به گزارش خبرگزاری شبستان، میلوش جرمیگ، فیلسوف و استاد دانشگاه با بیان این که "برای تدریس فلسفه شرقی به دانشجویان، باید ابتدا به آنان بیاموزیم که چگونه سوال فلسفی بپرسند"، گفت: طرح سوال و نقش آن در شناخت فلسفه شرقی کارکردی اساسی دارد و دانشجویان ما باید یاد بگیرند که بحث در فلسفه شرق جایگاه غیرقابل انکاری دارد. از همین رو تأکید بسیار زیادی روی بحث و گفت و گو تا مرحله جدل میان دانشجویان داریم. از نظر ما در فلسفه شرق شخصیت ها و موقعیت ها اهمیت والایی دارند و باید سوالات مفهومی درباره شخصیت های مختلف طرح کنیم تا بتوانیم به مباحث با ارزش و پراهمیت دست پیدا کنیم.
وی با اشاره به اینکه تجزیه و تحلیل کارکردی بزرگ در فلسفه شرق دارد در ادامه سخنرانی اش در همایش روز جهانی فلسفه، خاطرنشان کرد: "برای معرفی عرفان و فلسفه شرق، روش بحث و جدل بهترین روش است و همواره ما از دانشجویان می خواهیم با تجزیه و تحلیل موقعیت ها و شخصیت ها به سراغ فلسفه شرق بروند. حتی در مورد کودکان هم سعی می کنیم از کتاب های صوفی گری و عرفان اسلامی استفاده کنیم و از کودکان می خواهیم با مطالعه این کتاب ها به مفهوم یابی در موضوع و داستان بپردازند؛ البته برخی شاگردان سعی می کنند بی تفاوت از کنار این مسئله بگذرند و اما با بحث آنان را ترغیب به ادامه راه می کنیم.
بنابر گزارش روابط عمومی همایش روز جهانی فلسفه، جرمیگ با اشاره به اینکه، استفاده از شعر تأثیر خوبی در ایجاد انگیزه میان دانشجویان در شناخت فلسفه شرق دارد، افزود: "با به کارگیری شعر و حتی استفاده از کلام با زبان شعر در کارگاه های آموزشی و کلاس ها، دانشجویان را به سمت فلسفه شرق سوق می دهیم و شعر تأثیر زیادی در ایجاد انگیزه میان علاقمندان فلسفه شرق داشته و اتفاقا بحث و جدل های زیادی را رقم می زند."
پایان پیام/
نظر شما