به گزارش خبرنگار شبستان، محمدباقر خرمشاد در مراسم تقدیر از پژوهشگران نمونه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که صبح امروز دوشنبه 27 آذر در حسینیه الزهرا این سازمان برگزار شد، با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری در عصر ارتباطات و فضای مجازی نیازمند تحقیق هستیم هیچ نهادی بدون پژوهش نمی تواند گامی از گام دیگر بردارد.
وی افزود: پژوهش امری بسیار مهم است و ما را به سمت هدف هدایت می کند و هیچ دستگاهی بدون آن راه به جایی نمی برد.
وی خاطرنشان کرد: امروز اگر نهادی بخش تحقیق و پژوهش نداشته باشد دچار گرفتاری های زیادی می شود اگر ما بخواهیم که فعالیت های ما بهینه شود نیازمند پژوهش هستیم و پژوهش به مانند اکسیژن است که در نهادهای مختلف عمل می کند.
وی ادامه داد: وی تصریح کرد: یکی از وظایف سازمانی مانند فرهنگ و ارتباطات رصد کردن است و در حال حاضر که در جهان اسلام شرایط خاصی به وجود آمده به اسلام گرایان در حال رسیدن به قدرت هستند و مثلاً اخوان المسلمین بیشترین اختیار را دارد ما باید در این زمینه تحقیقات لازم را داشته باشیم و بتوانیم پاسخگوی این مساله باشیم که اخوان المسلمین چه کسانی هستند و چگونه تا به اینجا رسیده اند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر از ما این انتظار می رود که آیینه در دست بگیریم و راه را به دیگران نشان دهیم و عنوان کرد: کسانی که روحیه پژوهشگری دارند در این شرایط باید دست به کار شوند .
وی خاطر نشان کرد: معمولا ضرورت پژوهش در ارتباط با قوه مقننه بیشتر حس میشود که البته همه جای دنیا هم به همین صورت است. در کشور ما هم مرکز پژوهشهای مجلس در این بخش فعالیت دارد و درکشوری مثل ما که احزاب پویایی لازم را ندارند، نقش مؤثری دارد و این خلأ را مرکز پژوهشها پر کرده است. این ضرورت همچنین برای سازمانهایی مثل ما هم وجود دارد.
خرمشاد ادامه داد: در وظایف سازمانی ما رصد کردن فرهنگ و چگونگی جاری بودن آن بسیار مهم است، بخصوص در حال حاضر که این فضا در جهان اسلام پدید آمده که از آن به عنوان بیداری اسلامی یاد میشود، بسیار ضرورت دارد.
او در ادامه درباره اهمیت تاریخ شفاهی گفت: تاریخ شفاهی منبعی برای روابط فرهنگی ما با دیگر کشورهاست، همچنین جزو منابع استراتژیک ما در کشورهای دیگر به حساب میآید.
در این مراسم همنین دهشیری - معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیر همایش – نیز گفت: طی دو سال گذشته فعالیتهای قابل توجهی در عرصههای پژوهشی و آموزشی صورت گرفته است که میتوان به نشستهای همفکری و هماندیشی و نشستهای تخصصی در چشمانداز موضوع بیداری اسلامی و نشستهای جانبی نمایشگاه بینالمللی کتاب و گردآوری مقالههای بیداری اسلامی و انتشار کتابهایی در این زمینه اشاره کرد.
دهشیری درباره برخی از فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: یکی از حوزههای فعالیت ما ماهنامه پژوهشی است که به صورت الکترونیکی منتشر میشود که کلیه رایزنهای فرهنگی میتوانند فعالیت خودشان را به اطلاع همکارانشان برسانند. همچنین به مجموعه کتاب جامع کشورها که در حال حاضر حدود 55 کتاب در دست تألیف است، میتوان اشاره کرد. تاکنون هم سه عنوان کتاب درباره توانمندسازی رایزنیها منتشر شده و کتابی در زمینه ثبت و ضبط تجربه رایزنها در حال انجام است.
او افزود: علاوه بر اینها، نشریه الکترونیکی ایرانشناسی در مرکز مطالعات در اختیار دوستان قرار میگیرد. همچنین برگزاری دورههای فرهنگی و اردوهای علمی و اعزام پژوهشگران به مراکز علمی خارج از کشور از دیگر برنامههای سازمان است.
در بخش دیگری از این مراسم، ملکی - مشاور معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور راهبردی - گفت: نظام جمهوری اسلامی در عرصه بینالمللی به دنبال اقتدار فرهنگی است و برای این اقتدار باید به دنبال تاثیرگذاری هر چه بیشتر بر مخاطبان بود و این تاثیرگذاری از طریق کارها و فعالیتهای مستقیم و غیرمستقیم فرهنگی بوده است.
وی در پایان گفت: اگر بخواهیم فعالیتهایمان را بومی و اثربخش کنیم و توانمندیهایمان را بشناسیم، به دانش و مهارت نیاز داریم و سازمان فرهنگ و ارتباطات کانون این دانش و توانمندی است. همینطور این سازمان به دنبال توسعه روابط با سازمانهای خارجی است و برای کسب این دانش باید به دنبال رصد کردن و مطالعه و همچنین تولید دانش باشیم.
پایان پیام/
نظر شما