غلامرضا شاهمیوه، داور ششمین جشنواره جوانان مساجد کشور در رشته قرآن برگزاری جشنوارههای مختلف مرتبط با موضوع قرآن از سوی ستاد عالی کانونهای مساجد کشور را زمینهساز ترغیب و تشویق جوانان به حضور در مسجد دانست و به خبرنگار شبستان گفت: برای حفظ حضور هر چه بیشتر جوانان در مساجد نیاز به ایجاد انگیزه است. از طرفی یکی از پایگاههای مهم برای آموزش قرآن مساجد هستند. در واقع جلسات سنتی قرآنی از ابتدا از مساجد شکل گرفت از این رو در جذب جوانان به مسجدنقش تاثیر گذاری دارند.
وی به تبیین آسیبها و مشکلات جلسات قرآنی مساجد پرداخت و ادامه داد: حرکتها و فعالیتهای قرآنی در کشور در عین حال که از لحاظ کمی گسترده است ولی از لحاظ کیفی منجر به فرهنگسازی قرآنی در حد مطلوب نشده است، در واقع گسترش بحثهای مفاهیم قرآنی و تفسیر منجر به نهادینه کردن فرهنگ قرآن در مساجد و جامعه نشده است.
این کارشناس و استاد برجسته قرآن هنر را بهترین ابزار نهادینه کردن معارف قرآن در جلسات قرآنی مساجد و دیگر فعالیتهای قرآنی معرفی و اظهار کرد: همانطور که با ساخت فیلم های سینمایی مذهبی و پرداختن به داستانهای قرآنی همچون مردان آنجلس و حضرت یوسف، قصههای قرآنی به زندگی انسانها ورود پیدا می کند، میتوان از ابزار هنر در نهادینه کردن معارف قرآنی بهره برد. چرا که در حال حاضر با وجود آموزش، چاپ و برگزاری مسابقات گسترده قرآنی در این حوزه ضعفها و کاستیهایی وجود دارد.
حضور مربی متخصص در جذب جوانان به جلسات قرآنی مساجد اثرگذار است
شاهمیوه تدوین نظامنامه آموزشی جامع در مساجد را در جذب جوانان به فعالیتهای قرآنی در پرتو آموزههای مسجد محور تأثیرگذار ارزیابی کرد و گفت: تدوین نظامنامه آموزشی چندساله موجب میشود که استادان قرآن و کارشناسان این حوزه بر اساس هدف مشخصی فعالیت و برای رسیدن به نقاط قوت و اهداف مورد نظر تلاش کنند.
این کارشناس برجسته قرآن تربیت نیروی انسانی مورد نیاز و تأثیرگذار را از دیگر مؤلفههای جذب جوانان به فعالیتهای قرآنی مساجد برشمرد و تصریح کرد: مربیان قرآنی با دارا بودن اخلاق و تخصص در کار میتوانند در تسریع فعالیتهای قرآنی مفید در مساجد نقش اثرگذاری ایفا کنند.
ایجاد منابر ویژه تلاوت در مساجد اقدامی مثبت در اشاعه معارف قرآنی مساجد
شاهمیوه ایجاد منابر ویژه تلاوت قرآن در کنار منابر وعظ را در مساجد اقدام مثبتی در جهت گسترش و اشاعه فرهنگ قرآنی دانست و خاطرنشان کرد: بهرهگیری از منابر تلاوت قرآن در کنار منابر وعظ که الگوگیری از کشورهای اسلامی است، موجب می شود قاری در کنار سایر برنامههای مذهبی مسجد در منابر حضور یابند و به اشاعه معارف الهی بپردازند.
پایان پیام/
نظر شما