به گزارش خبرگزاری شبستان، حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش امروز در حاشیه گردهمایی "معاونان پرورشی و تربیتبدنی" در جمع خبرنگاران با اشاره به دلایل کم بودن حقوق معلمان استخدام گذشته در آموزش و پرورش نسبت به نیروهای جدید در این نهاد گفت: این موضوع یکی از مواردی است که در یک ماه گذشته دستور پیگیری آن صادر شده است، به همین جهت کلیه پروندههای استخدامی معلمان در سراسر کشور مورد بررسی قرار میگیرد.
معلمان نسبت به تفاوت حقوق دغدغه ای نداشته باشند
وی افزود: تفاوت حقوق معلمان دلایل مختلفی دارد و آیتمهای متفاوتی در این امر دخیل هستند که از آن جمله میتوان به اشتغال معلمان در مناطق محروم و یا مشاغل نیمه وقت در آموزش و پرورش و یا ویژگیهای خاص مانند ایثارگری اشاره کرد.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: تاکنون هفت مورد در این رابطه به امور اداری واگذار شده که با بررسیهای انجام شده نتیجه موضوع به فرهنگیان اعلام میشود و معلمان در این زمینه دغدغهای نداشته باشند.
حاجیبابایی در مورد قرار نگرفتن هنرستانها در شش گروه امتحانی کنکور 90 اظهار کرد: طبق توافق میان وزارت علوم و آموزش و پرورش چنین موضوعی صحت ندارد و در مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش نیز بیان شده است که از سال 89 به بعد وزارت آموزش و پرورش در این رشته نباید دانشجو بگیرد و وزارت علوم وظیفه جذب این دانشجویان را دارد.
وی با بیان اینکه امسال یک هزار و هشتصد نفر کارشناسی ناپیوسته در این رشته جذب وزارت علوم شده است، ادامه داد: همچنین بخشی از این مبحث در مجلس مطرح و بخشی از آن مغایر با قانون اعلام شد، اما در مورد جذب دانشجویان هنرستانی به وزارت علوم مشکلی وجود ندارد و طبق ماده 22 یا 23 برنامه پنجم توسعه وزارت علوم مکلف است دانشجویان کاردانی و کارشناسی ناپیوسته هنرستان را بپذیرد و به زودی زمان ثبتنام این دانشجویان اعلام میشود.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در سال آینده علاوه بر تجهیز مدارس وزارت آموزش و پرورش در زمینه گسترش هنرستانها نیز برنامههای مدونی را در نظر گرفته است و این هنرستانها باید 50 درصد دبیرستانهای دیگر باشد.
آموزش و پرورش نسبت به استخدام سرباز معلمان هیچ تعهدی ندارد
حاجیبابایی پیرامون سرباز معلمها و نحوه خدمت آنها در آموزش و پرورش به خبرنگار شبستان گفت: طبق قرارداد فیمابین نیروهای مسلح و آموزش و پرورش هرساله تعدادی از مشمولان وظیفه خدمت سربازی در آموزش و پرورش خدمت میکنند که این آمار امسال به چهار هزار نفر رسید و آموزش و پرورش نسبت به استخدام این افراد هیچگونه تعهدی ندارد و در سالهای بعد نیز متناسب با نیاز خود در مورد خدمت آنها در این نهاد تصمیم میگیرد.
انتشار عرفانهای نوظهور فراماسونری فقط مربوط به مدرسه نیست
وی پیرامون انتشار عرفانهای نوظهور فراماسونری و تحرکات آن در مدارس دخترانه گفت: این موضوع یک دغدغه کشوری است و فقط به آموزش و پرورش مربوط نمیشود و مدرسه یکی از اماکن مورد نظر این افراد است.
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش برای مقابله با این عرفانها در دو فاز فعالیت میکند، ابتدا دانشآموزان را به مبانیای که ما اعتقاد داریم آشنا و در مرحله بعدی دانشآموزان را نسبت به آگاهی در مورد عرفانهای دروغین مجهز میکند.
حاجیبابایی ادامه داد: عرفانهای نوظهور با انواع و اقسام خاصی که عنوان میشوند، همیشه وجود داشتند و ده یا بیست سال گذشته نیز این موضوعات مطرح میشده است، اما امروز چون با رنگ و بوی سیاسی از طرف کشورهای قدرتمند پشتیبانی میشود در بخشنامههای محرمانه و کارگروههای این نهاد مورد بحث قرار میگیرد.
وی افزود: باید مربیان پرورشی و مدیران مدارس را نسبت به این موضوع مجهز کنیم تا از هر نوع انحرافی که در جامعه به روز مطرح میشود و مدعی سیاسی دارد مصون باشند و از سوی دیگر این موضوع باید از سوی مؤلفان کتب درسی در دروس آموزش و پرورش نیز گنجانده شود.
هنوز هیچ موضوعی پیرامون ادغام آموزش و پرورش و وزارت علوم مطرح نشده است
وزیر آموزش و پرورش پیرامون ادغام وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم اظهار کرد: اگر روزی چنین قدرتی پیدا شود که تمام امور مدیریتی یکپارچه انجام شود محسنات زیادی دارد اما ما در حال حاضر در آموزش و پرورش گیر کردیم و به دلیل وسعت امور این دو نهاد موضوع فوق جزء موارد ذکر شده نیز نیست.
حاجیبابایی در مورد مسکن فرهنگیان نیز خاطرنشان کرد: در برخی از استانها موضوع مسکن به خودکفایی رسیده و تا دو سال آینده نیز این موضوع در سایر استانها حل میشود، به طور کلی در این موضوع رشد مطلوبی داریم و مشکلی وجود ندارد.
وزیر آموزش و پرورش در مورد گسترش برخی از معاونتها تصریح کرد: این موضوع با مصوبه کوچک شدن وزارتخانهها که از سوی معاونت برنامهریزی ریاستجمهوری مطرح شد، مغایرتی ندارد، در حقیقت هر کدام از فعالیتها در آموزش و پرورش باید با ساختار متناسب باشد.
وی ادامه داد: هر کدام از کارها در آموزش و پرورش مطابق با تغییرات مصوبات نیروی انسانی ریاستجمهوری است و هیچ کدام از تغییرات مبنی بر افزایش نیرو نیست بلکه کاهش نیرو است، در حقیقت کارها تخصصیتر و هدفمندتر ارائه میشود و این موضوع تا روزی که اهداف آموزش و پرورش با ساختار منطبق و همخوانی داشته باشد، ادامه دارد.
ادامه دار بودن بحث های کارشناسی تعطیلی روزهای پنجشنبه در دبستانها
حاجیبابایی در مورد تعطیلی روزهای پنجشنبه در دبستانها با بیان اینکه این موضوع هنوز کارشناسی نشده است، گفت: این موضوع با هدف ارتقای جایگاه دوره ابتدایی و افزایش انگیزه روانشناختی معلمان و همچنین افزایش ساعات درسی مطرح شد، اما هنوز کار کارشناسی آن تمام نشده است.
وی گفت: در کشور 32 هفته کاری وجود دارد که اگر در 24 ساعت ضرب شود 744 ساعت میزان فعالیت معلمان است، که در تعریف جدید 34 هفته پیشبینی شده است.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: ما طبق کار علمی که انجام دادیم 78 درصد در کشور موافق این موضوع بودند و در حدود یکصد و شصت هزار نفر اظهارنظرهای متفاوتی کردند که در نتیجه بعد از مشخص شدن نکات مثبت و التزامات این موضوع، نتیجه قطعی اعلام میشود.
عیدی فرهنگیان سرپرست خانوار هفته آینده مشخص می شود
وی در مورد عیدی فرهنگیان سرپرست خانوار گفت: عیدی فرهنگیان سرپرست خانوار همان عیدی دولت است و هنوز برای عیدی این افراد در وزارتخانه تصمیمی گرفته نشده و در هفتههای آینده مشخص میِشود.
شایان ذکر است، گردهمایی معاونین تربیت بدنی و پرورشی سه شنبه (26 بهمن) در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما