به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام مهدی محققیفر، مدیر مرکز آموزشهای تخصصی فقه وابسته به قوه قضائیه، در اولین نشست عمومی دانشجویان و طلاب این مرکز گفت: جمع آوری تجربیات داخل و خارج حوزه علمیه در عرصه فقه و حقوق و همچنین به کارگیری اندیشهها و نظریات اساتید و پژوهشگران و تلفیق آنها با نظرات طلاب نخبه از جمله ماموریت های این مرکز است و برای افزایش بهره وری در این مرکز در زمینه فقه و قضا مباحث تکمیلی آموزشی و پژوهشی نیز بررسی میشود.
وی افزود: به همین منظور هر سال دو مصاحبه علمی از دروس حوزوی طلاب گرفته می شود تا علاوه بر فراگیری علوم حقوقی بر علوم حوزوی که طلاب با اختیار خود میخوانند نظارتی دقیق و علمی صورت می گیرد و علاوه بر نظارت و رسیدگی به دروس حوزوی دانشپژوهان، امر پژوهش نیز مورد توجه جدی است.
مدیر مرکز آموزشهای تخصصی فقه با اشاره به طرح های پژوهشی طلاب در این مرکز، تصریح کرد: برای ایجاد انگیزه بیشتر در دانشپژوهان باید فضایی آزادانهتر برای اظهار نظر و پژوهش در اختیار طلاب قرار داده میشد که با تأسیس دو انجمن علمی «فقه و قضا» و «فقه معاملات» این فضا ایجاد شد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از راهکارهای اعضای این مجموعه در راه اندازی انجمن های علمی، خوداتکایی این انجمن هاست، یعنی این انجمنهای علمی به دست خود طلاب اداره می شوند.
مدیر مرکز آموزش های تخصصی فقه، تصریح کرد: شرکت در این انجمن ها که با حمایت مادی و معنوی مسئولان این مرکز همراه است، به طلاب این اجازه را می دهد که خود با ایجاد و تلاش در جهت بهبود فعالیت های آموزشی و پژوهشی خلاهای موجود در این حوزه را شناسایی و آن را برطرف کنند.
وی راهاندازی این انجمنها را در راستای تأمین نواقص کلاسهای آموزشی، عنوان کرد و گفت: رسیدگی به اقتضائات موضوعات علمی مطرح شده و مورد دغدغه طلاب و تحقیقات دانشپژوهان از دیگر انگیزه های تشکیل این انجمن ها بوده است.
حجت الاسلام محققیفر بازدید از مراکز علمی و پژوهشی را از جمله برنامه های فعالان این انجمن ها، خواند و تصریح کرد: بازدید از دادگاهها و پروندههایی با محتوای علمی بیشتر، هچنین دعوت از اساتید، قضات و صاحب نظران عرصه فقه و حقوق و برنامه هایی از این دست که بتواند طلاب را از نظر ذهنی در این عرصه به پختگی برساند، از جمله فعالیت های دیگر این انجمن ها خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما