طب سنتی به اقتصاد مقاومتی کمک شایانی می کند

دبیر اجرایی سمینار طب سوزنی در قزوین گفت: در جامعه امروزی که تحریم ها بسیار زیاد است و ما باید اقتصاد مقاومتی داشته باشیم، طب سنتی و مکمل، هزینه های درمان را بسیار پایین می آورد.

محمد حبیبی، دبیر اجرایی سمینار طب سوزنی، عصر روز گذشته (22 آذر) در حاشیه سمینار دو روزه طب سوزنی در قزوین، در گفت و گو با خبرنگار شبستان بیان کرد: خوشبختانه شورای طب سنتی و مکمل، در دانشکده پزشکی قزوین تأسیس شده است و هدف از تأسیس این شورا این است که بتوان طب سنتی و مکمل را در جامعه گسترش داد.
 

وی افزود: این شورا، در خصوص شاخه های مختلف طب سنتی و مکمل، برنامه هایی به صورت دوره های بازآموزی که برای پزشکان برگزار می کند و این فعالیت ها در زمینه همیوپاتی، کاریوپرکتیس و طب سوزنی در دانشگاه قزوین آغاز شده و بسیار فعالیت های موثری در این زمینه صورت گرفته است.
 

دبیر اجرایی سمینار طب سوزنی در قزوین عنوان کرد: شناساندن شاخه های مختلف طب سوزنی نظیر مکانیسم اثرات طب سوزنی، بیماری هایی که با طب سوزنی درمان می شوند و روش های مختلف طب سوزنی از جمله موضوعاتی است که در این سمینار مورد بررسی و سخنرانی قرار می گیرد.
 

وی یادآور شد: هدف از برگزاری این سمینار این است که بتوانیم طب سنتی و مکمل را به جامعه پزشکی معرفی کنیم و البته نقش رسانه ها در این زمینه بسیار موثر است که بتوان طب سوزنی را علاوه بر مطرح کردن در جامعه پزشکی، در عموم جامعه نیز مطرح کرد.
 

حبیبی تأکید کرد: دستاورد ما این است که بتوانیم روزی طب سنتی و مکمل را وارد سیستم دانشگاهی کنیم چراکه طب سنتی ما طبی با اطلاعات قدیمی، کتاب ها و الفبای قدیمی و اصطلاحات قدیمی است که به روز نشده اند و ما باید از کشورهایی از جمله چین که دارای این رشته ها بوده اند و توانسته اند در عرصه جهانی موفق عمل کنند، الگوبرداری کرده و عوامل موفقیت آنها را بررسی کنیم.
 

وی اعلام کرد: امروز تعداد کسانی که در سراسر جهان به غیر از چین، از روش طب سنتی و طب سوزنی برای درمان بیماران استفاده می کنند، یک میلیون نفر است و این به این معنا است که این طب بسیار جهان شمول است.
  

وی در خصوص مزایا و معایب طب سنتی و مکمل گفت: در جامعه امروزی ما که تحریم ها بسیار زیاد است و باید اقتصاد مقاومتی داشته باشیم، طب سنتی و مکمل هزینه های درمان را بسیار پایین می آورد و نیاز بیمار به مصرف داروها را می تواند بسیار کاهش دهد، البته معتقد نیستیم که داروها باید قطع شود و طب سنتی انجام دهیم، ولی می توان مقدار زیادی از نسخه بیمار را کم کرد و این موضوع می تواند کمک شایانی به اقتصاد ما داشته باشد.
 

حبیبی افزود: طب سنتی در جامعه ایران مقبولیت بسیاری دارد به طوری که 80 درصد جامعه ما به این روش طبی علاقه دارند و از آن استفاده می کنند و همچنین آمار بهداشت سازمان جهانی نیز نشان دهنده این است که 80 تا 90 درصد از مردم طب سوزنی و طب سنتی را دوست دارند و از آن استفاده می کنند از این رو باید زمینه برای طبی که تا این اندازه در بین مردم مقبولیت دارد فراهم شود.
 

در ادامه استادیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین و دبیر علمی سمینار طب سوزنی اظهار کرد: ما در شورای طب سنتی و مکمل، توانسته ایم با امتیاز بازآموزی، حداقل دو سمینار را در استان برگزار کنیم که این سمینارها با استقبال بسیار خوبی از طرف همکاران جوان، دانشجویان و پزشکان برخوردار بوده و بازخورد های مناسبی داشته است و هدف ما این است که این رشته را به جامعه هدف خود معرفی کنیم.
 

اکرم بهشتی یادآور شد: درحال حاضر فرم و نوع جدیدی از طب سنتی در دنیا، به نام طب ادغام شده مطرح است که علاوه بر طب جدیدی که مورد استفاده قرار می گیرد و در جاهایی ممکن است که طب نوین پاسخگو نباشد از طب های مکمل، طب ها سنتی و یا طب های جایگزین همراه با آن طب استفاده می شود که این طب بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و در بسیاری از کشورهای آمریکایی و اروپایی بیمارستان هایی ویژه این نوع درمان نیز وجود دارد.
 

وی عنوان کرد: در این روش از درمان، بیمار در مراحل درمان خود دخالت دارد و می تواند برنامه را انتخاب کند و به دلیل اینکه منابع دسترسی تمام بیماران به منابع اطلاعاتی زیاد شده است، بیماران بسیار مشتاق هستند که در روند درمان بیماری شان قرارگیرند و مطلع باشند.
 

استادیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطرنشان کرد: آماری که در حال حاضر در دسترس است، نشان می دهد که 60 درصد مردم دنیا از طب سنتی و مکمل استفاده می کنند ولی به پزشک خود نمی گویند و علت آن را بی اطلاعی پزشک و یا مورد تمسخر واقع شدن آنها توسط پزشکان، مطرح می کنند.
 

وی تأکید کرد: هدف ما این است که پزشکان جوان و یا کادر سلامت، با انواع شاخه های طب آشنا شوند که چنانچه بیمارشان مایل به انتخاب روش های مکمل و سنتی ادغام شده بود، بتوانند بیماران را راهنمایی کنند.
 

بهشتی اضافه کرد: نگاه طب جدید به بیمار تغییر کرده است، به طوری که بیمار را محور قرار می دهد و معتقد است باید کلیات بیمار از حیث روانی، روحی و جسمی درمان شود.
 

وی یادآور شد: پزشکان طب سوزنی حدود دو سال است که پروانه مطب گرفته اند و مجوز فعالیت دارند و در شهر فعالیت می کنند ولی هدف ما این است که بیماری هایی که به این درمان جواب می دهند، در این سمینارها معرفی کنیم و عنوان کنیم که چه بیماری هایی با طب سوزنی پاسخ می گیرند و طب سوزنی چه عوارضی در صورت استفاده ناصحیح خواهد داشت.
 

پایان پیام/ 

کد خبر 205021

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha