هدف؛ قرارگیری ایران در نقطه عطف راهبردی منطقه

سردار صفوی از پذیرفته‌شدن 24 مقاله در همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت خبر داد و افزود: در این همایش 73 مقاله برای چاپ و 30 مقاله به صورت پوستر در نمایشگاه ارایه می‌شود.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی شبستان، سردار سیدیحیی صفوی، دبیر دومین همایش سراسری جغرافیا، توسعه، دفاع و امنیت با موضوع فرصت‌ها و چالش‌های خلیج‌فارس و تنگه هرمز چشم‌انداز آینده در این همایش گفت: حدود شش ماه جلسات علمی پیوسته برای برگزاری این همایش سراسری برگزار شد و از استقبال خوب اساتید علوم جغرافیا و علوم سیاسی برخوردار شد.

وی با بیان اینکه 340 چکیده مقاله به این جشنواره ارسال شده است، خاطرنشان کرد: بعد از ارزیابی 218 اصل مقاله دریافت شد که از این تعداد و مقاله‌های رسیده با تبیین داوری‌های تخصصی 14 مؤلفه برای انتخاب مقاله‌های برتر توسط سه داور در نظر گرفته شد و در نتیجه 24 مقاله پذیرفته شد و 73 مقاله برای چاپ و 30 مقاله به صورت پوستر در نمایشگاه ارایه می‌شود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا اظهار کرد: در کنار این همایش نمایشگاهی از دستاوردهای سپاه و مقاله‌های برگزیده دایر شده است.

وی گفت: سه کمیسیون تخصصی جغرافیای توسعه، جغرافیای دفاع و جغرافیای امنیت تشکیل شد.

وی قرار گرفتن ایران در نقطه عطف راهبردی منطقه خلیج‌فارس را به عنوان یکی از اهداف راهبردی این همایش دانست و افزود: شناخت اهداف راهبردی این منطقه، جغرافیای سیاسی در حال تحول در این منطقه، تبیین رابطه توسعه دفاع، امنیت و علوم جغرافیایی و علوم جغرافیایی به عنوان یک علوم بین رشته‌ای با کاربرد وسیع در بعد دفاع و امنیت از جمله اهداف دیگر این همایش است.

سردار صفوی اظهار کرد: تأمین امنیت ملی با سند جغرافیا در منطقه خلیج‌فارس، گذر از مرحله کنونی و دسترسی به یک آینده‌ای که پیشرفت در حوزه دفاع و امنیت پایدار را دربر دارد از دیگر اهداف این همایش است.

وی گفت: نگاه ما به حال و گذشته نیست بلکه نگاه فرماندهان عالی دانشگاه امام حسین به آینده است که هم کشورهای پیرامونی و هم تهدیدات پیش رو را بهتر بشناسیم، طبیعتا دشمنان فرامنطقه‌ای ما نگاه خاصی به این منطقه دارند و مانع پیشرفت ایران هستند و به دنبال ایجاد ناامنی در مناطق پیرامونی هستند.

سردار صفوی اظهار کرد: نگاه جغرافیدانان دانشگاه امام حسین (ع) و فرماندهان نیروی دریایی و زمینی سپاه و سایر مسئولان سیاسی عالی‌رتبه به آینده‌ای است که تضمین‌کننده امنیت و دفاع پایدار و پیشرفت آبادانی و رسیدن به چشم‌انداز ایران 1404 است.

وی شناخت تغییر و تحولات، چالش‌ها و فرصت‌های کنونی منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز از منظر علوم جغرافیا برای کمک به دستگاه‌های اجرایی و نیروهای مسلح را از دیگر اهداف جانبی این همایش خواند.

سردار صفوی گفت: تحلیل فضای جغرافیایی و فرآیندهای شکل‌گیری محیط جدید اقتصادی، سیاسی، امنیتی خلیج‌فارس و تأثیر بر آن، بررسی نقش بازیگران سیاسی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای با ارایه نظرات فرماندهان نظامی و نظرات دانشمندان علوم جغرافیا از دیگر اهداف فرعی این همایش است.

پایان پیام/
 

کد خبر 206604

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha