به گزارش خبرگزاری شبستان، تحلیل نظری بیداری اسلامی، مبانی فکری، معرفتی بیداری اسلامی، امواج بیداری اسلامی، کالبد شکافی بیداری اسلامی، مطالعه موردی بیداری اسلامی در خاورمیانه و شمالآفریقا، بیداری اسلامی: اثرگذاریها، رویکردها و رقابتها و چشمانداز، روندها و چالشها، هفت فصلی است که در این کتاب به آنها پرداخته شده است.
چارچوب نظری این کتاب منطبق با نظریه انقلاب دینی و بیداری اسلامی میباشد و در عین حال تلاش شده است به شکل علمی به بحث جنبشهای اسلامی و هویتگرایی اسلامی و الگوپذیری آنها از انقلاب اسلامی ایران و نیز روند خیزشهای مردمی و انقلابها در خاورمیانه و شمال آفریقا پرداخته شود.
در این کتاب به ویژه به این موضوع اشاره شده که خیزشهای مردمی و اسلامی در جهان عرب از یک الگوی چند وجهی پیروی میکند. یعنی فقر، عدم توزیع عادلانه ثروت، نظامهای دیکتاتوری و سرسپرده به غرب و صهیونیسم و بیتوجهی به هنجارها و قوانین اسلامی در نظام سیاستورزی کشور تأثیر خود را بر خیزشهای اخیر گذاشته است.
همچنین در فصل پنجم این کتاب به مطالعه موردی بیداری اسلامی در خاورمیانه و شمال آفریقا میپردازد. در این فصل تلاش شده است کشورهای انقلاب دیده و برخی کشورهای دارای پتانسیل انقلاب به صورت موردی مطالعه و ابعاد تحولات آنها تشریح شود.
در فصل ششم نیز به اثرگذاریها، رویکردها و رقابتهای بازیگران منطقهای و بینالمللی در فضای پس از بیداری اسلامی میپردازد . و در فصل هفتم به چشمانداز، روندها و چالشهای بیداری اسلامی در منطقه اشاره شده است که طی آن ابعاد مختلف تغییرات ژئوپلیتیک در منطقه و اثرگذاری آن بر چشمانداز و روندهای سیاسی ـ امنیتی منطقه و نیز چالشهای فراروی آن تشریح میشود.
طرح جلد کتاب توسط حسام نراقی و مقدمه کتاب نیز به قلم مجتبی رحماندوست نوشته شده است. از دیگر کتاب تألیفی علی اسماعیلی میتوان به انتشار کتاب «دانش مدیریت» در سال 1385اشاره کرد.
پایان پیام/
نظر شما