حفاظت از میراث هزاران ساله در دل تپه« کُنار صندل»

حفاظت غیر علمی از پیکره و نیم تنه باستانی در محوطه تپه کنار صندل جیرفت، خطر تخریب این میراث هزاران ساله را افزایش داده است.

 خبرگزاری شبستان جنوب کرمان: تپه باستانی کُنار صندل در روستایی به همین نام در شهرستان جیرفت، پس از کاوش های دهه 70 به بهشت باستان شناسان بدل شد؛ اشیاء به دست آمده، لوح های خطی، آثار معماری بدیل و کشف وجود صنعت و فلز کاری در هزاره های قبل از میلاد مسیح، نشان از تمدنی گمشده داشت که مورد توجه باستان شناسان و دوستداران میراث فرهنگی قرار گرفت.

 لوح های خطی کشف شده که هنوز خط شناسان موفق به خواندن آن نشده اند، دانشمندان را در مورد این که بین النهرین خاستگاه تمدن بشری است، دچار تردید کرده است.

 

 

 

 

به دنبال تعطیلی چند ساله کاوش و مرمت در محوطه تپه باستانی کُنارصندل، علاوه بر فرسایش شدید آثار معماری بیرون آمده از دل خاک در پایین تپه، شدت رواناب در زمان بارندگی ها باعث تخرب تپه و احتمال آسیب به بافت های کشف نشده را ممکن می سازد.

 پیکره نیم تنه باستانی که در دامنه تپه کنار صندل کشف شده است، امروز در معرض تهدید و تخریب قرار دارد و عدم وجود حفاظت مناسب و علمی از آن باعث نگرانی دوستداران میراث فرهنگی شده است.

 

 


این پیکره ابتدا در درون یک حفاظ شیشه ای قرار گرفت؛ اما اکنون این حفاظ با چادر و پلاستیک پوشانده شده است که احتمالا به دلیل نفوذ آب به حفاظ شیشه ای این امر صورت گرفته است.

 



 

 

پایان پیام/ 

کد خبر 206727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha