به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، سرهنگ ستار خسروی، رئیس پلیس فتا استان اصفهان امروز یکشنبه " 26 آذر" در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: فضای سایبری یکی از پدیدههای شگفتانگیز قرن 21 است و 90 درصد مردم به صورت مستقیم و غیر مستقیم با تکنولوژی فناوری اطلاعات روبرو هستند.
وی تاکید کرد: در جرایم اینترنتی افرادی باهوش، حضور فعالانه دارند و متاسفانه بیشتر این افراد را جوانان تشکیل میدهند.
رئیس پلیس فتا استان اصفهان گفت: هر هفته 80 هزار وبسایت اختصاصی برای ارتکاب جرایم اینترنتی، در سطح دنیا تولید میشود.
*اینترنت جایگاه رقابت و اثبات برتری مجرمان سایبری است
رئیس پلیس فتا استان اصفهان با بیان اینکه امروز سلاحهای گرم، جای خود را به نرمافزارهای کامپیوتری سپرده است، اظهار داشت: امنیت فضای سایبری یکی از مسائل مهم و پیش روی کشورمان است.
خسروی با اشاره به اینکه 75 درصد کاربران از محل سکونت، 13 درصد از محل کار و 12 درصد از مراکز آموزشی به اینترنت متصل میشوند، تاکید کرد: امنیت زیرساختها، سامانه و نهادهای عمومی جایگاه ویژهای به خود اختصاص داده است.
وی گفت: پلیس فتا نمونه کامل پویایی و همگامی پلیس به موازات توسعه و تحولات اجتماعی است و یکی از مراجع رسمی مبارزه با جرایم یارانهای شمرده میشود.
رئیس پلیس فتا استان اصفهان تاکید کرد: "فتا" به عنوان برجستهترین پلیس جهان و با استفاده از آموزههای دینی، مبنی بر رعایت حقوق شهروندان و قانون مداری و با استفاده از افرادی که دو مقوله "کارآگاهی" و "کارشناسی" را با یکدیگر دارا هستند توانسته است اقدام موثری در فضای سایبری استان اصفهان انجام دهد.
*کشف جرایم رایانهای اصفهان رشد 63 درصدی داشته است
رئیس پلیس فتا استان اصفهان گفت: در 9 ماهه سال جاری توانستیم 81.89 درصد از جرایم سایبری را کشف کنیم که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 63 درصدی داشته است.
خسروی اظهار داشت: در کشف جرایم نیز به طور کلی رشد 341 درصدی داشتهایم.
وی با اشاره به اینکه 90 درصد از مجرمان فضای سایبری را آقایان به خود اختصاص دادهاند، تصریح کرد: 53 درصد از گروههای سنی مجرمان را نیز افراد 12 تا 30 سال تشکیل میدهند و البته مجرمان بالای 50 سال نیز، تاکنون وجود نداشته است.
رئیس پلیس فتا استان اصفهان با بیان اینکه توانستیم 11 باند مجرمانه را در فضای اینترنتی منهدم کنیم، تاکید کرد: بیشتر کلاهبرداریها مربوط به شرطبندی فوتبال، برداشت از حسابهای بانکی و حوزه فیشینگ (کلاه برداری پیامکی) بوده که در این بین فراوانی برداشت غیر مجاز از حسابهای بانکی 50.2 درصد بوده است.
خسروی در مورد کلاهبرداریهای بانکی از ترفندهایی مانند لو رفتن رمز، نرمافزارهای جاسوسی، سرقت کارت بانکی و مهندسی اجتماعی نام برد.
*پیامکها روش مناسب کلاهبرداریهای اینترنتی است
رئیس پلیس فتا استان اصفهان گفت: از هر چهار نفر کاربر فضای سایبری، یک نفر قربانی کلاه برداران میشود.
خسروی با اشاره به اینکه رایانههای شخصی از درجه امنیت پایینی برخوردار هستند، بیان داشت: بسیاری از کاربران به دلیل ناآشنایی با اصطلاحات انگلیسی قادر نیستند در فضاهایی مانند "فیس بوک" از حریم خصوصی خود جلوگیری کنند.
وی در مورد هکرها اظهار داشت: تا زمانی که یک هکر اقدام مجرمانه انجام ندهد به عنوان "یک متفکر"، تحت پیگرد قرار نمیگیرد اما به محض ارتکاب جرم وارد عمل میشویم.
رئیس پلیس فتا استان اصفهان با اشاره به اینکه برخی از سایتها محل مناسبی برای کلاهبرداریهای مجرمان اینترنتی است، تاکید کرد: البته در ابتدا صورت بروز "تخلف" هشدارهای اولیه داده میشود.
خسروی در مورد اقدامات آموزشی پلیس فتا بیان داشت: تاکنون 55 جلسه آموزشی برای ردههای مختلف تحصیلی برگزار شده و در صورت درخواست خبرنگاران، چنین جلساتی برای اصحاب مختلف گروهی نیز برپا میشود.
رئیس پلیس فتا استان اصفهان، چالشهای عمده "فتا" را در عدم نظارت خانوادهها در ورود فرزندانشان به فضاهای غیر اخلاقی و همچنین ایمیلها و پیامکهای فریبنده عنوان کرد و گفت: در حال حاضر بیشترین مقدار مجازات برای جرایم رایانهای "15 سال حبس" است که البته با تعمیم قانون مجازات اسلامی به قانون جرایم رایانهای امکان صدور حکم "مفسد فیالارض" نیز وجود دارد.
خسروی در مورد "کافی نتها" تاکید کرد: مسئولان این مراکز باید مشخصات مشتریان خود را به طور کامل دریافت کنند که در غیر این صورت با بروز هر گونه جرم ارتکابی، خود باید جوابگو باشند.
وی گفت: یکی از مشکلات فعلی ما طلاق عاطفی با استفاده از اینترنت است که خانوادهها باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما