سیاست خارجه ایران در مسئله سوریه منفعل نبود/ براساس تدبیر حرکت می کنیم

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با رد ادعاهایی که سیاست خارجه ایران را در موضوع سوریه منفعل می داند، تصریح کرد: ما بر اساس تدبیر و نه از سر احساس، حرکت می کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالات دانشجویان شرکت کننده در همایش "مبارزه با صهونیسم" در خصوص ساختار جنبش عدم تعهد و فلسفه شکل گیری آن، گفت: یکی از اولویت های اصلی سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران، تغییر ساختارهای بین المللی برای حرکت به سمتی است که عدالت نزدیک تر باشد و حقوق ملت ها محترم شمرده شود.
 

رامین مهمانپرست افزود: از آنجا که "مجمع عمومی سازمان ملل" ابزار اجرایی ندارد و "شورای امنیت" هم در اختیار قدرت های بزرگی است که با داشتن حق وتو در جهت تأمین منافعشان اقدام می کنند؛ لذا "جنبش عدم تعهد" اهمیت پیدا می کند زیرا بزرگترین مجموعه بین المللی (پس از مجمع عمومی سازمان ملل) است که می تواند صدای کشورهای مستبد را به جهانیان برساند.


وی با اشاره به عضویت 170 نفر و 17 کشور نماینده در جنبش عدم تعهد، گفت: یقیناً این جنبش می تواند نماینده جامعه جهانی قرار گیرد نه اینکه چند کشور غربی که بیشترین اتهام را هم در زمینه مسائل هسته ای به ایران می زنند خود را جامعه جهانی تلقی کنند.


سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با بیان اینکه اعلان مواضع سیاسی بیش از یک کار اجرایی و تشکیلاتی در اساسنامه جنبش عدم تعهد مورد توجه قرار گرفته است، افزود: به همین دلیل ما احساس می کنیم این جنبش برای اجرای اهداف و مصوبات خود -حداقل طی دوره سه سال ریاست ایران بر این جنبش-نیازمند یک دبیرخانه موقت است، زیرا تشکیل دبیرخانه جزو مفاد اساسنامه آن نیست.


وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر سیاست خارجه منفعل ایران، اظهار کرد: انتظار دارم دانشجویان و جامعه دانشگاهی تحلیل های عمیق و مناسب جایگاه خود داشته باشد و در این باره لازم است بعضی از مسائل را مورد اشاره قرار دهم.
 

مهمانپرست با اشاره به تحرکات شتابزده سران بعضی از کشورها پس از بیداری اسلامی که به شکل عجولانه ای در موضوعات این کشورها از جمله در لیبی، مصر و بحرین مداخله کردند، تصریح کرد: اعتقاد ما این است کشوری که سران آن حرکت های اینچنینی انجام می دهند شاید تحرک صوری و ظاهری داشته باشند اما باید دید تا چه حد بر جریانات اسلامی منطقه نفوذ دارند؟


وی گفت: ما این اقدامات شتابزده و اساساً روش و سیاست آنها را قبول نداریم زیرا تفاوت ما و انان در این است که آنان تصور می کنند چنانچه سران کشورها با آنان رابطه خوبی داشته باشند در سیاست خارجه موفق هستند در حالیکه ما نفوذ در توده های مردم و قدرت تأثیرگذاری بر انان را باعث موفقیت خود و انتقال پیام جمهوری اسلامی ایران می دانیم.


سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: اگر کشور ما واقعاً به دلیل سیاست خارجه منفعلانه از مواضع عقب می ماند و تأثیرگذار نبود و نفوذی در منطقه نداشت آنان اصلاً نباید به ما توجهی می کردند در حالیکه می بینیم آنان در برنامه ریزی های خود هرگز به چنین نتیجه ای نرسیدند.


وی تأکید کرد: ما باید در این مقطع حساس و برای عبور از پیچ تاریخی بزرگی که رهبری به آن اشاره کردند بر اساس تدبیر رفتار کنیم نه احساسات و حق نداریم احساساتمان بر تدبیرمان غلبه کند.


مهمانپرست در خصوص سیاست خارجه ایران در خصوص مسائل سوریه، گفت: سوریه برای دشمنان موضوع خوبی بود زیرا ظاهر آن را به گونه ای طراحی کرده بودند که از یک سو مردم حمایت می شدند و از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران را به عنوان کشوری که تنها به نفع دولت سوریه حمایت می کند تلقی می کردند و لذا هر تصمیمی که برای دولت سوریه می گرفتند با همان ما را نیز مورد حمله قرار می دادند.


وی خاطرنشان کرد: ما باید در سیاست خارجه خود از آن نقطه ای که محل وحدت همه مخالفین علیه ما بود به سمت نقطه ای حرکت می کردیم که محل اختلاف مخالفان بود.

 


پایان پیام/

کد خبر 204975

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha