501 ساختمان دفترچه اطلاعات دریافت کرده اند

رئیس نظام مهندسی خراسان شمالی،باعنوان اینکه شناسنامه فنی و ملکی ساختمان مشتمل بر دودفترچه که یکی به اطلاعات ملکی و دیگری به اطلاعات فنی ساختمان اختصاص دارد، گفت:برای 501 ساختمان دفترچه اطلاعات صادر شده است.

علی اکبر رمضانی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بجنورد باعنوان اینکه شناسنامه فنی و ملکی ساختمان مشتمل بر دو دفترچه است که یکی به اطلاعات ملکی و دیگری به اطلاعات فنی ساختمان طی مراحل ساخت اختصاص دارد، گفت: تاکنون در استان برای 501 ساختمان دفترچه اطلاعات شماره یک و دو صادر کرده ایم و تاکنون برای دو پروژه تکمیل شده نیز شناسنامه فنی و ملکی کامل و سریال دار صادر شده است.


وی همچنین گفت: 9 پروژه دیگر نیز در مرحله صدور شناسنامه قرار دارند که با توجه به فرآیندی که تعریف شده است، به زودی برای آن ها نیز این شناسنامه صادر می شود.


وی با تأکید براین مطلب که صدور شناسنامه ملکی و فنی ساختمان می تواند به تلاش مجریان برای کیفی سازی ساخت و سازها منجر شود، افزود: صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان در بیشتر استان ها اجرایی شده است و در استان ما نیز در حال حاضر برای ساختمان هایی که مجری دارند و بنای آن ها از 800 مترمربع بیشتر بوده یا بیش از 5 سقف دارند، صادر می شود.


وی اعلام کرد: صدور این شناسنامه هنوز برای ساختمان هایی که خارج از این چارچوب ها ساخته می شود، الزامی نشده است، در حالی که ما معتقد هستیم تا زمانی که همه ساختمان ها مجری صلاحیت دار نداشته باشند، یک پای کار می لنگد.


وی تصریح کرد: صدور این شناسنامه مستلزم تکمیل دفترچه اطلاعات ساختمان است تا پس از مجری و ناظر آن را تأیید کنند و برای صدور این شناسنامه حضور مجری کار الزامی است.


وی با اذعان بر اینکه هنوز راهی برای حضور مجری صلاحیت دار در ساخت همه ساختمان ها پیدا نکرده ایم، اضافه کرد: برای اینکه در ساختمان هایی که شرایط لازم را برای صدور شناسنامه دارند، شناسنامه به واقعیت نزدیک تر شود، بازدیدهایی را در چهار مرحله تعریف کرده ایم که توسط کارشناسان ماده 27 انجام می شود.


رییس سازمان نظام مهندسی خراسان شمالی همچنین اضافه کرد: این مراحل شامل کیفیت اجرای فونداسیون، سقف و ستون، نازک کاری و پایان کار است که علاوه بر مجری، این کارشناسان نیز در این مراحل حضور پیدا می کنند.


رمضانی، خاطرنشان کرد: در هر مرحله پیشرفت فیزیکی و انحراف ها یا نقایص احتمالی هنگام پر کردن دفترچه اطلاعات شماره دو اعلام و از سویی، بر حضور مهندسان مجری یا نماینده قانونی آن ها نیز نظارت می شود.


وی افزود: این گزارش دوباره در اختیار مهندس ناظر قرار می گیرد تا موارد لازم را پیگیری کند که البته اگر این فرآیند یعنی ارتباط بین ناظر، مهندس مجری و سازمان نظام مهندسی ارتباطی مستمر باشد که با پرکردن دفترچه ممکن می شود، در کیفیت ساخت بناها، اجرای دقیق نقشه، نمای مناسب و رعایت اصولی شهرسازی تأثیر فراوانی خواهد داشت.


وی از مردم و مسئولان خواست تا نسبت به این موضوع مهم توجه نشان دهند و مسئولان راهکارهایی اتخاذ کنند که همه ساختمان ها توسط مجریان صلاحیت دار ساخته شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 205919

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha