خبرگزاری شبستان//اهواز
هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم ویژه اعضای کانون های فرهنگی مساجد کشور به مدت 4 روز در اهواز در حال برگزاری است، در این مسابقات 220 نفر از تمام نقاط کشور در 7 رشته قرائت، ترتیل، اذان، تفسیر، حفظ کل، حفظ 10 جزء، و حفظ 20 جزء با هم به رقابت خواهند پرداخت.
به سراغ چند تن از شرکت کنندگان رشته قرائت رفتیم و گفتگوهای متفاوتی با آنها داشتیم.
دوری از گناه و زشتی
حمزه یزدانی، یکی از قاریانی که از شهرستان سبزوار استان خراسان رضوی در مسابقات مدهامتان شرکت کرده بود، صوت زیبای قرآن را دارای بیشترین تأثیر برای جذب مخاطب به قرآن دانست و به خبرنگار شبستان گفت: وقتی صوت و لحن قرآن در روح و جسم انسان نفوذ کرده باشد دیگر جایی برای موسیقی های متفرقه نیست چون غنای قرآن بالاترین موسیقی طبیعی شنیداری است.
وی اذعان داشت: وقتی شخصی مرتب به قرآن گوش می دهد ناخودآگاه به زمزمه آن می پردازد که تکرار این کلمات نورانی انسان را از گناه و زشتی دور می کند و به خداوند متعال نزدیک می سازد.
وی به برنامه ریزی دشمن برای دور کردن جوانان ما از قرآن اشاره کرد و افزود: وقتی دشمنان اسلام تأثیر معنوی قرآن را مشاهده می کنند با ساخت انواع موسیقی های مهیج و مستهجن می خواهند روح پرخاشگری و تزلزل رفتاری در بین نسل جوان و نوجوان ما را ترویج دهند لذا ما باید هوشیار باشیم.
این قاری خراسانی، اضافه کرد: بیاییم صدای وحی را از حنجره کسانی که وجود خود را وقف قرآن کرده اند برای گوش دادن در اختیار نسل جدید قرار دهیم تا توطئه های شوم دشمنان را نقش بر آب کنیم.
سعادت دنیا و آخرت
مهدی پاپی، قاری خرم آبادی، نیز با بیان اینکه اگر کسی با قرآن مأنوس شود قرآن نقش راهبردی را در زندگی اش ایفا می کند، یاد آور شد: قرآن کتاب انسان سازی است و مأنوس شدن با قرآن سعادت دنیا و آخرت را در پی داشته و نقشی کاربردی در زندگی انسان دارد.
نفر اول مسابقات قرآنی دانش آموزان کشور در سال 1390، ابراز کرد: علاقه مندان به فراگیری علوم قرآنی با کمک اساتید استعدادهای خود را کشف کنند و در رشته مورد علاقه ادامه دهند.
تمسک به قرآن و اهل بیت(ع)
صالح دغاغله قاری اهوازی، با بیان اینکه خانواده ها فرزندان خود را در محافل قرآنی شرکت دهند، اظهار داشت: این کار باعث می شود تا فرزندان از همان کودکی با نور قرآن آشنا شوند.
وی قرآن را یک اصل برای زندگی بشر دانست و تصریح کرد: هر کس بخواهد به خدا نزدیک شود باید به قرآن و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) تمسک جوید چون این دو مانند طنابی هستند که انسان را به آسمان متصل می کنند.
این جوان خوزستانی، ادامه داد: هر صدایی که گوش دهیم خسته کننده است ولی شنیدن قرآن هیچ گاه خستگی ندارد و می تواند جای همه صداها را بگیرد.
تربیت اسلامی در گرو انس با قرآن
مسعود امامی یکی دیگر از شرکت کنندگان در مسابقات قرآنی مدهامتان، مأنوس کردن فرزندان از قبل تولد را یکی از راه های جلوگیری از انحراف آنان در سنین بالاتر عنوان کرد و گفت: قرآن نور است و هر کس با این نور مأنوس شود از انحراف دور می ماند.
وی تأکید کرد: همان طور که غذا و حرکات و حرف های مادر بر روی جنین مؤثر است، قرائت و انس با قرآن هم خیلی بر تربیت فرزند تأثیر زیادی دارد.
این قاری ایلامی، قرآن را سپری در مواقع خطر دانست و خاطرنشان کرد: تمام زندگی من مدیون قرآن است و همه چیزم را از انس با این کلام الهی می دانم.
ورزش و تحصیل در کنار انس با قرآن
علی اصغر شم آبادی جوان 22 ساله سبزواری، نیز با بیان اینکه همه چیز من از قرآن است عنوان کرد: به واسطه انس با قرآن زندگی ام متحول شد و پیشرفت های زیادی از لحاظ مادی و معنوی داشته ام.
وی در ادامه توصیه هایی هم به قاریان قرآن داشت و توضیح داد: قاریان قرآن علاوه بر قرائت و انس با قرآن به تحصیل و ورزش هم اهمیت دهند اگر یک قاری هم ورزشکار و هم تحصیل کرده باشد می تواند تأثیر بیشتری در جامعه داشته باشد و به قرآنی شدن فضای کشور کمک بیشتری کند.
این معلم قرآن، برخی از رقابت ها را کاذب دانست و اظهار کرد: قاریان باید با هم رفیق باشند و برای پیشرفت قرآنی به هم کمک کنند.
پایان پیام/
نظر شما