به گزارش خبرنگار شبستان، نسرین سلطان خواه معاون علمی و فناوری رییس جمهور در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تولید آزمایشی مالچ های بیولوژیک و پلیمری در حال انجام است که تست های اولیه آن انجام شده با همکاری سازمان حفاظت از محیط زیست تست های میدانی در حال انجام است که به زودی وارد تولید صنعتی می شود.
وی همچنین با اشاره به انجام تحقیقاتی در مورد پیش بینی زودتر پدیده وارونگی اظهار کرد: با اجرایی شدن این تحقیقات و ایجاد جریان در هوا که 5 روز زودتر از وقوع آن صورت می گیرد از ایجاد پدیده وارونگی جلوگیری خواهد شد.
سلطان خواه با تاکید بر اهمیت شرکت های دانش بنیان تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان بازوهایی برای عملیاتی شدن طرح های تحقیقاتی هستند که می توانند اشتغال دانش بنیان و تولید دانش بنیان را به دنبال داشته و پایه های اقتصاد دانش بنیان را فراهم کنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین با اشاره به ساخت دستگاه های تصفیه هوا و ماسک های تنفسی مخصوص ریزگردها گفت: محققان داخلی توانستند ماسک های تصفیه را که از الیاف نانویی ساخته شده است و قابلیت شستشویی و جذب ذرات کمتر از ده میکرون را دارند تولید کنند.
وی افزود: این ماسک ها دارای تاییدیه های کیفیت از وزارت بهداشت و محیط زیست هستند و البته سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام آمادگی برای خرید این ماسک ها و توزیع آن در استان هایی که مستعد آلودگی با ریزگردها هستند برای استفاده از تجهیزات جریان سازی کرده است.
وی تصریح کرد: فاز تولید انبوه در دستور کار قرار گرفته و چندصدهزار عدد از این ماسک تولید و به شهرهای غربی کشور برای استفاده فرستاده می شود.
وی همچنین درخصوص دستگاه تصفیه ریزگردهای هوا در محیط بسته گفت: این دستگاه قابلیت تصفیه هوا در محیط های بسته از جمله بیمارستان و مدارس را دارد و حداقل چندهزار دستگاه از آن تولید و در اختیار مراکز دولتی قرار گرفته است.
سلطانخواه با اذعان بر روند توسعه علم و فناوری گفت: باید رویکرد خطی را در توسعه علم و فناوری کنار گذاشته و نگاهمان به توسعه علم و فناوری سیستماتیک باشد و با باورکردن بلوغ جامعه بتواند در حل معضلات حاد مملکت یاری دهنده باشد.
وی با بیان اینکه جایگاه ایران در تولید مقالات در رده 12 است، گفت: گرچه کشور با پیشرفت خوبی از لحاظ علم و فناوری همگام است اما کافی نبوده و باید ظرفیت به وجود آمده را برای تحقق دستاوردها به کار گیریم.
معاون رییس جمهور با اشاره به برگزاری دومین جشنواره فناوری زیستی در دیماه خاطرنشان کرد: تاکنون 150 شرکت دانش بنیان متقاضی شرکت در این جشنواره هستند تا دستاوردهای خود را در این جشنواره عرضه کنند ضمن اینکه چندین دستاورد نیز در آن رونمایی شده که نشاندهنده رویکرد ما برای استفاده از دستاوردهای علمی است.
پایان پیام/
نظر شما