حجتالاسلام والمسلمین رسول حسنیزدی با بیان اینکه بحث ورزشی در طول سالیان در کشور ما از حیث فرهنگی فراموششده به خبرنگار ورزشی شبستان گفت: ورزش به خودی خود یک فرهنگ محسوب میشود و این موضوع به لحاظ ساختاری در ردیف بودجه فرهنگی کشور نیز آشکار است.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه آنچه که در ورزش کمتر به آن اهمیت داده میشود، مباحث فرهنگی است.
حجتالاسلام حسنیزدی با بیان اینکه تعامل خوبی بین وزارت ورزش و حوزههای علمیه وجود دارد، افزود: در راستای دینیکردن فضای ورزشی کشور تعدادی از طلاب ورزشکار و توانمند شناسایی و ارزیابیشده و بانک اطلاعاتی نیز در همین زمینه تشکیل شده است.
رییس اداره سلامت حوزههای علمیه با اشاره به مهمترین فعالیتهای مبلغان ورزشکار در مسابقات و فضاهای ورزشی کشور گفت: رسالت اصلی مبلغان ورزشکار در مسابقات و فضاهای ورزشی تبلیغ هنجارهای دینی در میان تماشاگران از طریق ارتباط کلامی با آنها است.
وی با اشاره به حضور تعدادی از مبلغان ورزشکار در مسابقات فوتبال دربی و ایران و کره گفت: این ارتباطات و فعالیتهای تبلیغی تا قبل از انجام بازیها مستندسازی شده و مبلغان با قشر جوان ارتباطات خوبی داشتهاند.
حجتالاسلام حسنیزدی با تأکید بر این مطلب که این طرح به صورت پایلوت و محدود در حال اجرا است، افزود: اعزام مبلغان ورزشکار تنها در رشته فوتبال انجام نمیشود بلکه طلبههای ورزشکار برحسب رشتههای تخصصی خود به فضاهای ورزشی مختلفی اعزام میشوند.
رییس اداره سلامت حوزههای علمیه خاطرنشان کرد: در این طرح ارتباط با ورزشکاران اهمیت ویژهای دارد چرا که در صورت تأکید مثبت مبلغان بر روی آنها تغییر الگوی رفتاری را بر روی تماشاگران را نیز شاهد خواهیم بود، طلبههای ورزشکار در مسابقات ورزشی مدارای قابل تأملی دارند.
حجتالاسلام حسنیزدی با معرفی برخی از حواشی مسابقات طلاب ورزشکار گفت: چندی پیش در مسابقه فوتسالی که بین تیم طلاب ورزشکار و دیگر ورزشکاران انجام شد طلبه ورزشکاری که بر روی او خطایی شد با مدارا و گذشت بازی را ادامه داد، به طوری که به گواه شاهدان اگر آن خطاب بر روی یک ورزشکار دیگر انجام میشد منجر به درگیری و فحاشی میشد.
بودجه ورزشی امسال حوزه علمیه صفر است
حجتالاسلام حسنیزدی گفت: امسال بودجه ورزشی و تربیتبدنی حوزههای علمیه صفر است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در هر دانشگاهی یک مجموعه ورزشی برای فعالیت ورزشی دانشجویان وجود دارد اما در هیچ حوزه علمیهای در سراسر کشور مجموعه ورزشی وجود ندارد.
رییس اداره سلامت حوزههای علمیه با بیان اینکه مسابقات و المپیادهای ورزشی به صورت تکرشتهای در طول سال برگزار میشود، افزود: این مسابقات در سه مرحله مدرسهای، استانی و کشوری در سطح حوزههای علمیه سراسر کشور برگزار میشود.
مشکلات ورزشکاران طلبه
حجتالاسلام حسنیزدی با بیان اینکه فعالیتهای ورزشی طلاب به صورت پراکنده و در مجموعههای ورزشی استیجاری برگزار میشود، افزود: برگزاری دوره آموزشی نجاتغریق، 25 دوره اموزشی شنا برای فرزندان و خانوادههایشان، آموزش تیراندازی و مسابقات پینگپنگ از جمله دورههای آموزشی است که برای طلاب ورزشکار برگزار میشود.
انعکاس رسانهای و تصویری مسابقات ورزشی طلاب
حجتالاسلام حسنیزدی گفت: در انعکاس رسانهای و تصویری مسابقات ورزشی طلاب بایستی به دو قشر سنتی و جوان جامعه توجه شود تا سوء تفاهم در خصوص فعالیتهای ورزشی طلاب در جامعه ایجاد نشود.
وی تصریح کرد: در مسابقات ورزشی حوزههای علمیه که چندی پیش برگزار شد شاهد حضور رسانههای مختلف بودیم اما بایستی حساسیت لازم در ارایه تصاویر ورزشی از طلاب رعایت شود، به طوری که به حرمتشکنی منجر نگردد.
همکاری حوزههای علمیه و وزارت بهداشت
حجتالاسلام حسنیزدی گفت: در راستای ارتقای سلامت طلاب و حوزویان تعاملاتی با وزارت بهداشت و درمان در حال انجام است.
وی ادامه داد: تشکیل بانک اطلاعات طلاب و ورزشکار به منظور ورود در طرحها و برنامههای ورزشی از جمله مهمترین اقدامات اداره سلامت حوزههای علمیه است که در دستور کار قرار دارد.
حجتالاسلام حسنیزدی با اشاره به اجرای طرح پایش سلامت ویژه حوزویان گفت: در این طرح حوزویان تحت چکابهای پزشکی البته با هزینه شخصی خود قرار میگیرند.
پایان پیام/
نظر شما