ازپیشنهاد وزیرارشاد برای تشکیل دبیرخانه مدهامتان تا برپایی المپیادقرآن

تلاش برای تربیت 10 میلیون حافظ، ترویج فرهنگ قرآنی همراه باعزم جمعی، ساماندهی فعالیت های قرآنی خوزستان و ایجاد کانون پاسخ به شبهات از جمله مواردی است که سخنرانان اختتامیه هشتمین جشنواره قرآن بر آنها تاکیدکردند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، هشتمین جشنواره قرآنی مدهامتان از 21 تا 23 آذر ماه با رقابت 220 منتخب کشوری به میزبانی استان خوزستان برگزارشد.

 

حجت الاسلام سید لطف الله سپهر، مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، در آیین افتتاحیه جشنواره قرآنی مدهامتان گفت: خوزستان از استان های پر برکتی است که علاوه بر نعمت های زیر زمینی و روزمینی که از آنها بهره مند دارای نعمت الهی خروجی نیروی انسانی خوبی نیز است

 

وی با اشاره به آغاز هشتمین دوره مسابقات قرآن کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور (مدهامتان) گفت: در مراحل شهرستانی و استانی این مسابقات بیش از 36 هزار شرکت داشتند که از آن میان 218 نفر به عنوان نخبگان قرآنی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در مرحله کشوری حضور دارند که استان‌های خوزستان، خراسان رضوی و تهران بیشترین و کهگیلویه و بویراحمد کمترین تعداد راه یافته به این مرحله را دارا هستند.

 

آیت الله صافی گلپایگانی، از مراجع عظام تقلید نیر پیامی را به این جشنواره صادر و تاکید کرد: این مراسم و مسابقات قرآنی و همایش های دیگری که مربوط به قرآن کریم است و همچنین مراکز و مؤسسات قرآنی که انتساب به قرآن، آنها را برتر و صاحب امتیاز کرده، اشرف و افضل از دیگر مراکز و همایش ها است.

 

سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، از جمله سخنرانان اختتامیه این جشنواره بود که خواستار استقرار دبیرخانه جشنواره قرآنی مدهامتان در خوزستان شد.

 

وی قرآن را باعث رویش دوباره انسان دانست و گفت: تکامل و تعالی انسان در قرآن است و اگر کسی به قرآن تمسک جوید می تواند در تاریکی ها راه را به درستی انتخاب کند.

وی با اشاره به راه اندازی معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: حکم این معاونت در هفته گذشته صادر شد و این اولین باری است که معاونت قرآن در این وزارتخانه منصوب می شود.
 

حسینی، هدف از راه اندازی این معاونت را اهتمام بیش از گذشته به قرآن دانست و افزود: این کار ما بیانگر این است که با رویکرد دیگری در خدمت توسعه قرآن باشیم زیرا قرآن کتاب هدایت بشر می باشد و این کتاب الهی از همه نعمت ها بالاتر است.

وی برگزاری جشنواره قرآنی در 22 رشته را یکی از راه های ترویج قرآن عنوان کرد و اذعان  کرد: در صدد هستیم جشنواره های قرآنی را مانند جشنواره فرهنگی امام رضا(ع) که علاوه بر برگزاری در همه استان ها در 48 کشور جهان نیز برگزار می شود را گسترش دهیم.


تلاش برای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن

آیت‌الله سیدمحمدعلی موسوی جزایری، نماینده ولی‌فقیه در خوزستان و امام جمعه موقت اهواز، نیز در آیین اختتامیه هشتمین جشنواره قرآنی مدهامتان که به میزبانی استان خوزستان در تالار مهتاب اهواز برگزار شد، با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب، گفت: ایشان برای همه ما چشم‌انداز قرآنی ترسیم کرده‌اند که باید 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم و همه باید در این مسیر کمک کنیم.


وی با اشاره به فرمایش رسول اکرم(ص) «اشراف امّتی حَمَلة القرآن و اصحاب اللیل» ادامه داد: اشراف در معنای اصلی آن به معنای شریف‌ترین و فاضل‌ترین افراد است. منظور از حمل نیز حمل معانی و مفاهیم قرآن است که با توجه به حقایق و رموز و بطون قرآن دارای درجاتی است؛ بنابراین حمل قرآن،‌ حمل باطن و معنویت آن است.


وی ادامه داد: وظیفه ما در این مسابقات آن است که در عرصه حمل قرآن به رقابت بپردازیم و برای کسب مراتب رقابت کنیم؛ نباید تنها به الفاظ قرآن و قرائت آن اکتفا بکنیم بلکه باید به تدبر در مفاهیم قرآن بپردازیم؛ چراکه قرآن ما را به تدبر در آیات دعوت می‌کند. اسلام دین تفکر و دلیل و برهان است، چنانکه قرآن خطاب به رسول می‌فرماید «به مخالفان بگو برای اثبات مبنا و مکتب خود دلیل و برهان آورید.


ترویج فرهنگ قرآنی نیازمند عزم جمعی

حجت الاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور هم از دیگر سخنرانان اختتامیه جشنواره قرانی مدهامتان بود. وی با بیان اینکه پیوند عمیقی میان قرآن و ولایت وجود دارد، گفت: باید پشتیبان قرآن باشیم تا به این کتاب آسمانی آسیبی نرسد.

