را در بر می‌گیرد. قرار است اکران‌ها به شکل خودجوش و با همکاری‌های مردمی در بیش از 250 نقطه در سراسر کشور گسترده شود.ما به مدد شوقی که در یک نسل تحقیرشده و مورد انکار قرارگرفته در فرهنگ کشور وجود دارد، در حال برنامه‌ریزی برای اکران‌ها هستیم. دوستان در تلاش هستند الگوی جدیدی در اکران ثبت کرده و پس از برگزاری جشنواره، آن را به شکل مناسب به جامعه ارائه دهند. در این راستا امیدواریم همه دلسوزان فرهنگی کشور و تمام عناصر صادق سینمای ایران، جشنواره را از خودشان بدانند و با ما همدلی داشته باشند.

 

وحید جلیلی به سه بزرگداشت در این دوره از جشنواره عمار اشاره کرد و گفت: در این دوره بزرگداشت آقایان داوود میرباقری‌، بهزاد بهزادپور و رحیم مخدومی برگزار خواهد شد.آقای میرباقری حق زیادی برگردن سینما، تلویزیون و فرهنگ ما دارد. یکی از جنبه‌های تقدیر ایشان، این است که او اولین فردی است که حضرت عمار را در سریال امام علی (ع) نشان داده و به درستی روشنگری ایشان را تصویر کرده است. در کنار این موضوع آقای میرباقری فضایل و دستاوردهای زیادی را برای سینما و تلویزیون انقلاب داشته‌اند.
 

جلیلی درباره سایر بزرگداشت‌ها افزود: آقای بهزاد بهزادپور از نادر عناصر سینمای ایران است که در فنون مختلف سینمایی هنرنمایی کرده است. علاوه بر این، کار بسیار مهم ایشان که در چند دهه اخیر نمونه‌ای برایش به یاد نداریم، اجرای پروژه بی‌نظیر «شب آفتابی» است که کمتر از ارزشش مورد توجه رسانه‌ها و نظریه‌پردازان قرار گرفت. آقای رحیم مخدومی هم به عنوان یکی از افرادی که در جشنواره عمار مورد تقدیر قرار خواهند گرفت، از چهره‌های بارز ادبیات دراماتیک انقلاب اسلامی هستند.
 

در ادامه،نادر طالب‌زاده در پاسخ به پرسشی درباره برگزاری بین‌المللی جشنواره عمارگفت: پس از آنکه جشنواره پا گرفت و فیلمسازان آن شناخته‌تر شدند، می‌توان به برگزاری بین‌المللی جشنواره فکر کرد، اما باید توجه داشت که پا گرفتن جشنواره چند دوره زمان می‌برد. البته باید اشاره کنم که در جشنواره فعلی هم فیلم‌هایی را می‌بینیم که قابلیت اکران و نمایش در خارج از کشور و جذب مخاطب حقیقت‌جو را دارند.

 

وحید جلیلی هم گفت: ما همزمان با برگزاری جشنواره عمار در تلاش هستیم تا اکران‌هایی را در برخی از کشورهای اسلامی داشته باشیم. در همین راستا نمایش برخی از فیلم‌ها همزمان با ایران در غزه انجام خواهد شد.

 

خبرنگار دیگری به ساخت فیلم درباره وقایع سال 88 و جریان 9 دی در صدا و سیما و همچنین سخنان دارابی، معاون سازمان صدا و سیما، درباره نبود فیلمسازانی که در این موضوعات آثاری تولید کنند، اشاره کرد و نظر جلیلی را در این‌باره جویا شد.

 

جلیلی در این‌ زمینه پاسخ داد: آن سخنرانی آقای دارابی را من هم دیدم و باعث استنباط خاطر شد. نمی‌دانستم ایشان تا این حد طنزپرداز ماهری هستند. ایشان گفته بودند که تلاش کردیم درباره 9 دی فیلم بسازیم، اما جز دو سه نفر، کسی نبود که این کار را انجام دهد. پس از این سخنان ایشان، بلافاصله یاد‌ آن لطیفه معروف افتادم که فردی برای تهیه دارو به نفت‌فروشی رفته بود!بعید است که ایشان از برگزاری یک جشنواره سینمایی که به نام 9 دی شکل گرفته است، خبر نداشته باشند. این‌گونه اظهارات نشان می‌دهد مدیریت فرهنگی ما نسبت به واقعیت‌های فیلمسازی انقلاب اسلامی تا چه حد بیگانه است. همین بیگانگی باعث می‌شود که ایشان در سخنانشان اینگونه فیلمسازان انقلاب اسلامی را تحقیر کنند.
 

‌ سومین جشنواره مردمی فیلم عمار از سوم تا نهم دی‌ماه در سینما فلسطین تهران برگزار خواهد شد. همچنین به گفته مسئولان این جشنواره، برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه و اکران‌های مردمی به صورت همزمان برای برخی از نقاط کشور پیش‌بینی شده است.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 206751

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha