به گزارش خبرگزاری شبستان، گزیده سرمقاله های امروز 25 آذر به شرح زیر است:
کیهان:
روزنامه کیهان در یادداشت امروز خود با عنوان گلادیاتورها و نمایش های نیابتی در سوریه به قلم سعداله زارعی به تحلیل تحولات سوریه پرداخته است در بخشی از آن می خوانیم:
معارضان سوریه در ادعای «مذهبی بودن» نیز به رسمیت شناخته نمی شوند چرا که دینی که آنان در ظاهر از آن دم می زنند، به هیچ وجه توسل به قتل و کشتار مردم برای به قدرت رسیدن و ویران کردن خانه ها و سایر مراکز متعلق به مردم به بهانه ضربه زدن به دولتی که در صدد تغییر آن هستند را برنمی تابد. به همین نسبت اسلام با دامن زدن به اختلافات دو طایفه و زمینه سازی کشتار بیشتر مردم میانه ای ندارد و کشورهایی نظیر عربستان و ترکیه که هر کدام به نوعی این اقدامات را با وظیفه دینی پیوند می زنند، در منظر دینی شریک جنایات شمرده می شوند.
در آیه 9 سوره مبارکه الحجرات، خداوند با صراحت می فرماید: «اگر دو طایفه از مومنین به قتال با یکدیگر روی آوردند، پس مومنین باید آنان را به ترک قتال فرا بخوانند و اگر یکی از آن دو طایفه بر ادامه قتال اصرار ورزید، مومنین باید به قتال با او بپردازند تا زمانی که ترک قتال را که امر خداست، بپذیرد و پس از آن که هر دو طایفه قتال را ترک کردند مومنین باید با داوری عادلانه - و بررسی ریشه های قتال میان آنان- قسط را برقرار سازند.» علمای برجسته اهل سنت در ذیل این آیه عبارات و احادیث جالبی را ذکر کرده اند.
رسالت:
روزنامه رسالت در سرمقاله امروز خود با عنوان شرایط احراز و احراز شرایط به قلم محمد کاظم انبارلویی به تحلیل ورود براخی از کاندیدا به عرصه انتخابات پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
سیاست عشوه و ناز و کرشمه برای مردم را پیش گرفتهاند بدون اینکه بدانند فضای مطالبات مردمی چیست و شروط مردم و نظام و قانون اساسی برای حساسترین و مهمترین پست سیاسی ، اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کشور یعنی منصب ریاست جمهوری کدام است .
انقلاب سه دهه پرفراز و نشیب را پشت سرگذاشته است . مردم در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراها هستند . آنها
ده انتخابات ریاست جمهوری را تجربه کرده اند و به پای صندوقهای رای آمدهاند . آنها خوب میدانند چه میخواهند . آنها کارکرد 6 رئیس جمهور را تجربه کردهاند ، بی تردید انتخاب آینده آنها پخته ترین انتخاب خواهد بود .
شرایط سختی که قانون اساسی برای داوطلبان ریاست جمهوری چه در اصل 115 و چه در اصل121 یاد آور شده باید عدهای را به این فکر بیندازد که با مردم و نهادهای نظارتی شوخی نکنند.
رئیس جمهور باید یک رجل مذهبی باشد . کسی که چهار خط اثرمکتوب در دفاع از مذهب ندارد و کسی که2 تا سخنرانی در دفاع از دین ندارد چگونه میتوان او را رجل مذهبی شناخت.
رئیس جمهور باید از رجال سیاسی باشد . کسی که کارنامه سیاسی مشخصی ندارد و در فراز و فرودهای سیاسی کشور یا غایب بوده یا اگر هم ظاهر بوده دست در دست سرویسهای پنهان جنگ نرم علیه ملت جنگیده ، چگونه میتوان او را به عنوان یک رجل سیاسی شناخت .
تهران امروز:
روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود با عنوان بیطرفی آژانس شرط موفقیت مذاکرات به قلم محمدصالح جوکار به تحلیل روند مذاکرات ایران و آژانس پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
مذاکرات هستهای تهران اگر چه با ابراز رضایت طرفین مواجه شده و قرار بر ادامه مذاکرات برای ماه آینده گذاشته شده است، اما با این حال موفقیت این مذاکرات در گرو شرایطی است که اگر آن شرایط مهیا نشود امکان اینکه مشکلات جدیدی بر سر راه گفتوگوها بروز پیدا کند، وجود دارد. پیش از هر چیزی باید گفت که نتیجه مثبتی که هردو تیم مذاکرهکننده بر آن تاکید داشتند بر پایه دیدگاههای مشترکی بوده که بر استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای توسط کشورهای عضو ان.پی. تی استوار شده است. بر همین اساس هم در دور جدید مذاکراتی که ایران و آژانس قرار است ماه آینده برگزار کنند، اگر آژانس بخواهد طبق دورههای گذشته بر خواسته بعضی از قدرتهای استکباری و لابی صهیونیست عمل کند نمیتوان به نتایج این مذاکرات خوشبین بود و میتوان گفت این مذاکرات هم بیسرانجام به پایان میرسد. اما برای اینکه مذاکرات نتایج قابل قبولی داشته باشد، آژانس باید سعی کند. عاقلانه بیندیشد و مطابق قواعد بینالمللی عمل کند. در ضمن آژانس باید برای رسیدن به نتیجه مناسب در مذاکرات با ایران اعتمادسازی کند زیرا شواهد نشان میدهد که آژانس اطلاعاتی در مورد دانشمندان هستهای کشورمان را به برخی از دولتها ازجمله آمریکا و رژیم صهیونیستی داده است و اینها هم با شناسایی دانشمندان هستهای ترورهایی را در کشور ما انجام دادند و آنها را به شهادت رساندند. بنابراین در این زمینه آژانس باید توضیح بدهد که اطلاعات محرمانه در اختیار این سازمان چگونه به اسرائیل و آمریکا درز پیدا کرده است و چه تضمینی وجود دارد که در آینده از این دست اتفاقات دوباره رخ ندهد؟
جمهوری اسلامی:
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان اگر آژانس مستقل باشد به تحلیل روابط آژانس پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم:
دو مدیر کل اخیر این سازمان همواره در جهت سیاستها و خواستههای آمریکا عمل کرده و به جای تلاش برای انجام وظایف قانونی و حل و فصل مشکلات، پیوسته با مسأله هستهای ایران بازی کرده و به عنوان نماینده آمریکا با جمهوری اسلامی ایران دست و پنجه نرم نمودهاند.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ادعای خویش همواره به دنبال آن بوده که ایران به تکالیف و تعهدات بینالمللی خود عمل کند درحالی که هیچگاه به این مسأله توجه نداشته که آیا خود به وظایف خویش در برابر حقوق قانونی ایران توجه نموده و تا چه حد به آن عمل کرده است؟ آژانس وظیفه دارد ایران و کلیه کشورهای عضو "ان. پی. تی" را در دستیابی به انرژی صلح آمیز هستهای یاری کند ولی متأسفانه تاکنون نه تنها هیچ گامی در این راه برنداشته بلکه مزاحمتهای زیادی در مسیر فعالیتهای قانونی جمهوری اسلامی ایران پدید آورده است.
پایان پیام/
نظر شما