به گزارش خبرنگار شبستان، در هفتهای که گذشت دبیر سابق جایزه جلال آل احمد خبرساز شد و اظهاراتی چند درباره تخلف صورت گرفته در این دوره جایزه را مطرح کرد که با برگزاری نشست خبری حمیدزاده، به ابهامات پاسخ داده شد. این جنجالها از زمانی آغاز شد که تعدادی از داوران این دوره اعلام کردند که نتیجه نهایی حوزه مستندنگاری و کتاب «شرح اسم» در دقایق آخر تغییر کرده و این کتاب، توانسته رتبه برتر این جایزه را کسب کند.
این در حالی است که «مجید حمیدزاده» دبیر جایزه ادبی جلال آل احمد در نشست خبری که به منظور روشن شدن موضوع ترتیب داده شده بود، اعلام کرد که تنها کتاب «شرح اسم» امتیاز 90 را از هیات داوران گرفت که بر اساس نظر هیات علمی، رتبه آن تنزل داده شد.
به گزارش شبستان، گفتنی است قبل از هیات علمی جایزه ادبی جلال آل احمد، دفتر مقام معظم رهبری به طور ضمنی انتقادش را به انتشار این کتاب و اغلاط لفظی و محتوایی آن ابراز داشته، گرچه صریحاً به آن اشاره نکرده است. عملکرد هیات علمی جایزه جلال در برگزیده نشدن شرح اسم، مبنی بر همین موضوع است، چرا که اگر هیات علمی یک جشنواره، نسبت به وزن علمی آثار نهایی نظر بدهد، تضمین کننده بنیان علمی آثار برگزیده آن جشنواره خواهد بود.
تشیع پیکر خلیل عمرانی به سوی زادگاهش
در این هفته همچنین، پیکر خلیل عمرانی با حضور تعداد زیادی از مردم شهرستان دیر و شماری از مسئولان و اهالی فرهنگ و ادب استان بوشهر در بندر دیّر تشییع شد و در جوار امامزاده شاهزاده ابوالقاسم این شهر به خاک سپرده شد. این مراسم با حضور تعداد زیادی از مدیران ستادی و اجرایی استان به همراه معاونان استاندار بوشهر در کنار مردمی که از نقاط مختلف استان خود را به این شهر رسانده بودند برگزار شد که انبوه جمعیت باعث تاخیر در برگزاری این مراسم شد. پیام محمود احمدینژاد رئیسجمهور به مناسبت درگذشت این شاعر انقلابی قرائت شد.
خلیل عمرانی اوایل آذرماه بر اثر شوک وارد شده به وی پس از عمل جراحی قلب باز و احیا نشدن کلیههای وی، دچار شوک ناشی از دیالیز دچار کمبود اکسیژن در مغز شد و به کما رفت. بالون و آنژیوگرافی نیز نتوانست این شاعر انقلاب را از وضعیت خطرناک نجات دهد و نهایتاً خلیل عمرانی در بیمارستان قلب تهران درگذشت.
کنار گذاشتن فراستی از عصر اقتباس
روزهای سه شنبه هر هفته در بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان، جلسات «عصر اقتباس» که اختصاص به نقد و بررسی آثار سینمایی اقتباسی دارد، برگزار می شود. حضور منتقد سینمایی کشور، مسعود فراستی نقطه اوج این جلسات بود، اما به دلیل تاخیرهای طولانیمدت برای حضور در جلسات «عصر اقتباس» بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان، از این سلسله نشستها کنار گذاشته شد. نقد و بررسی اقتباس سینمایی از کتاب «خوشههای خشم» نوشته جان اشتاین بک و بررسی اقتباس سینمایی از کتاب «ربهکا» نوشته دافنه دوموریه از جمله این جلسات بود.
مو یان جایزه نوبل را دریافت کرد
«مو یان» نویسنده چینی و سایر برندگان نوبل، در یکی از شب های این هفته، جایزه نوبل 2012 را در کنسرت هال استکهلم در سوئد دریافت کردند. در این مراسم که در حضور کارل شانزدهم پادشاه سوئد برگزار شد، یان این دیپلم، مدال و سند تایید وجه نقدی جایزه را دریافت کرد.
شب پیش از اهدای این جایزه مو یان در جمع دانشجویان سوئدی به تماشای فیلم «ذرت سرخ» که سال 1987 با اقتباس از رمان او ساخته شده بود، نشست و با تماشای این فیلم که او را به دوران جوانیاش بازمیگرداند گفت حاضر بود همه جوایزی را که گرفته بدهد تا دوباره جوان شود. او با تماشای عکسی که از دستاندرکاران فیلم در همان زمان گرفته شده بود گفت همه ما آن موقع جوان بودیم و کارگردان این فیلم ژانگ ییمو که آن موقع از همه ما بزرگتر بود، 35 سال داشت. مو یان با این فیلم مشهور و ثروتمند شد و 800 یوان (130 دلار) بابت فروش کپی رایت فیلمش دریافت کرد. او گفت این مبلغ برای خرید یک گاو در کشور من کافی بود.
پایان پیام/
نظر شما