خانه باستان شناسان ایران راه اندازی می شود

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران ماموریت داد تا طی دو ماه خانه باستان شناسان ایران را تشکیل دهد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، محمدشریف ملک زاده، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در آیین یازدهمین گردهمایی سالانه باستان شناسی ایران، گفت: باستان شناسان ایرانی برای آنکه افکار خود را به فکر و فرهنگ تبدیل کنند نیازمند مکانی بوده و بر این اساس باید خانه باستان شناسان ایران تا پیش از نوروز راه اندازی شود.

 

وی توضیح داد: افتتاح خانه باستان شناسان ایران زمینه حضور باستان شناسان ایرانی را فراهم می کند زیر اینها تاریخ و تمدن ایران را به تصویر می کشند و باید در کنار هم بوده و از تبادلات فکری یکدیگر استفاده کنند.

 

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه هفته پژوهش باید به بستری برای تجلیل از افکار و اندیشه باستان شناسان تبدیل شود، به رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز ماموریت داد تا از این پس هر سال آیین تجلیل از باستان شناسان ایرانی را برگزار کند.

 

ملک زاده تاکید کرد: هفته پژوهش باید بستری برای در کنار هم قرار گرفتن باستان شناسان و تجلیل از اساتید و باستان شناسان نامی و بازنشستگان این عرصه تبدیل شود.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه برخی از بازنشستگان عرصه باستان شناسی اکنون در خانه های خود نشسته اند، افزود: آثار آنها باید تجدید چاپ شود و از افکار و کتاب های آنان پرده برداری کرد تا در گوشه خانه ها خاک نخورد.

 

وی خطاب به رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی گفت: باستان شناسان بازنشسته کشور را شناسایی کنید و فکر آنها را مبنای تولید فکر و اندیشه در پژوهشگاه کنید تا در اختیار دانشجویان قرار گیرد.

 

معاون رئیس جمهوری بر برگزاری مستمر نشست های تخصصی میان باستان شناسان تاکید کرد و افزود: لازمه برگزاری این نشست ها ایجاد خانه باستان شناسی ایران است و اسفندماه امسال شاهد راه اندازی آن خواهیم بود.

 

وی بر تقدیر از زحمات باستان شناسان تاکید کرد و گفت: شعار نمی دهم و تمام این موارد باید عملی شود، اندیشه های استادان باستان شناسی و بازنشستگان این عرصه نباید به فراموشی سپرده شود و به این ترتیب باید یک بار دیگر هفته پژوهش برگزار کنیم.

 

ملک زاده با بیان آنکه شناخت گذشته برای هر ملت پایه ای برای ساخت آینده است تا بتواند بر پایه هویت فرهنگی خود استوار باشد، افزود: پویایی و بقای فرهنگی آینده، نیازمند پیوند میان دیرو، امروز و آینده است.

 

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، این سازمان را یگانه نهاد پایداری و نگهبانی از فرهنگ ایران برشمرد که وظیفه حراست و صیانت از معنی ایران و فرهنگ ایران را بر عهده گرفته است.

 

وی باستان شناسی را اقدامی برای شناخت عمیق ایران اسلامی دانست و تاکید کرد: پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این راه گام های موثری را بر داشته است که می توان به تدوین نقشه باستان شناسی کشور اشاره کرد.

 

ملک زاده، آینده باستان شناسی کشور را روشن و پر امید توصیف کرد و ادامه داد: باید بدانیم که چه داریم و کجا داریم، تا به صورت دقیق از آن صیانت و با عرضه آن به دیگر ملت ها به داشته های خود مباهات کنیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 206033

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha