به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حسین یزدان مهر، سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان اظهار داشت: اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری کاشان، اقدامات ثبت میراث معنوی پس از در دستور کار قرار دادن ثبت این آیین در فهرست میراث معنوی مطالعه میدانی و تکمیل فرمت ها و جمع بندی مدارک لازم را انجام داد و پرونده ثبتی این آیین را به اداره کل ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی کشور ارسال کرد.
وی تصریح کرد: این آئین، پس از ارسال پرونده به اداره کل ثبت آثار و حفظ و احیا میراث معنوی و طبیعی کشور و طرح آن در ششمین اجلاس شورای ثبت میراث فرهنگی ناملموس در فهرست میراث معنوی و ملی کشور در" 23 آذر" به ثبت رسید.
به گفته وی، در این آئین عزاداری، زنان برزک بنا بر رسم دیرینه هفت کاسه یا بشقاب از نذورات و خیراتی که همه از محصولات و تنقلات بومی و محلی این منطقه است در سینی مسی بر روی سر گذاشته و به مسجد محله مصلی آورده و بر سر یک سفره قرار می دهند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی افزود: عزاداران پس قرائت سوره مبارکه یس، روضه خوانی و سینه زنی محتویات این سفره را به عنوان تبرک بین اهالی توزیع می کنند.
یزدانمهر یادآورشد: این آیین تا 30 سال پیش در محله های هفت گانه برزک که دارای چهار صفه برای روضه خوانی و عزاداری است، برگزار می شد.
به گفته وی، برگزاری آیین سفره برکت در ششمین روز از شهادت امام حسین(ع) نقش موثری در همدلی و پیوند اجتماعی اهالی محله های مختلف برزک و رونق اقتصادی محصولات بومی و محلی دارد.
به گزارش روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، وی، ثبت هشت اثر میراث معنوی کاشان در فهرست آثار ملی را خاطرنشان کرد و گفت: تعزیه ،مهارت بافت فرش، شعر بافی، زیلو بافی، سنت قربانی کردن گاو در عید قربان در نیاسر، فنون گلاب گیری، نظام سنتی آبیاری چشمه سلیمانیه فین و آیین سنتی و مذهبی قالی شویان فین در مشهد اردهال، از جمله این آثار است.
به گفته وی، دو اثر مهارت بافت فرش کاشان و آیین سنتی مذهبی قالی شویان مشهد اردهال به عنوان دو اثر میراث فرهنگی ناملموس در فهرست میراث معنوی یونسکو نیز به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما