به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین داوود رنجبران، رییس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در نشست خبری سومین همایش "نظریه مردمسالاری دینی" که امروز شنبه، 25 آذرماه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از موارد مورد توجه در مجموعه معاونت مطالعات راهبردی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، پرداختن به بحث مردمسالاری دینی و تبیین ابعاد نظری آن است و این نهاد از سالهای گذشته به جنبههای نظری این بحث پرداخته است.
وی ادامه داد: با توجه به جریانات و اتفاقات موجود در منطقه و از جمله بیداری اسلامی، در حال حاضر ضرورت ارائه یک الگوی جامع برای نظامسازی متبلور شده است و فرصتی بسیار استثنایی برای نظام اسلامی ما فراهم شده تا با کمال استفاده و بهره از این فرصت و با توجه به علاقهمندی کشورهای منطقه، این الگوی جامع و کامل را بر اساس الگوی منحصر به فرد مردمسالاری دینی، ارائه دهیم. الگویی که در آن حق حاکمیت بر اساس خواستههای واقعی مردم به آنان داده میشود.
به گفته وی؛ فراخوان عمومی سومین همایش نظریه مردمسالاری دینی در چهار محور مبانی نظری مردمسالاری دینی، نظامسازی و مردمسالاری دینی، مردمسالاری دینی در رویکرد عملی و مردمسالاری دینی در رویکرد مقایسهای اعلام شده است.
حجت الاسلام رنجبران عنوان کرد: ما در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، با هدف طرح نظریه مردمسالاری و تطبیق این نظریه با نظریات مطرحی که در سطح منطقه و جهان، به عنوان مباحث مردمسالاری، چه به صورت مطلق یا دموکراسی لیبرال یا به صورت مقید مطرح میشود، این همایش را طراحی کرده و کوشیدهایم تا از مشارکت همه دستگاههای ذیربط نیز در این راه استفاده کنیم؛ تا کشورهای انقلابی منطقه بتوانند از الگوی موفق جمهوری اسلامی ایران بهره بگیرند.
رئیس همایش مردم سالاری دینی با بیان اینکه هر چند در این عنوان این همایش قید بینالمللی نیامده است، افزود: اما در مجموعه معاونت مطالعات راهبردی ورود بعضی از دانشمندان را در عرصه مباحث نظری مردم سالاری دینی دنبال میشود و زمینه حضور مهمانان خارجی به منظور ارائه نظرات مکمل یا انتقادی به بحث مردمسالاری دینی فراهم شده است.
معاون مطالعات راهبردی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها ابراز کرد: در این همایش بنا داریم به نقد لیبرال دموکراسی غربی بپردازیم و پس از نفی الگوهای دموکراسی غربی، که معتقد هستیم از مبانی دینی و مبانی لازم برای ایجاد عدالت و آسایش و امنیت برخوردار نیستند، به تبیین ابعاد نظری مردمسالاری دینی، برای ارائه یک نظام سیاسی جامع و کامل به مجموعههای نخبگان در سطح دنیا، که برای ما مطرح است، بپردازیم.
وی به دستگاه های فرهنگی و علمی پژوهشی مشارکت کننده در این همایش اشاره کرد و گفت: برخی از مهمترین این دستگاهها شامل وزارت علوم، سازمان صدا و سیما و تعدادی از پژوهشگاههای معتبر و دانشگاهها در برگزاری این همایش با ما همکاری می کنند.
حجت الاسلام رنجبران با اعلام فراخوان عمومی برای پذیرش مقالات در این همایش تصریح کرد: تا امروز اقدام به سفارش مقاله به تعدادی از نخبگان کردهایم؛ اما از امروز و با اعلام فراخوان عمومی همایش، آمادگی خود را برای پذیرش مقاله از عموم صاحبنظران در این حوزه اعلام میکنیم و علاقهمندان و صاحبنظران میتوانند چکیده مقالات خود را تا پایان دیماه و اصل مقالات را نیز تا پایان بهمنماه از طریق ایمیل mardomsalari@mmrn.ir به دبیرخانه همایش ارسال کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به آدرس www.pfmi.ir مراجعه کنند.
پایان پیام/
نظر شما