وی با اشاره به اینکه کارها و فعالیت های قرآنی باید با محوریت مسجد انجام شود چرا که پایگاه اصلی ترویج فرهنگی دینی مسجد است، به بیان اثرات حضور در مسجد پرداخت و افزود: دشمن از مسجد سیلی های فراوانی خورده، لذا در جنگ 33 روزه و جنگ 22 روزه اقدام به تخریب مساجد می کرد.

وی ترویج فرهنگ قرآنی را نیازمند عزم جمعی دانست که همگان باید در آن مشارکت داشته باشند و نخبگان قرآنی آن را بر دوش بگیرند و خطاب به شرکت کنندگان تصریح کرد: نباید به وضع موجود راضی باشید و این تجلیل ها باید باعث شتاب کار شود.

دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، از حضور 36 هزار نفر در مسابقات استانی مدهامتان خبر داد و اضافه کرد: در نخستین مرحله از برگزاری مسابقات حدود 2 هزار نفر شرکت کردند.


برنامه های قرآنی خوزستان ساماندهی شود

سیدجعفر حجازی، استاندار خوزستان هم در آیین اختتامیه مرحله کشوری هشتمین دوره جشنواره قرآنی مدهامتان افزود: برگزاری هشتمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان در خوزستان می‌تواند فرصتی در راستای آگاهی بیشتر از ظرفیت‌های قرآنی این استان باشد و از این طریق خوزستان به جایگاه خود در زمینه فعالیت‌های قرآنی دست یابد.


وی تصریح کرد: فعالیت‌های قرآنی استان خوزستان در چند ساله اخیر در چند محور دنبال شد؛ اول آنکه تنوع و گسترش برنامه‌های قرآنی در همه سطوح حرفه‌ای،‌ عمومی،‌ آموزشی،‌ ارتقای سطح مربیان و مبلغان در بخش‌های مختلف دنبال شد که بتواند همه آحاد جامعه را دربرگیرد. دوم، فراهم‌سازی زیرساخت‌هایی برای انجام فعالیت‌های قرآنی بود که در دو بخش کانون‌های فرهنگی‌هنری مساجد و مؤسسات قرآنی صورت گرفت. در این محور سعی شد فعالیت‌ها با منابعی که در اختیار هست به لحاظ زیرساختی توسعه یابد.

 

حجازی افزود: محور سوم ضرورت وجود یک برنامه بود که با فعال کردن شورای قرآنی خوزستان سعی شد برنامه‌های قرآنی در سطح استان ساماندهی شود. در این راستا پراکنده‌کاری‌های زیادی در این عرصه صورت می‌گرفت که همه مؤثر بود، اما انسجام لازم در برنامه‌ها وجود نداشت. در این ارتباط یکی از مصوبات شورای قرآن خوزستان این بود که خلأ وجود بانک اطلاعاتی اقشار مختلف جامعه قرآنی با اقداماتی خاص برطرف شود.

 

براساس این گزارش، داوری جشنواره مدهامتان در خوزستان توسط داوران برتر کشوری همچون احمد ابوالقاسمی، محمد عباسی، حجت الاسلام محمدرضا شهیدی پور، دکتر محمد رضا ستوده نیا، امیر آقایی، کریم دولتی، مهدی دغاغله، سید محسن موسوی بلده، یاریگل، سید کریم موسوی، حسن ربیعیان، ناجی حیدری، حجت الاسلام حسین صفری و حجت الاسلام حسن هاشمی انجام شد.


ایجاد کانون نمونه پاسخ به شبهات قرآنی

در پایان این مراسم اختتامیه هیئت داروان هشتمین جشنواره قرآنی مدهامتان با صدور بیانیه ای تاکید کرد هیئت داوران جشنواره قرآنی مدهامتان مفتخر است که در این جشنواره در خدمت عزیزترین جوانان این مرز و بوم و اهل قرآن به داوری و قضاوت پرداخته است، هنر قرائت قرآن و حفظ و تفسیر آن مرهون عنایت ویژه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی آیت‌الله امام خامنه‌ای است.

 

 در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: رهنمودهای حکیمانه معظم‌له سبب شد تا با توجهی خاص به تلاوت کیفی قرآن، حرکت قاریان و حافظان به سمت تدبر و معنامحوری به شکلی هدفمند انجام پذیرد. تلاش و حمایت مسئولان نیز بر سرعت این حرکت مقدس افزوده است.

 

برگزاری المپیاد بین‌المللی قرآن کریم

هیئت داوران این جشنواره درپایان این بیانیه بر لزوم برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی در دو حوزه عمومی و تخصصی برای قاریان و حافظان در سراسر کشور،ایجاد کانون‌های نمونه در هر استان برای پاسخ به پرسش‌های قرآنی و شبهات اعتقادی جوانان در راستای واکسینه‌نمودن در برابر تهاجم فرهنگی و برگزاری المپیاد بین‌المللی قرآن کریم به منظور بیداری و اتحاد میان جوانان مساجد جهان اسلام تاکید کردند.

 

همچنین پخش کلیپ، اجرای ابتهال توسط قاری بین المللی سید کریم موسوی، رونمایی از لوگوی دائمی مسابقات مدهامتان و تقدیر از برگزیدگان مرحله کشوری هشتمین جشنواره مدهامتان از دیگر برنامه های این مراسم بود.

 

هشتمین جشنواره سراسری قرآنی مدهامتان با حضور برترین‌های قرآنی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور در رشته های قرائت، ترتیل، تفسیر، اذان، حفظ قرآن از 21 تا 23 آذر به میزبانی استان خوزستان برگزارشد.

پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 205480

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha