شهادت و آزادگی در کربلا مکتبی علمی است که باید در منابر تبیین شود

جهاد، استقلال، حریّت، امنیت، عظمت و شهادت را بالأخره کسی باید یاد مردم بدهد، بگوید مردم از من مبارزه، استقلال‌طلبی، آزادی و امنیت را یاد بگیرید این برای ذوات قدسی قبل از امام حسین (ع) میسّر نشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله جوادی آملی با اشاره به حادثه عاشورا و پیامدها و رخدادهای پس از این حادثه به تشریح برخی نکات مرتبط با این واقعه پرداخت و گفت: حیف است که عزاداری پسر پیغمبر (ص) به همین مسائل عاطفی و گریه کردن ختم بشود.
وی با بیان این مطلب که دین مسئله جهاد را در ردیف بهترین عبادت‌های ما قرار داده است، اظهار کرد: اکنون آنچه مسئله روز ماست جهاد اصغر است البته اگر کسی در جهاد اوسط موفق شد تا حدّی توفیق پیدا کرد این می‌تواند در جهاد اصغر موفق بشود.
آیت الله جوادی آملی قیام اباعبدالله (ع) و درس های عاشورا را مکمل آموزه های نبوی و ائمه (ع) پیش از ایشان دانست و تصریح کرد: جهاد را، استقلال را، حریّت را، امنیت را، عظمت را، شهادت را بالأخره کسی باید باشد یاد مردم بدهد، بگوید مردم از من مبارزه را، استقلال‌طلبی را، آزادی را، امنیت را یاد بگیرید این برای آن ذوات قدسی قبل از امام حسین (علیه السلام) میسّر نشد.
مفسر بزرگ قرآن کریم جریان عاشورا یک مکتب عمیق علمی خواند و ادامه داد: این جریان عقیله بنی‌هاشم برای هر دو هست هم حسین بن علی عقلیه بنی‌هاشم است هم زینب کبرا (س). این «تاء» که «تاء» تأنیث نیست این «تاء», «تاء» مبالغه است می‌گوییم آدم, خلیفة الله است نمی‌گوییم خلیف الله است این خلیفةالله یعنی خیلی لیاقت دارد جانشینی ذات اقدس الهی را داشته باشد.
وی تاکید کرد: «تاء», «تاء» مبالغه است. هم حسین بن علی عقیله بنی‌هاشم است هم زینب کبرا عقیله بنی‌هاشم است هم این می‌گوید «خذوا عنّی شهادتکم» هم او می‌گوید «خذوا عنّی اسارتکم» اینکه می‌بینید عدّه‌ای در اسارت بیگانگان و صدام بودند و خم به ابرویشان نیامد برای اینکه از زینب کبرا(سلام الله علیها) شنیدند «خذوا عنّی اسارتکم» آدم وقتی آزاده می‌شود، چطور آزاده باشد, وقتی شهید می‌شود چطور شهید بشود اینها یک مکتب عمیق علمی است اینها باید در منبرها گفته بشود.
آیت الله جوادی آملی با اشاره به آنچه این روزها در غزه می گذرد، مقاومت مردم این منطقه را از برکات حادثه عاشورا برشمرد و خاطرنشان کرد: امام حسین(علیه السلام) که در قتلگاه فرمود: «إن لم یکن لکم دین و کنتم لاتخافون المعاد فکونوا أحراراً فی دنیاکم هذه» این کلام را به شیعه گفته، به سنّی گفته، به مسیحی گفته، هر جای عالَم سخن از مبارزهٴ حق علیه باطل باشد نام حسین بن علی(صلوات الله و سلامه علیه) می‌درخشد.
پایان پیام/
 

کد خبر 205172

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha